mboost-dp1

SXC - patyvo

Lovlig brug af andres rettigheder er billioner af dollars værd

- Via The Hill - , redigeret af Net_Srak

Patenter og ophavsret er ofte heftigt debatterede emner, ofte på grund af retssager som flere mener er hæmmende for udviklingen af nye produkter.

I en undersøgelse frigivet af Computer & Communications Industry Association i USA viser det sig, at der er mange penge i at omgå patenter og ophavsret via den i USA såkaldte Fair Use-klausul.

Fair Use giver en virksomhed eller person ret til at bruge en del af f.eks. et produkt, i et begrænset omfang, uden at skulle betale noget til ophavsretholderen.

Beløbet undersøgelsen kommer frem til, som der bliver omsat for på baggrund af brugen af Fair Use, var alene i USA, på astronomiske 4,7 billioner dollars i år 2007, et tal der antages at være endnu højere i dag.

Rapporten understreger på den måde, at værdien af Fair Use er enorm for USA, og strider imod en nylig rapport frigivet af det amerikanske Handelskammer, som opfordrer til strammere ophavsretlove for at fremme den økonomiske vækst.

Flickr - jpockele

Nanoprikker øger datakapacitet i chip

- Via TG Daily -

I USA på North Carolina State University har en professor ved navn Jay Narayan opfundet en ny teknik, der markant kan øge datatætheden i en chip.

Ved at bruge magnetiske såkaldte nanoprikker, der blot har en diameter på 6 nanometer, kan man ifølge professoren gemme hvad der svarer til en milliard skrevne sider på et areal på én kvadrattomme eller 6,45 kvadratcentimeter.

Prikkerne laves ud af fejlfrie krystaller, der integreres på en silicium-chip, hvor de er placeret lige efter hinanden. Krystallerne kan påvirkes så man kan skrive til dem og efterfølgende læse dem.

Det at lave selve chippen forventes ikke at blive det store problem, og kan angiveligt også gøres billigt, men endnu mangler professoren at udvikle en effektiv metode til at håndtere nanoprikkerne, et problem han håber kan klares med en laser.

Flickr - freezelight

USA er spam-nation nr. 1

- Via HNS - , redigeret af Net_Srak

Spam er et stort problem på internettet, og udgør omkring 95 % af alle e-mails som sendes. Sophos har taget et kig på hvor i verden de mange mails kommer fra, og endnu en gang er det USA som lægger sig i front.

13,1 % af alle verdens spam-mails kommer fra USA, der efterfølges af Indien med 7,3 % og Brasilien med 6,8 %. Blandt det såkaldte beskidte dusin finder man også lande som Tyskland, Italien og Storbritannien, men overraskende er Kina ikke længere at finde i top 12, idet de er røget ned på en 15.-plads.

Ser man på verdensdele, så er det dog stadig Asien som fører an, med en andel på 33,7 % af alt spam, tæt fulgt af Europa med 31,2 %. Nordamerika og Sydamerika deler tredje- og fjerdepladsen, med henholdsvis 16,9 % og 14,7 % af alle spam-mails.

Langt de fleste spam-mails sendes fra computere, der er blevet indfanget i et eller flere botnet.

LLVM

LLVM klar i version 2.7

- Via Ars Technica - , indsendt af arne_v

LLVM projektet er netop blevet udgivet i version 2.7, som markerer en milepæl i projektet, idet dets C-compiler, Clang, nu kan kompilere en fungerende version af sig selv.

Ud over den markante forbedring i Clang, har LLVM (Low Level Virtual Machine) også fået bedre understøttelse for ARM-instruktionsættet NEON, ligesom der er kommet understøttelse for ARM ABI til Linux og Darwin.

Blandt andre store nyheder nævner holdet selv markant forbedret generering af kode, bedre debug-informationer, et forbedret metadata-system, som kan udvides, samt meget mere.

Ud over de store ændringer er der også kommet et utal af mindre forbedringer, fejlrettelser og optimeringer, som du kan læse mere om i udgivelsesnoterne.

Vil du have fingrene i den nye udgave, så kan det sker her, hvor der kan hentes udgaver til bl.a. FreeBSD, Linux og OS X.

Palm

HP køber Palm

- Via Hewlett-Packard - , indsendt af sissy

Fremtiden for økonomisk plagede Palm er nu sikret, idet HP har valgt at opkøbe selskabet. Så sent som i sidste uge udtalte Palms direktør, at han mente selskabet stadig kunne stå på egne fødder, men det blev ikke tilfældet.

Prisen for Palm er på $5,70 pr. aktie, hvilket giver en samlet salgspris på 1,2 milliarder dollars, eller ca. 6,7 milliarder kroner.

Med opkøbet vil HP ind på markedet for smartphones, ligesom de vil benytte WebOS til at lave andre håndholdte internetopkoblede enheder. Her fremhæver HP blandt andet WebOS’ ægte multitasking som en af funktionerne, der adskiller det fra konkurrenterne.

En type af enheder som WebOS er sat i forbindelse med er blandt andet HP Slate, HP’s tablet-computer, og HP bekræfter, at det vil være et oplagt sted at anvende Palms operativsystem, ligesom netbooks også kan komme på tale.

De fleste af medarbejderne hos Palm vil fortsætte under den nye ejer, heriblandt også den administrerende direktør, Jon Rubinstein.

IT- og Telestyrelsen

Nu er der flere internetforbindelser end fastnetforbindelser

- Via Computerworld DK - , redigeret af Net_Srak

Hos Computerworld har man taget et kig på de nyeste tal fra It- og Telestyrelsens halvårlige telestatistik, der netop er udkommet og dækker perioden andet halvår 2009.

Her afsløres det, at danskerne nu har flere forbindelser til internettet, end de har fastnetforbindelser, som der stadig er omkring to millioner tilbage af.

En af grundene, til at skiftet er sket nu, skyldes blandt andet, at flere vælger IP-telefoni. Således er antallet af IP-telefoni-abonnementer steget fra 484.000 til 714.000.

Statistikken viser også, at danskerne er glade for mobiltelefoni, idet antallet af mobilabonnementer er steget med 400.000 i forhold til det første halvår af 2009. Det betyder, at der findes 134 abonnementer pr. 100 danskere.

Årsagen til den store stigning skal blandt andet findes i udbredelsen af mobile bredbåndabonnementer, der tæller med i opgørelsen.

AMD

AMD lancerer 13 W grafikkort med EyeFinity

- Via AMD - , redigeret af Net_Srak , indsendt af Emilsen

AMD lancerede for nyligt deres nyeste flagskib inden for professionelle grafikkort, deres ATI FirePro V8800. Nu er de kommet med en række mindre modeller, hvor især ét skiller sig ud.

Det drejer sig om den mindste af de nye modeller, der har navnet FirePro 2460 Multi-View, der, som navnet antyder, er lavet til at kunne bruges med flere skærme.

Der er tale om et halvhøjde-kort (low profile), som er udstyret med fire mini-displayport-udgange. Via ATI’s EyeFinity-teknologi er det således muligt at have indhold på fire skærme på samme tid.

Til trods for multiskærm-muligheden har grafikkortet et beskedent effektforbrug på blot 13 watt i gennemsnit, hvilket også gør, at det er passivt kølet.

De andre grafikkort, som blev udgivet sammen med FirePro 2460, er ATI FirePro V7800, FirePro V5800 og FirePro V4800.

remora.ca

Storm genopstår fra de døde

- Via The Register - , redigeret af Pernicious

Tilbage i 2007 stod botnettet Storm for op mod 20 % af al verdens spam, herefter blev det angrebet af Microsoft igennem Malicious Software Removal-værktøjet.

Lidt over 270.000 computere blev desinficeret i løbet af den første måned, og botnettet blev erklæret dødt af det engelske sikkerhedsfirma Marshal et år senere.

Forskere fra CA (Computer Associates) mener nu, at botnettet er genopstået, eftersom en stærkt lignende situation er opstået. Forskerne har fundet beskeder, der er sendt med samme kode som Storm (Base64), til computere, som herefter sender spam ud.

Don DeBolt til The Register skrev:
The characteristics and behaviors are very much Storm-related in terms of the command and control and the mechanism that it uses to identify the content of the mail messages and who and how to send them. It’s all utilizing the same tactics and methodologies that the Storm Worm did.

En detaljere gennemgang af CA’s opdagelser kan læses her.

Microsoft Corporation

Windows 7 på hver 10. pc i verden

- Via Silicon - , redigeret af Net_Srak , indsendt af tblaster

Windows 7 er nu installeret på 10 % af verdens pc’er. Med over 100 millioner licenser solgt på bare 6 måneder gør det Windows 7 til det hurtigst sælgende operativsystem nogensinde.

Windows 7 blev lanceret den 22. oktober sidste år, og i sidste uge kunne Microsoft således se, at milepælen var nået. Det er især på det private marked og OEM-markedet, at Microsoft har haft stor afsætning af operativsystemet.

Som det kom frem i forbindelse med det nyligt offentliggjorte kvartalsregnskab, der viste et stort overskud på lige over 4 milliarder dollars, så er salget dog ikke så godt hos erhvervslivet som håbet.

Microsoft er dog glade for milepælen og forventer, at Windows 7 vil sikre yderligere vækst for Microsoft i den kommende tid.

Hi3G - 3 Danmark

Kampen om 4G-licenserne kan blive hård

- Via Computerworld DK - , redigeret af Net_Srak

Den næste generation af mobilt bredbånd er på vej, 4G, og sendetilladelserne til disse frekvenser er p.t. til auktion. Der er fire tilladelser og fire teleselskaber, der har vist interesse.

Det kan virke til, at der dermed ikke er noget at slås om, men de fire tilladelser er ikke ens. Tre af dem dækker et frekvensområde på 20 megahertz, men det fjerde er kun på 10 megahertz.

Kampen kan derfor komme til at blive om, hvem der skal nøjes med det smalle frekvensbånd. Her håber TDC, Telia og Telenor, at 3 vil være tilfredse med de 10 MHz, men er det ikke tilfældet, så kan licenserne til frekvenserne blive dyre.

Der spekuleres p.t. i, om 3 er til salg, for det vil have en betydelig indvirkning på udfaldet af auktionen ifølge Poul Ernst Jessen, aktieanalytiker fra Danske Markets, som Computerworld har snakket med.

Poul Ernst Jessen til CW skrev:
Prisen bliver høj, hvis 3 kaster sig ind i kampen og vil have 20 megahertz. Derimod bliver prisen meget lav, hvis 3 stiller sig tilfreds med 10 megahertz og har en strategi om at sikre sig kunder, som selskabet kan sælge sammen med den eksisterende infrastruktur for derefter at forlade Danmark.

Den 5. eller 6. maj vil It- og Telestyrelsen offentliggøre resultatet af auktionen.