mboost-dp1

Google

Google afviser problemer med Android-programmer

- Via The Inquirer - , redigeret af Net_Srak

Ifølge en undersøgelse lavet af firmaet SMobile, der lever af at sælge sikkerhedsløsninger til blandt andet smartphones, så kan op mod 20 % af alle applikationer til Android-telefoner tilgå ens private data.

Undersøgelsen har fået en del omtale i medier verden over, og nu svarer Google igen, idet de mener, SMobiles rapport slet ikke holder vand. I en udtalelse fra Google påpeger de blandt andet, at alle programmer, der skal tilgå private data, skal spørge om tilladelse til det først.

Google skrev:
This [Smobile Systems] report falsely suggests that Android users don’t have control over which apps access their data. Not only must each Android app gets users’ permission to access sensitive information, but developers must also go through billing background checks to confirm their real identities, and we will disable any apps that are found to be malicious.

Du kan læse rapporten over undersøgelsen her (pdf).

SKAT

Ordblinde kan omgå multimedieskat

- Via 3F - , redigeret af Net_Srak , indsendt af jakobdam

Den meget forhadte multimedieskat, har været ekstra irriterende for en lang række ordblinde, der har fået udleveret en såkaldt it-rygsæk. Rygsækken indeholder bl.a. en bærbar computer, der skal hjælpe dem med at læse og skrive, og den faldt ifølge myndighederne ind under den nye beskatning.

Hos vindmøllefirmaet Vestas, valgte man at føre en principiel sag imod SKAT, om deres 310 ordblinde ansatte, der har modtaget en IT-rygsæk, skal betale multimedieskat.

Skatterådet som har behandlet sagen, har nu besluttet at de ansatte ikke skal betale multimedieskat af it-rygsækken.

Afgørelsen vækker stor glæde hos både Vestas og de ansatte, men også hos ordblinde generelt, da dommen vil få betydning for ordblinde på alle virksomheder i Danmark.

Gizmodo

Byg din egen fusionsreaktor

- Via BBC News - , redigeret af Net_Srak , indsendt af Orange

Fusionsenergi anses af mange som muligheden for at lave en ren og vedvarende energikilde, men hidtil har mange års forskning og milliarder af kroner endnu ikke frembragt, hvad man kan kalde en fungerende fusionsreaktor.

Trods dette har en gruppe entusiaster, med en viden og et budget langt under hvad internationale forskningsprojekter har, valgt at kaste sig ud i at lave deres egen fusionsreaktor.

I USA finder man således Mark Suppes, der til dagligt arbejder som webdesigner, men i sin fritid håber på at kunne redde verdens energiproblemer.

Suppes har indrettet et laboratorium i et lagerlokale i New York, hvor han gennem de seneste år har arbejdet på sin fusionsreaktor. Projektet har indtil videre kostet ham 235.000 kroner.

Ifølge Suppes er det lykkedes ham at opnå fusion, men som i mange andre fusionsforsøg, så anvendes der mere energi, end der dannes. Målet er nu at lave en reaktor, der danner den samme mængde energi, som den forbruger, et mål ingen har opnået endnu.

Sammen med andre fusionsentusiaster (Fusioneers), der mødes på hjemmesiden fusor.net, tager de alle udgangspunkt i et design udviklet af Robert W. Bussard kaldet “Bussard Polywell fusionsreaktor”.

SXC - carlsilver

Intel afliver PCI Local Bus til private

- Via Sir Arthur's Den - , indsendt af XERXES

Efter at have eksisteret siden 1993, har Intel valgt at den meget brugte PCI-bus, ikke længere skal være en del af moderne computere.

Med introduktionen af nye chipsæt til den kommende Sandy Bridge-arkitektur, vil der ikke længere være understøttelse af den gamle PCI-standard, men kun den nyere PCI-Express.

Helt forsvinder PCI dog ikke, da Intel fortsat vil have understøttelse i en række server-chipsæt, hvorfor det “kun” er det private marked, der må sige farvel til den aldrende bus-teknologi.

Til trods for Intels valg, så skal man dog næppe forvente at PCI Local Bus forsvinder lige med det samme. Der findes stadig mange alternativer til Intels produkter, ligesom det er muligt for bundkortproducenter, at tilføje 3.-part PCI-controllere til bundkort med et Sandy Bridge-chipsæt.

De første Intel-chipsæt uden PCI forventes at blive H67, P67 og H61.

Flickr - Emuishere Peliculas

Google bedt om at fjerne links til mp3-filer

- Via CNET News - , indsendt af Adagio

I Storbritannien har den britiske musikindustri, repræsenteret af BPI (British Recorded Music Industry), sendt et brev til Google, hvori det beder søgegiganten fjerne en række links, til musik ejet af deres medlemmer.

Helt specifikt drejer det sig om 38 links, til 18 forskellige musiknumre, der kan hentes på 9 forskellige hjemmesider. Skulle Google ikke efterkomme kravet, så lægges der op til et juridisk efterspil.

Situationen er bemærkelsesværdig, idet Google ikke selv har noget med mp3-filerne at gøre, men blot henviser til dem. Flere har dog påpeget, at det netop er samme princip, som er gældende for sider som The Pirate Bay, hvor flere da også har argumenteret, at Google ikke er meget anderledes end torrent-trackeren.

Hos BPI påpeger man, at det ikke er første gang de har sendt sådanne forespørgsler til Google, og at de plejer at blive efterkommet. Hele brevet til Google kan læses her.

Microsoft

Tredje IE9 platform-Preview tilgængeligt for udviklere

- Via MSDN Blogs - , redigeret af Pernicious

Microsoft er i fuld gang med at udvikle deres næstegeneration-browser, Internet Explorer 9, og har i den forbindelse udgivet nogle tidlige prøveversioner, og nu er de klar med en ny udgave.

Der er denne gang tale om den tredje testudgave af IE9, der nu har sat yderligere fokus på hardware-accelerering og implementeringen af flere markup-elementer.

ACID-testen har således også fået et nyk opad i den nye udgave. Her opnår man nu 83 point, imod den tidligere udgaves score på 68.

Af andre ændringer kan nævnes, at Microsoft nu benytter sig af MSXML 6 til XML/XLST, fremfor MSXML 3 som tidligere udgaver har benyttet.

De komplette udgivelsesnoter finder du her, og vil du prøve den nye testversion, så finder du den her.

Max Planck Institute

Dansk forskning i nanotråde kan give bedre elektronik

- Via Videnskab.dk - , redigeret af Emil , indsendt af ktg

Elektronik laves i dag allerede i nanoskala, men i fremtiden vil størrelserne blive endnu mindre, og her vil nanotråde spille en vigtig rolle.

Der er endnu en del faktorer, der er ukendte ved arbejdet med nanotråde, men den danske forsker Simon Mariager fra Nano-Science Center, Niels Bohr Instituttet ved Københavns Universitet, har låst op for en af gåderne.

Forskere har haft problemer med at finde ud af, hvordan nanotråde opfører sig ved fysiske påvirkninger, men det har Mariager nu fundet ud ved at udvikle en ny metode til at studere trådenes bevægelser.

Før har man forsøgt at anvende lasere til at registrere bevægelserne, men her har Mariager valgt en anden metode, nemlig røntgen. Metoden kaldes tidsopløst røntgenstråling, og med den er det muligt at optage bevægelserne i trådene.

Simon Mariager til Videnskab.dk skrev:
Ved hjælp af røntgenstrålerne får vi meget præcise informationer om hvordan trådene bevæger sig. Det betyder, at forskere kan lave bedre nanotråde og bruge dem i udvikling af for eksempel nanoelektronik. Vores gennembrud kan derfor få stor betydning for forskere i hele verden, og om nogle år måske også for befolkningen.

Microsoft

Vind fede præmier med newz.dk og Microsoft Visual Studio 2010

- Via newz.dk -

Er du skrap med et videokamera eller til at optage video med din mobiltelefon, har du nu muligheden for at vinde fede præmier i vores nye konkurrence lavet i samarbejde med Microsoft og deres kampagne for Visual Studio 2010.

For at deltage i konkurrencen skal du lave en video, eller flere, i en af to kategorier, der begge skal have temaet:

”Hvorfor er jeg vild med at være koder/nørd
– med udgangspunkt i Microsoft Visual Studio.

Kategorierne er:
[list][li]Mest underholdende video[/li]
[li]Mest interessante video[/li][/list]

Det er tilladt for en deltager at indsende videoer i begge kategorier, men kun muligt at vinde i én – og der er virkelig noget at kæmpe for.

Hovedpræmien for hver kategori er et 5-dags kursus til en værdi af 28.000 kroner, hvor du kan vælge imellem:

Windows Applications Development with Microsoft .NET Framework 4
eller
Web Applications Development with Microsoft .NET Framework 4

Anden og tredjepræmien i hver kategori er den helt nye Xbox 360 Slim.

Lyder det som en konkurrence for dig, så skynd dig ind på konkurrencesiden og læs betingelserne, find videokameraet og kreativiteten frem og få skudt nogle fede videoer.

SXC - creationc

Kæmpe sejr til Google over Viacom

- Via Wired - , redigeret af Net_Srak , indsendt af XERXES

Viacom har længe ønsket, at Google skal betale dem en erstatning på en milliard dollars, fordi de mener, YouTube bevidst har brudt deres copyright. Der er nu afsagt dom i sagen, og det blev med Viacom som den store taber.

Ifølge dommen er Google beskyttet under den amerikanske copyright-lovgivning “Digital Millennium Copyright Act of 1998”, der tillader at en hjemmeside kan indeholde ulovligt indhold, såfremt det ikke er lagt op af ejerne, og det bliver fjernet, når ejeren af hjemmesiden bliver gjort opmærksom på det.

Viacom mente, Google bevidst har tilladt en del af deres materiale på YouTube, fordi det ville hjælpe med at promovere tjenesten. Google var ikke overraskende uenige og mente ikke, de kunne gøres ansvarlige for deres brugeres handlinger.

Google er på baggrund af sejren meget glade og påpeger, at det ikke kun er en sejr for dem og YouTube, men for alle sites der indeholder bruger-uploadet materiale.

Viacom har oplyst, at de er meget skuffede over udfaldet, og at dommen vil blive appelleret.

The Pirate Bay

Filmskaber opsporede selv piratkopist

- Via TorrentFreak - , redigeret af kasperfmn , indsendt af erikjust

I Sverige opdagede filmskaberen Tor Lundberg for nyligt, at hans film “Löshundsjakt i norr” kunne hentes ganske gratis via The Pirate Bay. Det blev han så sur over, at han gik i gang med at finde ud af, hvem der havde gjort filmen tilgængelig på nettet.

Sammen med en kammerat fik han opsporet en bruger på The Pirate Bay, som han mente stod bag torrent-filen med hans film. Ud fra brugernavnet lykkedes det at finde ud af, hvem personen var, hvorefter de ringede til ham.

Efter at have afsluttet telefonsamtalen besluttede Lundberg at anmelde manden til politiet, og han kræver i den sammenhæng en erstatning på 94.000 kroner.

Den anklagede har indrømmet, at det var hans TPB-konto, der blev benyttet, men nægter at han selv stod bag. I stedet påstår han, at nogle må have skaffet sig adgang til kontoen og misbrugt den.

Eneste bevis i sagen er brugernavnet, men anklageren mener alligevel at have en god sag.