mboost-dp1

Solar Impulse

Solar Impulse gennemførte natflyvning

- Via Solar Impulse -

El-flyet Solar Impulse, der udelukkende får sin energi fra solen, nåede at lade sine batterier så meget op i løbet af dagtimerne i går, at piloten, ved at flyve meget konservativt, kunne holde det i luften natten over.

Da der var solopgang over de schweiziske alper, var der endnu rigeligt med energi tilbage i flyets batterier, efter at motorerne havde arbejdet ved omkring 25 procents belastning i løbet af nattetimerne.

I løbet af dagtimerne havde pilot Andre Borschberg opnået en flyvehøjde på lige over 9.000 meter, hvilket han udnyttede fra kl. 18:00 til at bruge flyet som en svæveflyver i næsten 4,5 time, hvor motorerne kun arbejdede ved omkring 5 % ydeevne, imens flyvehøjden blev reduceret til 1.500 meter.

Solar Impulse flyver stadig og er planlagt til at lande i dag kl. 08:50, lidt mere end 25 timer efter det lettede. Eksperimentet anses ikke overraskende som værende en stor succes.

Se også: Soldrevet fly skal flyve om natten

Microsoft

Silverlight frigivet til Symbian

- Via Computerworld DK - , redigeret af Pernicious , indsendt af arne_v

Microsofts alternativ til Adobe Flash, Silverlight, er blevet frigivet til enkelte af Nokias Symbian-telefoner, der anvender femte generation af Symbian S60, via Nokias Ovi store. Det drejer sig bl.a. om telefonerne 5800 XpressMusic, N97 og N97 Mini.

Dermed bliver det muligt at afvikle Silverlight-baserede web-programmer samt afvikle live-streams som H.264 video via IIS Smooth Streaming. Dette er første gang, Microsoft udgiver Silverlight på en anden mobilplatform end sin egen Windows Mobile.

Selvom Microsoft satser hårdt på Silverlight, mener de ikke, modsat Apples Steve Jobs, at Adobe Flashs tid er ovre, men at det stadig vil spille en rolle i fremtiden.

Dean Hachamovitch, Microsoft skrev:
Der er problemer med Flash, særligt omkring stabilitet, sikkerhed og ydeevne. Vi arbejder tæt sammen med Adobes ingeniører, og deler information om de problemer, vi kender til i vedvarende diskussioner. På trods af disse problemer, fortsætter Flash med at være en vigtig del af at levere en god brugeroplevelse på nutidens internet.

Advanced Micro Devices, Inc.

AMD vil kickstarte Fusion med nye investeringer

- Via PC World - , redigeret af Pernicious

AMD har længe snakket om deres kommende Fusion-teknologi, som vil være et forsøg på at integrere GPU og CPU i samme chip og drage nytte af fordelene, der er i GPU’en.

Den første fusion-baserede chip forventes at komme på markedet i løbet af første halvår 2011, og i den forbindelse vil AMD gerne sikre sig en god start.

Hos AMD kan John Taylor, chef for marketing af Fusion nu fortælle, at de er klar til at investere i firmaer, der vil lave hardware og software, som kan bruge Fusion.

John Taylor skrev:
The goal … is to help speed time to market for the kind of unique computing solutions and applications that Fusion products are designed to enable, such as breakthroughs in visual computing, performance per watt and device form factor.

Nogle af investeringerne er allerede sat i værk, men det er ikke oplyst, hvilke firmaer AMD har interesse i.

Google Inc.

Google vil lave film om den 24. juli

- Via Google Blog - , redigeret af Avenger-

I samarbejde med den Oscar-vindende instruktør Kevin Macdonald såvel som den tre gange Oscar-nominerede instruktør Ridley Scott har Google via YouTube søsat et nyt eksperiment, som de kalder “Life in a Day”.

Eksperimentet går ud på, at alle i hele verden inviteres til at optage et øjeblik af deres liv, den 24. juli i år, for efterfølgende at uploade videoklippet til YouTube.

Macdonald vil herefter benytte sig af de mange klip til at redigere en collage af, hvordan livet tog sig ud i verden på netop den dag, set ud fra tusinde personers kameralinser.

Google skrev:
Every day, 6.7 billion people view the world through their own unique lens. Imagine if there was a way to collect all of these perspectives, to aggregate and mold them into the cohesive story of a single day on earth.

Resultatet bliver en dokumentarfilm, der vil blive fremvist ved den årlige Sundance filmfestival, der næste gang finder sted den 20.-30. januar 2011.

Får man sit videoklip med i filmen, vil man blive nævnt i rulleteksterne, ligesom 20 indsendere vil blive inviteret med til festivalen. Den officielle Life in a Day-hjemmeside finder du her.

Du kan se en videoreklame for projektet herunder.

www.politi.dk

It-skandaler hos politiet skal stoppes

- Via Version2 - , redigeret af Avenger- , indsendt af arne_v

Hos Politiet har it-skandalen om Polsag-systemet vakt en del kritik, idet projektet har kostet meget mere end planlagt, og senest er det blevet udskudt igen, så det nu bliver op til tre år forsinket.

Sådanne sager vil man gerne undgå i fremtiden, hvorfor der er oprettet et nyt projektkontor, der skal sørge for at tage hånd om kommende projekter og holde dem på rette kurs.

Som leder for kontoret har man ansat Camilla Borchorst, der har 12 års erfaring som it-projektansvarlig i finanssektoren. Hendes opgave bliver ikke blot at være leder, men også at opbygge projektkontoret.

Version2 har haft en snak med Borchorst, og hun fortæller, at hun har konstateret, at tilgangen til it hos Politiet er anderledes end i finanssektoren.

Camilla Borchorst, afdelingsleder hos Politiet til Version2 skrev:
Det er ikke som i finanssektoren, hvor alle er vant til at bruge en computer, fordi det er en forudsætning for at udføre finansielt arbejde. Politiet har ikke samme it-modenheds-niveau, og derfor har vi også lavet modenheds-analyser af alle kredse.

Med analyserne og den kommende implementering af Polsag i 2011 har hun store forventninger til fremtiden og håber på at kunne få reduceret flere manuelle arbejdsgange.

Carnegie Mellon University

Forskere laver “3D”-skærm af vand

- Via The Register - , redigeret af Avenger-

Hvad der skulle have været et lyssystem, der kunne lyse uden om regndråber, er hos Carnegie Mellon University blevet til det modsatte, et system der kan oplyse individuelle dråber.

I stedet for at undgå dråberne, hvilket viste sig at være for svært, har forskerne udviklet et system, der kombinerer en projektor, et kamera, en computer og tre rækker af vanddyser til at lave en ny type skærm.

Skærmen dannes af de tre rækker af vanddyser, der kan lukke dråber ud med op til 60 dråber i sekundet. Ved at time frigivelsen af dråberne i de tre lag, er det muligt for projektoren at belyse hvert lag individuelt.

På den måde dannes der en slags 3D-skærm, hvor man f.eks. kan spille tetris ved at flytte de faldende blokke ikke kun til siderne, men også frem og tilbage.

Systemet er blevet døbt Aqualux 3D og eksisterer endnu kun som prototype. Forskerne arbejder på at gøre skærmen endnu bedre og forventer, at den kan anvendes kommercielt senere.

Du kan se en video af skærmen herunder.

Solar Impulse

Soldrevet fly skal flyve om natten

- Via TG Daily - , redigeret af Emil

Det schweiziske fly-projekt Solar Impulse, der er et elektrisk fly udstyret med solceller, skal for første gang prøve at gennemføre en flyvning om natten, udelukkende på energi opsamlet i løbet af dagen.

Solar Impulse har tidligere gennemført 10 flyvninger om dagen, der alle blev gennemført uden problemer. Flyet har et vingespænd på hele 80 meter, men vejer blot 1.600 kg inklusiv batterier og fire motorer.

På grund af det meget store vingespænd har flyet en meget stor opdrift og kan holde sig flyvende ved en hastighed på helt ned til omkring 30 km/t.

Det er den tidligere jetpilot Andre Borschberg, der skal gennemføre marathon-flyvningen, som foregår i Schweiz.

Det er muligt at følge med i forsøget live fra denne side, hvor det er muligt at se flyets position, status på batterierne, hvor meget energi motorerne bruger, samt se hvad piloten ser, simuleret via Google Earth.

One.com

One.com ramt af massivt DDoS-angreb

- Via Version2 - , redigeret af Emil , indsendt af arne_v

Webhotellet One.com måtte mandag formiddag se sig ramt af et DDoS-angreb, der var langt mere omfattende, end hvad de tidligere har oplevet.

Version2 har talt med Thomas Darré Medard Frederiksen, der er talsmand hos One.com, og han kunne fortælle, at det massive angreb så ud til at stamme fra et botnet med flere millioner zombie-computere.

Angrebet førte til, at omkring 4.000 af webhotellets 800.000 hostede hjemmesider røg offline, og de resterende kunder kunne mærke problemer i form af f.eks. længere svartider på mail.

For at komme problemet til livs valgte One.com en overgang at route al trafikken til en null-adresse, hvilket gav lidt luft, men også betød nedetid for en række sider. Efterfølgende har man rykket rundt på kunder for at minimere skaderne.

Ifølge Frederiksen var alle systemer igen oppe at køre tirsdag eftermiddag.

Mozilla Foundation

Mozilla undersøger knapper i Firefox

- Via Internet News Blog - , redigeret af Pernicious

Mozilla har i forbindelse med tilføjelsen “Mozilla Test Pilot” undersøgt, hvilke knapper der bliver benyttet mest i Firefox, både på Windows, Linux og Mac.

Mozilla Test Pilot-tilføjelsen er en valgfri tilføjelse, hvorved brugerne kan være med til at støtte udviklingen ved at svare på spørgeskemaer m.m.

Formålet med at undersøge, hvilke knapper folk trykker mest på, er at forbedre brugeroplevelsen i den kommende Firefox 4, hvor den første beta-udgave netop er frigivet.

Den meste brugte knap var uden sammenligning Tilbage-knappen, som blev anvendt af 93,1 % af deltagerne i undersøgelsen. I testperioden, som varede fem dage, blev knappen i gennemsnit anvendt 66 gange.

På andenpladsen finder man “Genindlæs”, der blev brugt af 73,2 % af deltagerne med et gennemsnit på 22 tryk i løbet af testperioden. Den tredje mest brugte funktion var “søg” i menubjælken, som 67,9 % gjorde brug af.

Mozilla

Første beta af Firefox 4 er klar

- Via Mozilla Blog - , indsendt af XERXES

Den kommende store opdatering til Firefox har været under udvikling et stykke tid, og hos Mozilla er man nu kommet så langt, at man netop har frigivet den første betaudgave af Firefox 4.

Firefox 4 Beta 1 byder på en lang række nyheder, og det er netop disse, som Mozilla med betaen vil have folk til at gennemteste, således at de kan få feedback på, om de fungerer, som de skal.

Blandt nyhederne finder man bl.a. understøttelse for HTML5 WebM videoformatet, ny placering af faner – de er nu i toppen, ny måde at håndtere udvidelser, WebGL-understøttelse (der dog er slået fra som standard) samt forbedret ydelse.

Firefox 4 kommer med en ny HTML5 Parser, der erstatter Gecko, som har været brugt siden 1998. Ud over at understøtte HTML5, vil parseren være hurtigere og mere fleksibel end forgængeren.

Beta 1 vil blot være den første i rækken af flere, idet Mozilla satser på at frigive en ny beta hver 2.-3. uge i den kommende tid. Den komplette liste over nyheder og ændringer kan læses i udgivelsesnoterne. Vil man prøve betaen, kan den hentes her til både Windows, OS X og Linux.