mboost-dp1

ICANN

Første arabiske webadresser går i luften

- Via BBC News - , redigeret af Net_Srak , indsendt af arne_v

Siden det har været muligt at skrive en webadresse, har det foregået ved at benytte latinske karakterer, som vi kender det i Danmark og det meste af den vestlige verden.

ICANN (The Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) meldte i starten af november 2009 ud, at de ville tillade ikke-latinske domænenavne, og den dag er nu kommet, idet de første hjemmesider, der kan tilgås ved at skrive navnet på arabisk, er en realitet.

Det er ikke blot navnet på en hjemmeside, der kan skrives på arabisk, også TLD’et (Top Level Domain) er nu på arabisk. De første tre lande, som nyder godt af dette, er Egypten, Saudi-Arabien og de Forenede Arabiske Emirater.

Hos ICANN ser man ændringen som en stor milepæl, og den ansvarlige for internationale domæner, Tina Dam, udtaler, at det er en af de vigtigste dage siden internettets barndom.

Det forventes, at en lang række andre sprog ligeledes vil blive tilladt i den kommende tid.

Microsoft Corporation

Sharepoint 2010 vil dominere skyen

- Via Huffington Post - , redigeret af Net_Srak , indsendt af arne_v

Hos The Huffington Post fik David Thielen i sidste uge mulighed for at få en snak med Microsofts Jeff Teper, der er vicepræsident for SharePoint, hvor det tydeligt fremgik, at Teper har store forventninger til SharePoint 2010.

Den nye udgave af SharePoint bliver frigivet i denne uge, og sammen med Office 2010 mener Teper, at softwaren vil få en stor indflydelse på skyen (cloud-computing), et område flere virksomheder satser stærkt på nu og i de kommende år.

Blandt konkurrenterne finder man blandt andet Google, men Teper er overbevist om, at på det område hvor det bliver mest interessant at have en markedsandel hos virksomheder, der vil benytte cloud-tjenester, så vil de stå stærkest.

Thielen påpeger Microsofts evne til at sætte sig tungt på områder, de går ind i, og med SharePoint 2010, som han efter en test er meget begejstret for, er han overbevist om, at firmaet også vil få en dominerende rolle i skyen.

David Thielen, direktør for Windward Studios skrev:
I think Office/SharePoint 2010 gives Microsoft a way to own the cloud. Not every bit of it, but to own the stack for the majority of business use. And they are doing so by delivering a product that absolutely rocks. Office 2010 on SharePoint 2010 is incredibly compelling – worlds beyond Office by itself.

Flickr - remon.rijper

Netneutralitet under pres i USA

- Via Wall Street Journal - , indsendt af franke1

I USA er regeringen ved at planlægge nye regler for håndtering af internettet, der bl.a. skal sikre netneutralitet, men de planer mødes med stor modstand i visse kredse.

Ikke overraskende er det især teleselskaberne, som er imod de mulige ændringer, ikke mindst efter en domstol i sidste måned kastede tvivl over en dom fra 2008, hvor firmaet Comcast blev klandret for at begrænse båndbredden på visse typer af trafik.

Planerne, som FCC (Federal Communications Commission) arbejder med, kritiseres for at være baseret på gamle regler for telefonnettet og ikke tage hensyn til, hvordan internetkommunikation fungerer. Internetudbyderne frygter tvungen netneutralitet, da de mener, det vil blive for dyrt at kunne garantere.

Det har fået flere udbydere til at advare om, at skulle reglerne blive en realitet, vil de sænke investeringerne i forbedring af deres netværk med tab af job til følge, ligesom de vil overveje retssager for at slippe af med reglerne igen.

Flickr - LaertesCTB

Lille interesse for piratparti i Storbritannien

- Via Pirateparty UK - , indsendt af Adagio

Efter at stemmerne var blevet talt op i forbindelse med det netop overståede parlamentsvalg i Storbritannien, kunne de ni kandidater fra Piratpartiet konstatere, at de i alt modtog 1.340 stemmer.

Af de ni kandidater, som stemmerne var fordelt over, kunne den mest populære bryste sig af 236 stemmer og den mindst populære med 90 stemmer.

Til trods for det meget spinkle resultat udråber Piratpartiet valget til en delvis succes. Partiet mener, at havde de haft kandidater i alle valgkredse, kunne de være nået op på 100.000 stemmer. Det ville have givet dem 2 pladser i parlamentet, forudsat reglerne tillod det.

Netop valgreglerne har været meget omdiskuterede denne gang, da de favoriserer de store partier og fjerner incitamentet til at stemme på små partier. Det skyldes, at kun stemmerne for det parti, som vinder i en kreds, bliver talt med, hvorfor folk ofte stemmer på de store for at have en reel chance for, at deres stemme kommer til at betyde noget.

Google

Gmail-adresser nu tilgængelige i Storbritannien

- Via BBC News - , redigeret af Avenger-

Tilbage i 2004 da Gmail blev offentliggjort gik alt som smurt verden over. Ikke overraskende forblev alting dog ikke fryd og gammen, da der i 2005 blev anlagt sag mod Google i Storbritannien, hvor et firma med navnet Independent International Investment Research (IIIR) mente, at de havde brugt navnet Gmail først.

Kravene som IIIR stillede var Google langt fra tilfredse med og valgte derfor at droppe Gmail-navnet i Storbritannien, hvor folk i stedet fik adresse-navnet @GoogleMail i stedet.

Fem år senere har sagen dog nu løst sig, om end hverken Google eller IIIR har offentliggjort hvorledes det har løst sig, udover at det er på gode termer, og folk i Storbritannien nu kan få Gmail-adresser igen.

Alle der har en GoogleMail-adresse vil blive spurgt, hvorvidt de kunne tænke sig at skifte til Gmail eller ej, men vil ikke blive tvunget til det. Google mener, at det, at Gmail nu er tilgængeligt igen ca. vil spare Storbritannien for 60 millioner tasteanslag per dag.

Orbital Sciences

Aktiv satellit ude af kontrol

- Via Space.Com - , redigeret af Avenger- , indsendt af ktg

36.000 kilometer over jordens overflade, i den geostationære bane, har firmaet Intelsat mistet kontrollen over deres kommunikationssatellit Galaxy 15.

Fejlen opstod tidligere på året den 5. april, sandsynligvis i forbindelse med et udbrud på Solen, der har forårsaget, at satellitten ikke reagerer på nogle kommandoer. Funktionsmæssigt er satellitten dog stadig aktiv, og det kan blive et problem for andre satellitter.

Galaxy 15 er lige så stille ved at drive ud af sin bane, hvilket næppe vil føre til en fysisk kollision med andre satellitter, men det aktive udstyr vil kunne forstyrre en anden satellit.

For at undgå dette forsøgte Intelsat tidligere på ugen helt at slukke for Galaxy 15, men forsøget fejlede. Det forventes derfor, at den vil skabe problemer for satellitten AMC-11, som den vil komme i nærheden af sidst i maj.

På sigt forventes Galaxy 15 at gå ud af sig selv, da den vil komme så meget ud af kurs, at den ikke kan bibeholde evnen til at rette sine solpaneler mod solen, hvorved den mister strøm og slukker. Derefter vil den med tiden ende i en af de to gravitationsbrønde, som eksisterer i den geostationære bane.

SXC - fadaguiga

Champions League blev sendt i 3D som øvelse til VM

- Via Recordere.dk - , redigeret af Pernicious

3D-fjernsyn er blevet den helt store dille, ikke mindst på grund af den meget succesfulde Avatar af James Cameron, som hittede i julen, og som lige nu bliver revet væk af DVD/BD-hylderne.

For yderligere at promovere salget af 3D-fjernsyn er den næste satsning godt på vej, idet VM i fodbold, som bliver afholdt til sommer i Sydafrika, bliver en af de første store begivenheder, som vil blive optaget, og sendt live i 3D.

For at øve sig på den store begivenhed, har flere af de store europæiske TV-stationer, blandt andet tyske Sat-1, valgt, at optage den netop afholdte Champions League-semifinale i 3D.

Ved at følge kilden, kan man blandt andet se de mange kilometer ledninger, der blev brugt og de mange forskellige typer af 3D-kameraer, som blev testet.

IBM

IBM udvikler realistisk SimCity-klon

- Via Fastcompany.com - , redigeret af Avenger- , indsendt af Adagio

Er man til SimCity, men måske knapt så meget til at ens største problemstillinger omhandler det at blive invaderet af dinosaurer og marsmænd, så er IBM’s SimCity-inspirerede spil CityOne måske noget for en.

I CityOne skal byerne dog ikke bygges op fra grunden, men er allerede nået så enorm en størrelse, at problemerne begynder at hagle ned over en.

Man skal i spillet tage stilling til realistiske problemer såsom miljøet, et støt voksende befolkningstal, ineffektive virksomheder og andre nutidige problemer som økonomien og uforudsette hændelser.

Spillet står til at få sin udgivelse til efteråret.

Se en trailer for CityOne nedenfor.

porah

Filmindustrien vil ikke konkurrere med pirateri før det er væk

- Via TorrentFreak - , redigeret af Net_Srak

Ifølge en tidligere udgivet undersøgelse, fortaget af news.com.au og markedsundersøgelsesfirmaet CoreData, ville de fleste af dem der downloader diverse medier ulovligt fra internettet, gerne bruge lovlige metoder hvis underholdningsindustrien blot ville tilbyde en billig og bekvem platform til formålet.

Et af resultaterne fra undersøgelsen, som dækker 7000 personer, der har indrømmet at downloade eller streame ulovlig media fra uautoriserede kilder inden for de sidste 12 måneder, var at den nemme adgang til diverse medier ved brug af eks. Bittorrent var af større tiltrækning end et lavt eller helt gratis prisniveau.

Da brugerne blev spurgt om de ville betale for en service der tilbød reklame og DRM-frie tv-shows, film og musik, svarede 66,4% at de var beredte til at betale for det. Priserne de var villige til at betale var 5,29 kroner per tv-show, 10,58 kroner per film og 2,64 per musiknummer, omregnet fra australsk valuta til dansk valuta.

En sådan service er dog ikke noget der sker lige med det samme, eftersom Neil Gane, leder af den Australske føderation imod ulovlig kopiering, mener, at folk først skal stoppe med at dele online før industrien er klar til at konkurrere.

Neil Gane skrev:
Filmindustrien vil naturligvis gerne gøre sit indhold tilgængeligt online, men den kan ikke på nuværende tidspunkt konkurrere med det gratis alternativ, der bliver begået igennem tyveri. Når der er mere lige vilkår, mener jeg, at I vil begynde at se meget mere fleksible og nyskabende forretningsmodeller.

Flickr - rockcohen

EU politikere mener alle skal have adgang til hurtigt internet

- Via Comon - , redigeret af Net_Srak

EU’s folkevalgte i EU-Parlamentet, har valgt at bakke op om “Den Digitale Agenda”, som er nogle mål foreslået af EU-Kommissionen for EU’s vækstplan “Europa 2020”.

Blandt målene ønskes, at alle husholdninger i EU skal have adgang til bredbåndsinternet til konkurrencedygtige priser inden 2013. Inden 2015 skal mindst halvdelen af borgerne have mulighed for højhastighedsnet og alle skal kunne få det inden 2020. Med dette menes minimum en hastighed på 50 Mbps hvis man spørger EU-Parlamentet, eller 30 Mbps hvis det står til EU-Kommissionen.

Der er også opsat mål for at forbedre EU-borgernes IT-kundskaber, bl.a. skal antallet af borgere uden digitale færdigheder halveres inden 2015, mens alle skole- og gymnasieelever skal tilbydes undervisning i sikkert brug af internettet inden 2012.

Den fulde liste over forslagene kan ses ved at følge linket i nyheden.