mboost-dp1

Casascius

Bitcoin tager et prisdyk efter rygte omkring kinesisk forbud

-

Kryptovalutaen Bitcoin tog i fredags et kraftigt dyk i kursen, da rygter omkring forbud mod digitale transaktioner af valutaen i Kina begyndte at cirkulere.

Alle krypto-valutaer skulle blive berørt af den nye lovgivning – dermed også Ethereum, som holder priserne oppe på grafikkort.

4. september forbød den kinesiske centralbank såkaldte ‘Initial Coin Offerings’ (ICO), som blev kritiseret for at have ‘seriously disrupted the economic and financial order’.

Dengang gik Bitcoinkursen fra omkring 4.900-5.000 dollars til 4.500 dollars.

I fredags gik kursen så fra cirka 4.500 dollars til 4.100 dollars.

Bitcoin-børser i andre lande end Kina skulle ikke blive berørt af et eventuelt forbud.

ICO’er giver selskaber mulighed for at udgive ‘tokens’ i lighed med aktier eller andele. Tanken er, at selskaber på den måde kan rejse kapital og senere købe de solgte tokens tilbage. Men ICO’er er ikke regulerede som f.eks. aktier, og det er ikke sikkert, at selskaber nu også køber solgte tokens tilbage.

Google Inc.

Chrome vil stoppe man-in-middle-angreb

-

Med Googles Chrome 63 kommer browseren til at indeholde en ny sikkerhedsfunktion, der skal holde øje med ‘Man in the Middle’-angreb (MitM), som tager styringen med brugerens internetforbindelse.

For hackeren, er den krypterede HTTPS-trafik en forhindring, og de fleste værktøjer til MitM-angreb kan ikke genskabe den krypterede forbindelse ordentligt. Dette skaber SSL-fejl, som Chrome så opfanger.

Chrome 63 giver brugeren besked om MitM-angreb med en ny advarselsskærm, som kommer frem, hver gang browseren oplever en stor mængde SSL-fejl over kort tid.

Efter planen udsender Google Chrome 63 den 5. december. Indtil da kan man teste funktionaliteten i Googles developer-udgave af Chrome – Chrome Canary.

Wireless Gigabit Alliance

Intel drejer WiGig i retning af virtual reality

- Via engadget -

Hardwareproducenten Intel dropper næsten alle WiGig-produkter for i stedet at fokusere indsatsen med den trådløse teknologi på brug i virtual reality-produkter.

WiGig bygger på 60GHz-båndet og kan sende data op til 8 Gbps. Teknologien har dog også svært ved at håndtere vægge og andre forhindringer samt længere afstande end 30 meter på vej fra sender til modtager.

Nu vil Intel i stedet forsøge at bruge teknologien til at gøre trådløst VR-udstyr mere brugbart – måske i en erkendelse af, at folk ikke ønsker at falde over ledningerne, når de bevæger sig rundt i den virtuelle verden.

Autopi.io

Dansk IoT-platform til biler

-

Det danske startup AutoPi ønsker at give bilejere øget kontrol over deres køretøj ved hjælp af en ny Raspberry Pi-baseret enhed.

Projekt, der har base i Aalborg, kører lige nu på Kickstarter, hvor der i skrivende stund er givet tilsagn om 228.235 kroner ud af de ønskede 475.000 kroner. Der er 20 dage tilbage af kampagnen.

Med den kommende AutoPi dongle skal man som fører kunne kontrollere for eksempel bilens air condition og vinduer ved hjælp af stemmestyring. AutoPi kan også bruges til at finde bilen igen ved tyveri. Sker der et uheld, skal enheden også kunne give andre enheder advarsel om farerne. Derudover har AutoPi også andre funktioner på tegnebrættet.

AutoPi kommer til at køre på et åbent Linux operativsystem.

Equifax

143 mio. kunder ramt i Equifax-hack

- Via New York Times - , indsendt af arne_v

Equifax, der er en af de tre største kreditvurderingsselskaber, har haft besøg af hackere.

Informationer fra omkring 143 millioner primært amerikanske kunder er berørt – herunder personnumre (social security numbers), fødselsdato, adresser og kørekort-numre. Hackerne har også fået adgang til 209.000 kunders kreditkort-numre, samt personlige informationer fra sager mellem kreditgivere og 182.000 kunder.

Der er også canadiske og engelske kunder blandt de berørte.

Den primære database for kunders kreditværdighed skulle ikke være blevet ramt.

Hackerne fik midt i maj adgang til oplysningerne gennem sårbarheder i ‘website software’, lyder det. Angrebet blev opdaget 29. juli.

Equifax har åbnet op for, at kunder kan tjekke, om de er berørt. Det er også muligt at tegne en gratis ‘Identity Theft Protection’ samme sted.

Oracle

Lukker Oracle i al stilhed for Solaris?

- Via Computerworld DK - , indsendt af arne_v

Det kan snart være slut med Solaris-styresystemet, som Oracle overtog som en del af Sun Microsystems i 2010.

Oracle skulle være i gang med at afskedige en lang række medarbejdere i afdelinger, der arbejder på det Unix-baserede Solaris og Sparc-processorerne.

For en måned siden skrev Simon Phipps, der i mange år var chef for Sun Microsystems’ open source-udvikling, at Oracle havde fyret alle Solaris tech-medarbejdere.

Dette kommer efter, at Oracles øverste systemchef, John Fowles, i august forlod selskabet. Forud for dette havde han haft ansvar for udvikling af Solaris, Sparc, x86-servere, storage og andre produkter.

Ifølge amerikanske Computerworld har Oracle ikke fyret Solaris-medarbejdere men i stedet flyttet dem til selskabets egen Unix-afdeling.

SXC - garytamin

Hvordan gør man, når Kina beder om kildekoden?

- , indsendt af arne_v

Det amerikansk-svenske selskab Recorded Future har lavet en guide til, hvordan virksomheder skal navigere i den kinesiske lovgivning, der siden 1. juni har betydet, at man som udenlandsk virksomhed i Kina kan blive pålagt at udlevere kildekode til applikationer og tjenester.

Den nye kinesiske cyberlov betyder, at ‘China Information Technology Evaluation Center’ (CNITSEC) kan kræve at se kildekoden til programmer, hvis man som udenlandsk selskab har afdelinger i Kina.

CNITSEC er ifølge Computerworld tidligere sat i forbindelse med hackergruppen APT3, som står bag angreb på virksomheder i både Hong Kong og vesten.

Danske Bank

Alt gik galt, da Danske Bank blev ramt af it-nedbrud

- Via Computerworld DK - , indsendt af arne_v

I onsdags blev Danske Bank ramt af et it-nedbrud, der lukkede for netbank, hjemmeside og MobilePay.

Nærmest alt, der kunne gå galt, gik galt, fortæller Danske Banks it-chef Bo Svejstrup til Computerworld.

Det begyndte med en strømafbrydelse i det ene af bankens datacentre. Her svigtede både batteri-backup og dieselgeneratorer. Samtidigt svigtede også failover-processen til selskabets sekundære datacenter.

Det er endnu uvist, hvorfor failover-processen ikke virkede, men Bo Svejstrup afviser kategorisk, at der kan være tale om hackerangreb eller sabotage.

Jaguar Land Rover

Jaguar Land Rover går med på den elektriske bølge

- Via The Verge -

Fra 2020 vil Jaguar Land Rover kun introducere hybrid- eller el-biler.

Selskabet, der ejes af indiske Tata Motors, har allerede annonceret en Jaguar I-Pace elbil, som skal tage kampen op med Teslas Model X og en E-type Zero, der er ren 60’er nostalgi tilsat en elmotor på 220kW. Denne skulle kunne klare 270 kilometer på en ladning ved hjælp af et 40kWh batteri, der kan lades fuldt op på 6-7 timer.

I sidste uge var det søsterselskabet Aston Martin, der meldte, at man går over til elbiler fra 2025. Og Volvo har tidligere meldt, at deres biler fra 2019 ikke skal klare sig på benzin alene.

Samsung

Samsung introducerer bug-bounty-program

- Via The Verge -

Med en dusør på op til 200.000 dollars forsøger Samsung nu at få it-kyndige til at teste selskabets produkter og melde tilbage med eventuelle fejl.

Det nye ‘Mobile Security Rewards Program’ dækker 38 mobile Samsung-modeller, der stadig modtager månedlige og kvartals-sikkerhedsopdateringer.

Derudover er der også dusør, hvis man finder sårbarheder i Bixby, Samsung Pay, Samsung Account, Samsung Pass og andre services.

Dusørerne begynder ved 200 dollars og stopper som nævnt ved 200.000 dollars. Pengene afhænger af sårbarhedens størrelse, og indberetterens evne til at levere dokumentation.