mboost-dp1

Toshiba

Toshiba annoncerer 128 GB flashram-chip

- Via Akihabara news - , redigeret af Net_Srak

Det er kun et halvt år siden at Toshiba annoncerde en 64 gigabyte flashram-chip og nu er de klar med en ny, hvor de har fordoblet kapaciteten til 128 GB.

Den nye chip er opbygget som en sandwich af 16 stk. 64 Gb flashram-chips stablet oven på hinanden, hvor den “gamle” chip benyttede 32 Gb chips.

Den nye chip, der har fået det lettere kryptiske navn THGBM2T0DBFBAIF, er primært tiltænkt håndholdte enheder som mobiltelefoner, medieafspillere og lignende.

Chippen måler blot 17 mm × 22 mm x 1,4 mm og er lavet med Toshibas 32 nm produktionsteknologi. De første testeksemplarer forventes at være færdig i september og masseproduktion vil starte i løbet af fjerde kvartal i år.

Adobe

Adobe AIR 2 SDK klar til download

- Via Adobe Blog - , redigeret af Net_Srak , indsendt af kastrup

I sidste uge kunne Adobe annoncere, at de var klar med den næste store udgave af AIR (Adobe Integrated Runtime), der dermed kom op på version 2.0. Der var i den forbindelse dog “kun” tale om en lancering af selve afviklingsplatfomen.

Nu har Adobe meddelt, at det også er muligt at hente udviklingsværktøjerne (SDK’et) som en selvstændig pakke, så det ikke er nødvendigt at investere i CS5, hvor det er en del af pakken.

Sammen med SDK’et, der fylder omkring 20 MB at hente og findes til både OS X, Windows og Linux, er det også muligt at hente hjælp til at komme i gang, via videoer, artikler og andet dokumentation, som Adobe stiller til rådighed gratis.

AIR 2.0 byder på en lang række nye funktioner, forbedringer og fejlrettelser, der blandt andet omfatter genereringen af mere effektive programmer, der bruger markant mindre CPU-tid og mindre RAM.

newz.dk

70.000 bredbåndskunder kostede over en halv milliard kroner

- Via Comon -

Dansk Bredbånd har eksisteret i ni år og i den periode har de investeret mange penge i bl.a. fiberløsninger, der ved salgstidspunktet til Waoo, som vi berettede om i går, er 70.000 kunder der benytter.

Salgsprisen til Waoo er ikke oplyst, men hos Comon har man foretaget et forsigtigt gæt på 100 millioner kroner. Det skal ses i kontrast til, hvor mange penge investorer gennem tiden har smidt i Dansk Bredbånd.

Ved at løbe de seneste års regnskaber igennem kan det konstateres, at selskabet har haft et samlet underskud på 556 millioner kroner, hvilket bestyrelsesformand Svenn Dam erkender er mange penge for 70.000 kunder.

Han mener dog, at Dansk Bredbånd i dag er et sundt selskab, da det gennem det seneste års tid har haft overskud på driften. Underskuddet i de første otte år skyldes ifølge Dam, at det gik væsentligt langsommere med at sælge deres fiberløsninger end forventet.

Lime Wire LLC.

LimeWire står over for nyt søgsmål

- Via CNET News - , indsendt af kastrup

Fildelingstjenesten Limewire har i en længere periode været i et juridisk slagsmål med RIAA, en kamp som de i sidste måned så ud til at tabe. Nu kommer der mere pres på selskabet bag tjenesten, idet de står overfor nye anklager.

Denne gang er det otte medlemmer af NMPA (National Music Publishers’ Association) samt de fire af de store musikselskaber, som mener LimeWire er skyldig i brud på copyright.

Ifølge anklageskriftet kræves der et omgående stop af de copyright-krænkende handlinger, ligesom der forlanges 150.000 dollars i erstatning pr. sang, der bevidst er krænket, og 30.000 dollars for hver anden type krænkelse.

På baggrund af kravene kan det endelige erstatningskrav blive ekstremt stort, da det vurderes, der er hentet mange mange sange via tjenesten.

Om anklagen udtaler LimeWire, at de er i forhandlinger med flere musikselskaber om en ny legal musiktjeneste, og de af den vej vil kompensere musikindustrien.

Google

YouTube tilføjer simpel videoredigering

- Via Webmonkey - , indsendt af kastrup

Efter et forfejlet forsøg på at tilbyde redigering af video med funktionen Remixer i 2007, genintroducerer YouTube nu muligheden for at foretage basale redigeringer af sin video, man har uploadet til videotjenesten.

Redigeringen foregår direkte i browseren, hvor det hele fungerer via JavaScript og ikke via Flash som i Remixer.

Det er muligt at samle flere videoer til en enkelt video, ved blot at trække og slippe uploadede videoer ned i en tidslinje. Her kan man derefter foretage beskæringer af videoen og fjerne uønsket indhold.

Det er også muligt at tilføje et nyt lydspor. I den forbindelse stiller Google en mindre mængde af musik til rådighed, hvoraf noget af det er reklamefinansieret.

Det er muligt undervejs at se sine ændringer ved en forhåndsvisning i lav opløsning, og når man er tilfreds gemmes det hele i høj opløsning.

newz.dk

Ny regel gør det nemmere at forhindre typosquatting

- Via Comon - , redigeret af Net_Srak , indsendt af Adagio

Fænomenet typosquatting, som går ud på at købe domænenavne, der minder meget om kendte domæner for at fange besøgende, der kommer til at taste eller stave forkert, er et gammelt fænomen, der stadig lever i bedste velgående.

Fra den første juli vil danske virksomheder få nye muligheder for at komme typosquattere til livs, idet det nu bliver muligt at bandlyse et domænenavn for evigt.

Som det er nu, er det muligt at genregistrere et domænenavn, der tidligere er blevet blokeret, hvorefter hele processen med at få det bandlyst igen kan begynde.

Med den permanente blokering vurderer folkene bag STOP-tps, at danske virksomheder kan spare et tocifret millionbeløb i kroner om året.

Google

Næste Android-version skal være nemmere at bruge

- Via TechCrunch - , redigeret af Net_Srak

Når man køber en Android telefon i dag, så er den mange gange udstyret med producentens egen grafiske brugerflade, der er lagt hen over Android.

Det vil Google gerne have lavet om på, og da de mener at de med Froyo har opnået et tilfredsstillende resultat mht. funktionalitet, vil de i den kommende Gingerbread-udgivelse have fokus på brugervenlighed.

Målet er ifølge kilder hos Google, som sitet TechCrunch har snakket med, at opnå en oplevelse i stil med den man finder på Apples iPhone. Oplevelsen vil også blive hurtigere, idet flere af de grafiske brugeroverflader, som mobilproducenterne anvender, ofte sløver telefonen.

Til trods for det nye fokus fra Googles side, så vil de ikke forhindre 3.-part brugergrænseflader. Det forventes, at Gingerbread vil være klar i løbet af 4. kvartal i år.

KMD

Igen it-problemer hos det offentlige

- Via DR - , redigeret af Net_Srak , indsendt af Donsig

Hos det offentlige har der flere gange været problemer med en lang række it-projekter, der ofte koster borgerne store summer. Nu har der igen været ballade, denne gang hos landets Jobcentre.

Problemerne opstod da Jobcentrene skulle have opgraderet et it-system leveret af KMD, men opgraderingen gik ikke som planlagt og op til 8.000 kontanthjælpsmodtagere blev berørt, da planerne for dem forsvandt.

Hos jobcentrene har man været meget frustrerede over fejlen i KMD-systemet Opera, der har ført til en del ekstra arbejde, og usikkerhed over om planerne nogensinde dukkede op igen.

Efter en måneds fejlretning blev problemet løst og planerne fundet frem, men afdelingsleder Teddy Rasmussen for et af jobcentrene i København kalder det et kæmpe ressourcespild.

Der er ikke sat et beløb på hvad fejlen har kostet, men hos KMD afviser man at kunne have gjort det bedre og henviser til, at der blev arbejdet under meget pressede forhold.

Den køber Bettina Post, formand for Dansk socialrådgiverforening, dog ikke og vil have ansvaret placeret hos KMD.

CERN

Der er måske mere end én gudepartikel

- Via BBC News - , redigeret af Net_Srak , indsendt af XERXES

Verdens største fysikeksperiment, Large Hadron Collider (LHC), er blandt andet bygget for at kunne finde hvad der kaldes gudepartiklen, eller Higgs bosonen, men ny forskning fra USA tyder på, at der ikke kun er én partikel.

Det er forskere fra Fermilab, der driver USA’s største partikelaccelerator, Tavatron, som i forbindelse med deres DZero-eksperiment er kommet frem til, at der måske er fem varianter af Higgs bosonen.

Ved DZero-eksperimentet har forskerne prøvet at finde ud af, hvorfor den verden vi kender består af almindelige stof og ikke antistof. I den forbindelse har de opdaget en større forskel i dannelsen af de to stoffer, ved partikelkollision, end der kan forklares med standardmodellen.

Forskellen mener forskerne kan forklares ved eksistensen af de ekstra varianter af Higgs bosonen. De vil alle minde om hinanden i masse, men have forskellige elektriske ladninger. Tre vil være neutrale, en positiv og en negativ, en model de kalder en dobbelt Higgs-dublet.

Yderligere test, blandt andet i LHC, forventes at kunne bekræfte eller afkræfte teorien.

SXC - Spy-Seth

Chatroulette får måske et penis-filter

- Via TechCrunch - , indsendt af XERXES

Da russeren Andrey Ternovskiy udviklede internettjenesten Chatroulette, hvor man kan komme til at få en webcam-chat med en tilfældig person på kloden, så undervurderede han hvordan mange mennesker opfører sig på nettet.

Tjenesten har vakt stor opmærksomhed, og er blevet omtalt i mange medier, så meget, at amerikanske investorer har vist stor interesse for projektet. Desværre er en del af omtalen ikke positiv, idet man ofte støder på vulgære personer, der udøver deres ekshibitionistiske tendenser på siden.

Det er især mænd, der ynder at fremvise deres kønsdele, som er et stort problem, et problem som Ternovskiy nu får hjælp til at løse fra grundlæggeren af Napster, Shawn Fanning.

Ternovskiy har hidtil været meget tilbageholden med at censurere Chatroulette, med f.eks software, der kan filtrere anstødeligt indhold væk, men det er nødvendigt før investorer vil smide penge i projektet. Fanning har bekræftet, at han har haft samtaler med russeren og at han finder hans koncept meget fascinerende, samt at hjælpe ham så godt han kan.