mboost-dp1

Nintendo

Nintendo annoncerer mini NES med 30 spil, udkommer til november

-

Mens mange går og venter på mere information om Nintendos næste konsol, Nintendo NX, så kunne firmaet i går præsentere ny hardware, som det nok var de færreste, der havde set komme: en mini-udgave af den gamle Nintendo Entertainment System (NES).

Men inden de gamle cartridges hentes frem og pustes fri for støv, skal det bemærkes, at den nye udgave er helt digital.

’Nintendo Classic Mini: Nintendo Entertainment System', som det fulde navn er, kommer med 30 præ-installerede spil, bruger HDMI-kabel til output og får strøm over USB-kabel. Men hvor et USB-kabel er inkluderet i pakken, følger der sjovt nok ikke en strømadapter med, til at sætte USB-kablet i en stikkontakt.

Med i pakken følger en controller, der er udformet som den klassiske NES-controller, som også kan bruges til Virtual Console spil på Wii og Wii U.

Der bliver rig mulighed for et rigtigt nostalgi-trip med spil som Bubble Bobble, Castlevania, Excitebike, Final Fantasy, Mega Man 2, Metroid, Super Mario Bros. 1-3 og The Legend of Zelda.

Nintendo har ikke fortalt, om det bliver muligt at hente andre spil til konsollen over nettet.

Nintendo Classic Mini kommer på danske hylder den 11. november i år, men prisen kendes endnu ikke. Den amerikanske pris er dog sat til 60 dollars – det samme som et normalt konsolspil. Det kunne tyde på en pris omkring 500 kroner her.

Fuld liste over inkluderede spil følger efter breaket:


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Unity

Unity sikrer sig yderligere $181 mio. i investeringer – nu $1,5 mia. værd

-

De fleste af os tænker nok ikke meget på den bagvedliggende motor, når vi spiller et spil, men specielt med danske briller kan det være en tanke værd. Her klarer Unity sig nemlig godt.

Unity er en af verdens mest populære spilmotorer – den underliggende kode, der strukturerer og styrer alt fra grafik til gameplay – og selvom firmaet bag, Unity Technologies, i dag har hovedsæde i San Francisco, så fik det sin start i København.

Unity annoncerede onsdag, at de har sikret sig yderligere 181 millioner dollars i investeringer, og investorer vurderer firmaet til nu at være omkring 1,5 milliarder dollars værd.

Spilmotoren bruges i en lang række spil, som for eksempel Hearthstone: Heroes of Warcraft, Pillars of Eternity og Pokémon Go, og særligt på mobilen er motoren populær. Unity anslår, at deres motor bruges i mere end 31 procent af de 1000 mest indtjenende mobilspil.

Administrerende direktør i Unity Technologies, John Riccitiello, fortæller, at selvom firmaet ikke har umiddelbart behov for pengene, så er det generelt en god idé, at sikre penge på forhånd, til hvis der opstår behov senere.

Netop Pokémon Go illustrerer et af Unitys nye fokusområder: augmented reality (AR) og virtual reality (VR).

Unity afholdt i februar Vision Summit 2016, der havde til mål, at udbrede viden om AR/VR-udvikling, og nye versioner af motoren vil understøtte de nye VR-teknikker, som Nvidia introducerede i Pascal-serien af grafikkort, GTX 1060, GTX 1070 og GTX 1080.

Warner Bros. Interactive Entertainment

Warner Bros. betalte YouTubere for gode anmeldelser

- , redigeret af modgaard

Til spillet ‘Shadows of Mordor’ har Federal Trade Commission (FTC) indgået forlig i en sag mod Warner Bros., der har været under tiltale for at købe sig til anmeldelser, uden at anmeldelserne eksplicit synligt har skrevet, at de modtog penge for at lave anmeldelsen. Forliget betyder helt reelt, at FTC fik ret og en offentlig besked er nu tilgængelig, der angiver at Warner Bros. ikke overholdte reglerne ? der er så vidt vides ingen bøde tilkoblet forliget.

Blandt de youtubere der trækkes frem, er blandt andet den svenske PewDiePie. Et af de problemer FTC nævner i deres pressemeddelelse er, at beskeden om at video-indholdet var sponsoreret først blev vist ‘under kanten’, når man trykkerede på ‘vis mere’ i YouTube eller i nogle tilfælde slet ikke.

Også herhjemme slås der ned på f.eks. bloggere, der ikke skilter med sponsoreret indhold.

Samsung

Samsung klar med verdens største SATA-SSD – 4TB 850 EVO

-

Samsung har lavet en Solid State Disc (SSD) til dem, som bare må væk fra magnetiske drev.

Firmaet præsenterede i går deres nye 4TB 850 EVO-drev, som de selv siger har verdens største SSD-lagerplads til almindelige forbrugere.

Drevet bruger SATA-interfacet og har læse-/skrivehastigheder på respektive 540 MBps og 520 MBps. Samsung tilbyder allerede et 2TB 850 EVO-drev, og det nye drev fordobler dermed kapaciteten.

Det er nok alligevel ikke helt ‘almindelige’ forbrugere, der vil købe den nye SSD, men Samsung har designet den til de særlige krav hjemmebrug stiller, både ved at benytte SATA og ved at understøtte flere skrivninger, så drevet holder længere.

Prisen er dog – helt forventeligt – i den høje ende. Den danske pris ligger på omkring 11.500 kr. Til sammenligning koster 2TB-udgaven knap 5000 kr.

Mens 4TB 850 EVO slår andre SSD’er på lagerplads, så er drev, der benytter PCIe et godt stykke hurtigere. I sidste måned kunne vi fortælle om en anden af Samsungs nye harddiske, nemlig deres 512 GB NVMe-SSD, der er mindre end et frimærke, og præsterer læse-/skrivehastigheder på respektive 1500 MBps og 900 MBps.

Folketinget.dk

Teleselskaber lover 5G-netværk, hvis EU lemper krav om det åbne internet

-

En række større, europæiske teleselskaber er gået sammen om at give deres input til, hvordan Europa tager førersædet i udbredelsen af 5G-netværket, og det er ikke den mest opmuntrende læsning, for dem, som er tilhængere af det åbne internet – såkaldt ‘net neutrality’.

EU-kommissær for den digitale økonomi og det digitale samfund, Günther Oettinger, annoncerede i februar, at kommissionen vil lave en ‘5G Action Plan’ for udbredelsen af 5G-netværket, og kaldte det dengang for det vigtigste mål for hans embede. Han bad om indspark fra teleindustrien, og nu svarer teleselskaberne, der blandt andet tæller Nokia, Tele2, Telia og Telenor, så tilbage.

Selskaberne lover at rulle 5G-netværket ud i alle 28 EU-lande til år 2020, men kun hvis landene svækker sikringerne af det åbne internet.

‘EU og medlemslandene må afstemme behovet for åbent internet med pragmatiske regler, der fremmer innovation. Teleindustrien advarer om, at de nuværende ‘Net Neutrality’-retningslinjer, som de er fremsat af BEREC (Body of European Regulators for Electronic Communications, red.) skaber markant usikkerhed omkring 5G-investeringsafkast,’ skriver teleselskaberne i deres manifest (pdf).

Andre firmaer som Airbus, Siemens og Philips har udtrykt støtte til teleselskabernes oplæg.

Også EU-kommissæren roser selskabernes udmelding.

‘Manifestet er et værdifuldt input til den 5G Action Plan, som vil blive fremlagt til september, sammen med forslaget til revidering af lovrammerne for teleindustrien,’ udtaler Günter Oettinger.

blackberry

BlackBerry beroliger: Det fysiske tastatur er kommet for at blive

-

Som vi skrev for nyligt, har BlackBerry meldt ud, at de stopper produktionen af deres ‘Classic’-telefon, med det karakteristiske keyboard.

Mens de fleste andre producenter har skiftet væk fra fysiske keyboards, og over til rene touch-skærme, så har BlackBerry hold fast i tastaturet. Og selvom BlackBerry nu kun har en meget lille del af markedet, så har firmaet sine tro følgere, ikke mindst på grund af keyboardet.

Stoppet for ‘Classic’-telefonen satte rygter i gang om, at BlackBerry helt ville droppe fysiske tastaturer på fremtidige telefoner, men ‘senior vice president, global device sales, Alex Thurber beroliger. I et tweet forsikrer han, at brugerne intet har at frygte – keyboardet er kommet for at blive.

Firmaet har tre nye telefoner i støbeskeen, som skulle udkomme i starten af 2017. Telefonerne går under kodenavnene ‘Mercury’, ‘Neon’ og ‘Argon’, og mens hverken ‘Neon’ eller ‘Argon’ ifølge slashgear rygtes at have fysiske tastaturer, så har billeder af ‘Mercury’ floreret på nettet, som viser en høj, aflang Android-telefon, med indbygget keyboard i bunden.

Google Inc.

Google vil sikre Chrome mod kvantecomputere

-

Der findes hardwareløsninger til at gardere sig mod it-angreb, hvor kvantecomputere bruges. Men Google vil også sikre Chrome-browseren mod angreb med en softwareløsning, der indtil nu er implementeret i selskabets ‘Canary’-udgave af Chrome. Canary kan ses som Googles testmiljø for ny browserteknologi. Løsningen er indtil videre en algoritme, der går under navnet ‘New Hope’.

En udvikler fra Google beskriver problematikken således i et blogindlæg:

‘Mens de (kvantecomputere) uden tvivl vil være til stor gavn inden for nogle områder, er de udfordringer, som de er effektive til at løse, samtidigt de samme vi bruger til at sikre digital kommunikation… mere specifikt, hvis store kvantecomputere kan bygges, kan de måske også bryde de asymetriske kryptografiske primitiver, der bruges i TLS – sikkerhedsprotokollen bag HTTPS.’

Kvantecomputere kan med andre ord underminere den sikkerhed, vi kender fra nutidens internet.

Efter planen skal New Hope bruges til at høste erfaring med ‘post-quantum key-exchange’ software og kryptografi. Senest efter to år vil New Hope-projektet stoppe og forhåbenligt blive erstattet af en bedre løsning, fortæller Google.

Canary-brugere kan finde New Hope ved at åbne Googles ‘security panel developer tool’ og lede efter ‘CECPQ1’ under ‘key exchange’.

Nvidia

Nvidia GeForce GTX 1060 kan købes 19. juli

-

Der bliver yderligere kamp om ‘mainstream’-kunderne mellem AMD og Nvidia.

AMD har lanceret deres nye serie af grafikkort med RX 480 som topmodellen og RX 470 og RX 460 som billigere løsninger.

Nu kommer Nvidia med deres svar på et grafikkort, der skal tage kampen op med AMDs RX 480 – GeForce GTX 1060.

AMDs RX 480 koster 199 dollars for 4 GB-versionen, 229 dollars for 8 GB-versionen – eller cirka 2.400 danske kroner for sidstnævnte – mens GTX 1060 kommer til at koste 249 dollars – dansk pris er endnu ukendt. NDA på GTX 1060 bliver ophævet 19. juli, hvor de første officielle reviews vil kunne ses – og der skulle også være kort til salg kort derefter.

Det nye Nvidia-kort bygger på 16nm FinFET og har en PG106 chip med 1280 CUDA-kerner (halvdelen af GTX 1080). Base clock for GPU’en er 1506 MH og boost clock er 1708 MHz. Nvidia nævner dog, at kortet kan overclockes til over 2 GHz.

GTX har 192-bit hukommelses-bus og 6 GB GDDR5 RAM, der kører med 8 Gbps. Lige som RX 480 kommer den med 6-pin stik og har 120 watt TDP.

Ifølge HotHardware viser en endnu ikke offentliggjort 3DMark Firestrike Performance/Ultra benchmark, at Nvidias nye kort slår RX 480.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Casascius

EU strammer grebet om en bitcoin-valuta i rivende udvikling

- , redigeret af modgaard

Den anonymitet, som bitcoins tilbyder, giver for gode forhold for terrorister og kriminelle. Det mener EU-kommissionen, der derfor har fremlagt en ny regelpakke, som skal stramme grebet om den digitale valuta.

Helt konkret skal bitcoin-børser føre bedre tilsyn med kundernes identitet, når valutaen veksles til rigtige penge. Herved ønsker EU-kommissionen at sætte en stopper for anonymiteten i handlerne.

De nye regler har været på vej siden terrorangrebene i Paris i november måned sidste år.

Bitcoin-kursen har gjort store udsving, men det seneste år er valutaen igen steget ganske markant. Ifølge Coindesk er værdien af én bitcoin steget fra ca. 230 dollars sidste sommer til ca. 640 dollars i skrivende stunde – en stigning på 180 procent.

Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Wikipedia

Schweiziske LzLabs vil afhjælpe finansielle IT-problemer – flytter COBOL-kode til skyen

- , redigeret af modgaard , indsendt af arne_v

Selvom der er rivende udvikling i tech-branchen og nye systemer udkommer jævnligt, så er mange ældre, såkaldte ‘legacy’ løsninger stadig i brug rundt omkring.

Særligt systemer, der kræver høj grad af driftssikkerhed, beholder deres ældre og gennemtestede løsninger, som vi også kunne fortælle om i maj, da en rapport udkom om aldrende IT-systemer i den amerikanske offentlige administration – herunder skattesystemer og atomvåben-program.

Men også finansverdenen gør brug af ældre systemer, og her har særligt programmeringssproget COBOL (Common Business-Oriented Language) hængt ved. COBOL blev udviklet sidst i 1950’erne og var bredt anvendt i 1960’erne og 1970’erne. Men når de gamle sprog ikke længere bruges i moderne systemer, så forsvinder ekspertisen i, hvordan de gamle løsninger skal vedligeholdes også.

Det problem mener Schweiziske LzLabs nu at kunne afhjælpe.

Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.