mboost-dp1

Adobe

Adobe dropper udvikling af Flash-til-iPhone konverteringssoftware

- Via Mike Chambers Blog - , redigeret af Net_Srak

I forbindelse med lanceringen af Adobe CS5 kom muligheden for nemt at konvertere Flash-baserede applikationer til også at virke på iPhone, iPod Touch og iPad. Det fik Apple dog sat en stopper for med deres meget omtalte krav i deres nye betingelser for udvikling til iPhone OS 4.0.

På baggrund af Apples ændringer af betingelserne har Adobe nu valgt at indstille al udvikling af konverteringsværktøjet. Det vil blive udgivet i forbindelse med CS5, men indtil videre ser det ud til at blive den første og eneste version af programmet.

Adobes produktchef, Mike Chambers, udtaler på sin blog yderligere, i stil med DIKUs lektor Torben Mogensen, at Apple forsøger at låse udviklerne til deres platform.

Mike Chambers, Produktchef hos Adobe skrev:
The cool web game that you build can easily be targeted and deployed to multiple platforms and devices. However, this is the exact opposite of what Apple wants. They want to tie developers down to their platform, and restrict their options to make it difficult for developers to target other platforms.

Chambers runder af med at konstatere, at han fremover vil fokusere al deres mobile udvikling på Android i stedet for iPhone.

Berlingske Media

Berlingske er glade for skift til Google

- Via Version2 - , redigeret af Net_Srak

For tre måneder siden meddelte man hos Berlingske Media, at man i så stort omfang som muligt ville skifte fra Microsoft Office-produkter til Googles online-løsninger. I dag er 454 medarbejdere begyndt at bruge Google Apps.

Med dagens flytning er man nu oppe på 1.200 Google Apps-brugere, og it-direktør hos Berlingske, Torben Lundberg, siger til Version2, at han er en glad mand, ligesom medarbejderne også er glade.

Torben Lundberg til Version2 skrev:
Folk er glade for det. Mange bruger allerede Gmail og kalenderen privat og kan så integrere det med vores løsning. Og de synes, at det er fedt at kunne tage på ferie og få adgang til alt fra en netcafé i Thailand. Uden VPN og alt det der.

Lundberg ser flere fordele ved skiftet, heriblandt at det er meget billigere, men også meget nemmere at administrere og drive. Derudover er der en række funktionsmæssige fordele, så som versionsstyring af dokumenter, men der er også et par ulemper.

Bookning af møder fungerer ikke helt efter planen, og brugen af mange forskellige mobiltelefoner blandt de ansatte har skabt ekstra arbejde med at konfigurere disse.

Til trods for overgangen til Google Apps er de lokale installationer af Office 2007 dog endnu ikke fjernet, så der også kan arbejdes, hvis forbindelsen til nettet forsvinder.

ARM

Microsoft vil måske benytte ARM-baserede servere

- Via EETimes - , redigeret af Emil

Hjemmesiden EEtimes er faldet over et jobopslag fra Microsoft, hvor de søger en ny medarbejder, som skal varetage softwareudviklingen af software til Bing-servere med det formål at sænke udgifterne pr. server.

En af måderne til at opnå det mål er ifølge jobopslaget at eksperimentere med servere baseret på ARM-processorer og anvende SSD.

Vedkommende vil blive en del af, hvad Microsoft kalder deres “Bing Autopilot Hardware team”, der varetager driften af de mere end 100.000 servere, som driver Bing, samt få indflydelse på hvilken hardware, der skal benyttes.

EEtemes erkender, at ARM-processorer også anvendes på nogle disk-controllere, men mener ikke, det er i den forbindelse, processorerne skal bruges i dette tilfælde, idet der ikke nævnes andre processorer.

Niels Hartvig

Umbraco-grundlægger forklarer angreb med økse på sin iPhone

- Via Version2 - , redigeret af Net_Srak , indsendt af milandt

I sidste uge udsendte Umbraco-grundlægger Niels Hartvig en video på YouTube, hvor han angriber og ødelægger sin iPhone med en økse. Version2 har haft en snak med Hartvig om grunden til angrebet.

Som det også fremgår af videoen, så skyldes det primært de nye betingelser, Apple har tilføjet i forbindelse med udgivelsen af udviklingsværktøjet til iPhone OS 4.0. Ligesom mange andre mener Hartvig, at afsnit 3.1.1 i betingelserne er alt for stramme.

Niels Hartvig, dansk ex-iPhone-udvikler til Version2 skrev:
Det er en totalt unødig ‘show of force’, og det skræmmer mig. Afsnit 3.11 er et symbol på en egenrådig platformsejer, der nu har taget den lukkede stil til nye højder.

Efter boykottet af ikke bare sin iPhone, men også alle andre Apple-produkter, har Hartvig valgt at købe en HTC Desire. Til trods for sin utilfredshed må han dog konstatere, at han synes, Android stadig halter langt efter iPhone OS.

Niels Hartvig til Version2 skrev:
Det skulle være den ypperste Android-telefon, men i mine øjne er det mere en iPhone version 0.1. Det er interessant, så langt der er op til den rigtige iPhone-oplevelse.

CNN

Microsoft fremviser Skinput, input via huden

- Via CNN - , indsendt af ignuz

Selvom skærmen på nogle smartphones er op til 4″ store, så er det ikke meget, når man f.eks. skal skrive noget. Havde man derimod en overflade på størrelse med en underarm, så ville der være meget mere plads.

Med Skinput, der har været under udvikling de seneste otte måneder hos Microsoft Research, vil det i fremtiden være muligt at bruge sin arm som f.eks. et tastatur.

Det er Chris Harrison, der studerer på Carnagie Mellon University, som kom på idéen, da han var praktikant hos Microsoft Research, og her har man udviklet sensorer, der kan registrere, hvor på underarmen eller hånden man trykker.

Sensoren, der sidder tæt på albuen på underarmen, registrerer rystelser, der via software kan lokalisere, hvor på armen eller hånden de stammer fra. I en prototype viser en af udviklerne, hvordan han kan manøvrere rundt i en menu og spille et spil Tetris ved at slå med en finger forskellige steder på sin arm. Kombineret med en pico-projektor er det også muligt at vise knapperne på armen.

Systemet er endnu en prototype, der “kun” med 96 % sikkerhed kan registrere fem forskellige områder. Målet er at kunne registrere alle områder svarende til et tastatur, hvilket forskerne forventer kan tage mellem to og syv år.

Du kan se en video af, hvordan systemet virker herunder.

Google

Google mistede måske kildekoden til adgangskode-system

- Via New York Times - , redigeret af Pernicious

Angrebet på Googles systemer, via flere medarbejdere, i december 2009, har primært drejet sig om, at de formodede kinesiske bagmænd har skaffet kodeord til Gmail-konti hos flere prominente systemkritikere. Angrebet kulminerede i marts med, at Google valgte at trække sig delvist ud af Kina.

Google har udover en række generelle oplysninger om angrebet, været relativt lukkede om hvad, der er blevet stjålet. Ifølge avisen New York Times, så oplyser en kilde, der arbejder med sagen hos Google, men som ønsker at forblive anonym, at kildekoden til GAIA, Googles single signon-system, er blevet stjålet.

Om angriberne har nået at misbruge GAIA er uvist, men ved at kende kildekoden, vil det være langt lettere for en cracker at finde sårbarheder i GAIA-systemet og dermed skaffe sig adgang til de milioner af Google-konti, som benytter systemet.

Ifølge kilden havde angriberne i december godt kendskab til Googles medarbejdere og de gik specifikt efter udviklere på GAIA-projektet.

Google har endnu ikke kommenteret oplysningerne.

Microsoft Corporation

Nye detaljer om Windows Phone 7

- Via OS News - , redigeret af Net_Srak

Der er endnu nogle måneder, til Microsoft Windows Phone 7 udkommer, og i forbindelse med MIX-konferencen var der stadig en del ubesvarede spørgsmål. Nogle af disse er nu blevet besvaret.

Det er lykkedes en hollandsk hjemmeside at få fat i et dokument dateret februar 2010 med titlen “Architect Guide for Windows Phone 7”, som røber flere detaljer om det kommende operativsystem.

Det fremgår blandt andet, at baggrunden for de grafiske egenskaber bunder i en fuld implementering af DirectX 11. Forudsat hardwaren er til stede, så vil en WP7 mobiltelefon i teorien kunne det samme som en almindelig computer, når det kommer til grafik.

Det fremgår også, at der vil være en række restriktioner for telefonproducenterne. Før kunne de gøre næsten hvad de ville med operativsystemet, men nu må de kun foretage helt specifikke ændringer. Det omfatter ændring af en række ikoner, baggrundsbillede, boot-skærmen og installation af maksimalt 6 gratis programmer.

Eventuelle opdateringer til programmerne eller grafiske elementer skal ske via Microsoft og deres opdateringstjeneste.

Google

Google censureres i 25 forskellige lande

- Via European Public Policy Blog - , redigeret af Net_Srak

Googles tjenester har flere gange været genstand for censur, hvor især deres søgetjeneste i Kina har skabt en del overskrifter. Kina er dog langt fra det eneste sted, hvor Google er blevet blokeret.

I et nyt blog-indlæg på Googles European Public Policy Blog er der netop offentliggjort nye tal for, hvor mange steder Google har fået blokeret en af deres tjenester. Af de 100 lande, hvor Google tilbyder sine tjenester, har de fået blokeret for informationer i de 25.

Ifølge Rachel Whetstone fra Google, der har skrevet indlægget, skyldes de stadig stigende mængde af censur, at flere og flere mennesker får adgang til internettet.

Nogle gange frasorterer Google selv informationer, hvis det er på baggrund af lokal lovgivning i et demokratisk land. Det er f.eks. sket i Frankrig og Tyskland, hvor det ikke er tilladt at kunne finde pro-nazi-relateret materiale.

Microsoft Corporation

Microsoft klar med beta af Fix It Center

- Via digitaltrends - , redigeret af Emil , indsendt af zin

Microsoft modtager hver dag utallige supporthenvendelser, henvendelser det koster firmaet tid og ressourcer at besvare. Redmond-firmaet har vurderet, at mange af problemerne kan løses af kunderne selv og har derfor netop lanceret deres Fix It Center.

Der er tale om en softwareløsning, der kan teste ens computer eller server og kigge efter 300 kendte problemstillinger. Finder den nogle af dem, vil den komme med forslag til, hvordan de kan blive fikset.

Softwaren er gratis og kan hentes hos Microsoft, men er stadig i beta. Kan Fix It ikke løse opgaven, er det muligt at bede om yderligere hjælp hos Microsoft support via programmet. Vælger man denne løsning, vil alle relevante oplysninger, Fix It har fundet, blive sendt sammen med support-forespørgslen.

Softwaren kan bruges til Windows XP SP3, Windows XP Pro (64-bit) SP2, Windows Vista, Windows 7, Windows Server 2003 SP2, Windows Server 2008 og Windows Server 2008 R2.

Piratpartiet

Tilbagegang for svensk piratparti

- Via The Register - , redigeret af Emil

I forbindelse med sagen om de svenske stiftere af The Pirate Bay oplevede det svenske Piratpartiet en massiv fremgang i antallet af medlemmer og efterfølgende også stor succes ved Europaparlamentsvalget.

Antallet af medlemmer var i foråret 2009 oppe at toppe på lidt over 50.000 medlemmer, men siden er det gået ned ad bakke. Således kan partiet i dag kun mønstre 25.000 medlemmer, altså en halvering på et år.

Det stor fald i antallet af medlemmer vil ikke få nogen økonomiske konsekvenser, idet medlemskabet er gratis, men politisk kommer det til at betyde noget.

Da partiet blev valgt ind i Europaparlamentet, opnåede de 7 % af stemmerne til valget, og havde der også været valg til Riksdagen, var de, ifølge de fleste meningsmålinger, ligeldes kommet ind der. De nyeste målinger viser dog, at de er rykket langt under spærregrænsen.