mboost-dp1

Adobe

Scribd.com dropper Flash til fordel for HTML5

- Via CNET - , redigeret af kasperfmn

Den store amerikanske dokument-delings tjeneste Scribd melder sig nu også ind i debatten omkring Flash, da de har valgt at droppe Flash til fordel for HTML5.

Chief Technology Officer Jared Friedman skrev:

After three years of building on Flash, Scribd is starting over and moving everything to HTML5.

I think it’s the largest deployment of HTML5 to date, and it’s a bet-the-company decision for us.

“When we first started working on this project six months ago, no one knew whether it was possible,

We were abandoning a two-year investment in Flash technology, and for a totally unproven idea. Honestly, it wasn’t an easy decision…In Scribd’s case, though, we got lucky, and it actually works great.

En af de største problemer med overgangen har været skrifttyper. I Flash kan man sikre sig en standardvisning i alle browsere, men det har ikke kunne lade sig gøre i en browservisning før nu, grundet CSS3’s font-face feature.

Scribd er i den forbindelse gået i gang med at importere de mange millioner forskellige skrift typer for at sikre, at brugernes dokumenter bliver præsenteret helt korrekt på deres side.

Du kan se HTML5 versionen af Scribd her: HTML5 in Scribd.

NASA

Russere: Brug en A-bombe til at stoppe olielækage

- Via Komsomolskaya Pravda - , redigeret af Pernicious

Ruslands største avis, Komsomolskaya Pravda, er kommet med et noget utraditionelt bud på, hvordan Amerikanerne kan stoppe den olielækage som lige nu er et problem i den Mexicanske Golf, i det sydlige USA, og meget vel kan blive en af de største miljøkatastrofer i nyere tid.

Forslaget går ud på, at sprænge en atom-bombe ved lækagen, og via eksplosionen få den omkringliggende havbund til at forskubbe sig og derved stoppe den.

Selvom forslaget allermest lyder som en dårlig joke, så er den blevet brugt fem gange i det gamle Sovjetunionen ved lignende gas- og olieudslip under havet. Og kun én gang er det mislykkedes, dog med en radioaktiv forureningskatastrofe til følge.

Dette er dog ikke den eneste forhindring. For at foretage den noget specielle aktion, skal der bores et dybt hul ved siden af lækagen hvori A-bomben skal nedsænkes, og samtidig skal der laves præcise beregninger om hvor stor bomben skal være.

Bemærk: Kilden er oversat via Google Translate

Google

Android populært blandt små telefonproducenter i Kina

- Via IT News - , redigeret af Net_Srak

Kina er kendt – eller nærmere berygtet – for sine billige og dårlige efterligninger af populære produkter. Det gør sig også gældende for IT-markedet, hvor kopier af telefoner f.eks. lever i bedste velgående.

De såkaldte “bandit”-produkter, er telefoner der ikke har gennemgået officiel testning og fået tilladelse fra den kinesiske regering, og dækker over især kopi produkter, men også originale lav-budgets produkter.

Der er dog ved at ske en ændring blandt de små kinesiske producenter, der så småt er begyndt at skifte til officielle produkter i form af Googles Android OS.

Det har indtil nu ellers været for dyrt at skaffe den påkrævede hardware for at køre produkter som Android, men med nogle nye chipset på vej fra Taiwanetiske MediaTek, vil priserne blive sænket en pæn del, således at det nu kan betale sig at anskaffe Android.

Flickr - CBS Fan

Ny udvikling i skole-spion-sagen fra Pennsylvania

- Via Ars Technica - , redigeret af Net_Srak , indsendt af BlackFalcon

I sagen om udspionering af eleverne i en skole fra skoledistriktet Lower Merion i Pennsylvania, USA, er der netop blevet frigivet en rapport, som fratager en del af ansvaret for skolen.

Ifølge firmaet Ballard Spahr, der har udarbejdet den 73 sider lange rapport, så fritages skoleledelsen for skyld, men gør opmærksom på at it-afdelingen ikke har fulgt de officielle regler om håndtering af de data der blev indhentet.

Rapporten peger blandt andet på, at de mange billeder, 30.564 webcam-billeder og 27.428 screenshots, ikke er blevet set af nogen, men er blevet taget automatisk af den installerede software. Softwaren er bl.a. blevet aktiveret i forbindelse med at skolen har troet en computer var bortkommet, eller en elev ikke fik betalt en obligatorisk forsikring.

Til trods for at rapporten udnævnes som uafhængig, så er den købt af “Lower Merion School District”, hvilket måske også er årsagen til, at den ikke nævner, at nogle billeder har været benyttet. Således har to af skolens it-folk kommenteret dem, ligesom hele sagen startede, da en elev fik en advarsel på baggrund af et billede taget hjemme hos eleven via webkameraet.

Microsoft

Windows XP stadig mest populært i Danmark

- Via PC World DK - , indsendt af mireigi

I løbet af de sidste to år er antallet af søgninger på internettet fra en computer med Windows XP installeret næsten halveret fra 90 % i april 2007 til nu kun 46 %.

Ifølge Foreningen af Danske Interaktive Medier (FDIM) er Windows XP dog stadig det mest udbredte styresystem blandt danskerne, der efterfølges af henholdsvis Windows Vista og Windows 7.

Tallene fra FDIM viser ligeledes, at Windows Vista også så småt er ved at tabe terræn med en andel på i dag 32,5 %, hvor den tidligere har været oppe på 37,5 % i november sidste år.

Hvad Windows XP og Windows Vista er ved at tabe, er især Windows 7 ved at indhente, der i dag har en andel på 13 %; men også OS X er i fremgang og er nu oppe på 6,1 %.

Af andre operativsystemer på listen finder man Linux med en andel på 0,42 %, Symbian med 0,17 % og Android med 0,06 %.

SXC - guitargoa

Dansk nethandel på vej op igen

- Via Berlingske Business - , redigeret af Pernicious

Den globale finanskrise har ikke kun tæret på de fysiske forretninger, men også på nethandlen. Således har mange netbutikker måttet lukke på grund af, at danskerne har holdt dankortet i ro.

Nu tyder meget dog på, at nethandlen igen er på vej op. Således kan e-handelsfondens direktør Lars Schmidt Larsen fortælle, at de har fået 25 procent flere ansøgninger om at komme med i deres mærkeordning, e-mærket, som garanterer, at butikken lever op til en række krav om kundeservice, som fonden har forfattet.

I samme omgang er der sket et fald på 27 procent af de butikker, som falder fra ordningen.

Lars Schmidt Larsen til ComOn skrev:
I takt med at flere og flere netbutikker skyder op og den danske nethandel blomstrer, er det helt naturligt at flere virksomheder ønsker at positionere sig og konkurrere på andet end blot pris.

SXC - arinas74

Ueninghed om hastigheder på 4G

- Via EPN.dk - , redigeret af Pernicious

Med den nylige auktion over de kommende 4G-licenser, hvor alle de store teleselskaber fik en del af kagen, kan danskerne se frem til markant højere hastigheder på deres telefoner og mobilbredbåndsforbindelser.

De forskellige teleselskaber er dog ikke helt enige om, hvor store hastighedsforøgelser vi kommer til at se.
Således mener TDC, at hastigheden kommer til at ligge på omkring 10 til 15 Mbps (megabit per sekund). Det samme gør Telenor, som også siger, at upload-hastigheden cirka vil blive fordoblet fra de nuværende 1,4 Mbps til ca. 3 Mbps.

Det er dog i følge Telia alt for lidt. De mener i stedet, at de nye hastigheder kommer til at ligge mellem 20 og 80 Mbps, hvilket de baserer på hvad Telia har formået med den nye teknologi hos vores nordiske naboer.

TDC fortæller dog, at på grund af at 4G sender datastrømmen mere kompakt ud til forbrugen, vil man ikke have problemer med hverken at spille online spil eller se web-TV, dog ikke HD.

Telia regner med, at de allerede fra 2011 vil begynde at sende nye dongles ud, som understøtter 4G hastighederne.

Microsoft Corporation

De første indtryk af Microsoft Kin er ude

- Via jkontherun - , redigeret af Net_Srak , indsendt af Billy Blaze

I sidste måned annoncerede Microsoft deres to mobiltelefoner Kin One og Kin Two, der er tiltænkt ungdommen og har fokus på kommunikation via sociale medier.

De to telefoner er nu udkommet, og de første anmeldelser er begyndt at dukke op. Som altid med anmeldelser er de præget af personlige meninger, men generelt er de fleste glade for især Kin One pga. dens design.

De fleste synes også, integrationen til Facebook og MySpace fungerer fint, men er ikke helt lige så begejstrede for Twitter-integrationen. Enkelte er dog uenige og synes ikke, det er lykkedes at lave en telefon med ordentlig integration til nogle af de sociale netværk.

Flere anmeldere har oplevet, at telefonerne nogle gange opfører sig langsomt, ligesom der også har været problemer med, at de går ned. Sidstnævnte har været så stort et problem for nogle anmeldere, at telefonen er blevet beskrevet som en “crash-phone”.

Blandt nogle af de sider, som har testet telefonerne, finder man Gizmodo, Engadget og Slashgear.

newz.dk

Forsvarets og FE’s hjemmeside ramt af sikkerhedsfejl

- Via InterN0T - , redigeret af Net_Srak , indsendt af MaXe

Ifølge den uafhængige gruppe InterN0t Security Team, der føres an af Hans-Michael Varbæk, har forsvaret.dk og fe-ddis.dk (Forsvarets Efterretningstjeneste) indeholdt sikkerhedshuller i flere måneder, uden at de er blevet opdaget.

Varbæk har prøvet at kontakte de ansvarlige bag siderne ved blandt andet i en mail at beskrive fejlene. Efter en periode på over syv dage måtte han dog konstatere, at fejlene stadig eksisterede.

Her hos newz.dk har vi fået en ekspert til at kigge nærmere på de oplyste fejl, og han kan bekræfte, de eksisterer, men understreger også, at de ikke er kritiske, idet de ikke tillader adgang til private data.

Fejlene, der er af typen “Cross Site Scripting”, og som kan klassificeres som “Non-Persistent Injection”, er mere af pinlig natur, når man tænker på, hvilke hjemmesider der er tale om, de var på.

Fejlene er nu blevet rettet.

IT- og Telestyrelsen

4G-licenser fordelt

- Via Computerworld DK - , redigeret af Net_Srak

It- og Telestyrelsen har nu fordelt de fire 4G-licenser blandt de fire deltagere i auktionen, der skulle kæmpe om tre store licenser på hver 20 MHz og en lille på 10 MHz.

Computerworld oplyser, det blev TDC, Telenor og Telia, som hver løb afsted med en af de store licenser, imens 3 fik licensen på 10 MHz, hvilket man hos bl.a. TDC er ganske godt tilfredse med.

Henrik Poulsen, koncernchef hos TDC til ComputerWorld skrev:
Det er kritisk for vores fortsatte udrulning af den netværksstrategi, som vi har langt frem til 2020, for LTE er en hjørnesten i den strategi, og derfor er det utrolig vigtigt for os at få den fulde pakke i form af 2×20, fordi det tillader os at bygge vores platform op med den hastighed, som vi ønsker.

Hos 3 nedtoner man vigtigheden af at få en af de store licenser og udtrykker tilfredshed med deres licens. De mener ikke, det har den store betydning, om man har 10 MHz eller 20 MHz at råde over til 4G-netværk.

Det er teleanalytiker Torben Rune dog uenig i, idet han påpeger, at et bredere frekvensbånd enten kan benyttes til at have flere kunder på samme mast eller til at tilbyde højere hastigheder.

Det er ikke oplyst, hvad de enkelte selskaber har betalt for deres licenser.