mboost-dp1

KMD

KMD stævnes for 85 millioner kroner af A-kasse

- Via Version2 -

A-kassen FTFa mener ikke, KMD har levet op til sine forpligtigelser i forhold til sammen med FTFa at udvikle et nyt a-kassesystem. Derfor stævner a-kassen nu KMD.

I januar hævede FTFa kontrakten med KMD for systemet, der gik under navnet Føniks. Dette blev gjort, fordi a-kassen erfarede, at KMD i praksis havde stoppet udviklingen af Føniks uden at informere om dette.

På dette tidspunkt var projektet mere end ét år forsinket. Den samlede udviklingstid var oprindeligt sat til to år.

Nu har FTFa gjort udgifterne op, og det er dette beløb inklusiv manglende gevinster ved automatiseringer og rationaliseringer, man nu kræver godtgørelse for.

KMD ønsker ikke at udtale sig om stævningen.

AMD

AMD Epyc – konkurrent til Xeon til serverbrug

- Via Arstechnica -

Første generation af AMD’s Epyc server-processorer er blevet fremvist. CPU’erne har en del til fælles med Ryzen og bygger da også på samme Zen-arkitektur.

I den laveste ende af Epyc-serien findes ‘7251’ med otte kerner, 16 trådet chip og mellem 2,1 og 2,9 GHz med et forbrug på 120 watt.

Den største CPU i serien er ‘Epyc 7601’ med 32 kerner, 64 tråde og mellem 2,2 og 3,2 GHz. Her er forbruget op til 180 watt.

AMD har ved test fremvist, hvordan Epyc 7601 er bedre end to Broadwell-baserede Xeon E5-2699A v4-processorer fra Intel. AMD hævder, at Epyc er designet til også at kunne slå de kommende Skylake CPU’er fra Intel, men det udsagn er svært at teste, indtil Intel er klar med Skylake-baserede chips.

Opdatering: The Next Platform har priser på Epyc-serien: Fra 400 dollars til 4.000 dollars.

Flickr - Elbpresse.de

Nyt våben fra hackere kan lukke for strømmen

- Via Version2 -

I december 2016 blev dele af elnettet i Ukraines hovedstad Kiev afbrudt. Det skete ved hjælp af malware med tilnavnet ‘CrashOverride’, der scanner leverandørernes kontrolsystemer for at finde svagheder. Findes der huller, kan hackere i sidste ende tage kontrol over systemet.

December-angrebet er blevet sat i sammenhæng med den samme hackergruppe, som lillejulenat 2015 slog til i Ukraine. Her mistede 239.000 indbyggere strømmen i op til seks timer, skriver Version2.

Hackergruppen, der menes at stå bag de to angreb i Ukraine har fået navnet ‘Electrum’, og det vurderes, at gruppen har adgang til at forberede og teste anbreb på egne systemer, før det føres ud i livet.

Intel

Intel dropper Raspberry Pi-konkurrenter

- Via engadget -

Internet of Things-markedet (IoT) er stigende, og derfor forsøger flere hardwareproducenter da også at få deres bid af kagen.

men Intel dropper nu deres Joule, Edison og Galileo-kits, som netop var tiltænkt IoT og et svar på den succes, Raspberry Pi har.

De tre moduler henvendte sig til forskellige dele af IoT-segmentet med forskellige størrelser, muligheder og processorkraft.

Dermed har Intel dog ikke givet op. Til efteråret kommer MinnowBoard 3, som igen er et alternativ til Raspberry Pi.

Wikipedia - Christopher Forster

Alvorligt sikkerhedshul i Unix-operativsystemer

- Via Ars Technica - , indsendt af _tweak

En fejl i Unix-baserede operativsystemer kan give brugere med ‘low-level’ rettigheder mulighed for at få root-adgang til systemet.

Fejlen er fundet på en række Unix-baserede systemer herunder Linux, OpenBSD og FreeBSD.

Det anbefales, at man opdaterer sine systemer så hurtigt som muligt.

Fejlen kaldes ‘Stack Clash’ har størst effekt, hvis man hægter den sammen med andre sikkerhedshuller i et angreb, skriver Ars Technica.

Denne type fejl er ikke ny, mens det konkrete tilfælde fundet er.

Atari

Atari kommer med ny spillekonsol – Ataribox

- , indsendt af Dreadnought

Det er 20 år siden, Atari sidst kom med en spillekonsol, men nu udgiver selskabet ‘Ataribox’.

Der er endnu ingen information omkring produktet – om Ataribox skal tage kampen op med andre konsoller som Xbox og PlayStation, eller det er tænkt som en konkurrent til Nintendo NES Classic og det segment.

Maskinen skulle bygge på PC-teknologi.

Lockheed Martin

Kina sender besked, der ikke kan hackes

- , indsendt af Dreadnought

I et eksperiment har kinesiske forskere angiveligt afsendt en besked, der ikke kan hackes. Dette er gjort gennem et kvante-signal afsendt fra den kinesiske kommunikations-satellit Micius.

Satelliten udsendte en laserstråle, der blev splittet i to. Den ene af disse blev brugt til at afsende sammenkædede partikler (entangled particles), mens den anden stråle modtog.

Dette er lettere at gøre i rummet, hvor der er mindre risiko for, at de sammenkædede partikler interagerer med omgivelserne og derved ændrer tilstand.

Hvis det er muligt at afsende og modtage sub-atomare, sammenkædede partikler, der beholder deres tilstand, kan dette bruges til sikker kommunikation – det vil altid være synligt, hvis partiklerne har været set af andre.

Flickr - remon.rijper

Personlige informationer på lige under 200 millioner amerikanere tilgængelige online

- Via BBC.com -

Ved en fejl har selskabet Deep Root Analytics opbevaret personfølsom data fra næsten 200 millioner amerikanske statsborgere på en offentlig tilgængelig Amazon-server. Kendte man adressen, havde man adgang.

Informationerne inkluderer adresse, fødselsdag, telefonnummer og politisk overbevisning og er samlet fra en lang række kilder som for eksempel Reddit og det republikanske partis oversigter over økonomiske støtter.

Der er også noteret, hvad personen vurderes at mene om kontroversielle emner som stamcelleforskning, skrappere kontrol med skydevåben og abortlovgivningen.

Fejlen blev opdaget i sidste uge af en it-sikkerheds-analytiker hos selskabet UpGuard.

Deep Root Analytics mener ikke, de 1,1 TB data er blevet hentet af uvedkommende. Selskabet har nu sørger for, at man ikke længere kan tilgå serveren frit.

Flickr - John Pavelka

Efterretningstjenester: Nordkorea stod bag WannaCry

- Via Computerworld DK - , indsendt af arne_v

Da det globale hackerangreb kendt under ’WannaCry’ i maj rulle hen over den digitale verden, var der også flere forskellige rygter om, hvem der kunne være gerningsmændene.

Nu peger kilder i den amerikanske sikkerhedstjeneste NSA samt britiske GCHQ på, at Nordkorea stod bag angrebene.

Diktaturets efterretningstjeneste RGB har tidligere gjort brug af IP-adresser, som nu er sammenkædet med WannaCry.

Koden skulle desuden ligne andre cyber-våben, som tidligere er brugt af hackergruppen Lazarus, der menes at arbejde for styret i Pyongyang.

Folketinget.dk

EU-parlamentet anbefaler fuld kryptering af al elektronisk kommunikation

- Via Toms Hardware US -

I et udkast til et lovforslag fra Europaparlamentets udvalg for blandt andet borgerrettigheder står der, at parlamentet anbefaler en regulering, der vil gøre ‘end-to-end’ kryptering af elektronisk kommunikation til standarden i EU. Det skal desuden gøres ulovligt at indarbejde bagdøre i softwaren.

Dette skal ske for at give EU’s borgere fundamentale rettigheder for privatliv.

Forslaget indkluderer også kryptering af metadata i forbindelse med den elektroniske kommunikation – det vil sige for eksempel hvilke numre, man har ringet til, hjemmesider man har besøgt og geografisk placering på borgeren.

Der er som sagt indtil videre kun tale om et udkast.