mboost-dp1

McAfee Inc.

McAfee skaber kaos på tusinde af computere

- Via Gizmodo - , redigeret af Emil , indsendt af illishar

Engang imellem sker det, at antivirusproducenterne udsender en signaturopdatering, der fejlagtigtigt rammer en uskyldig fil. Denne gang er det McAfee, der har lavet en fejl, som ved et uheld fjerner en ikke-inficeret fil.

Uheldigvis er der tale om en meget kritisk fil under Windows, “svchost.exe”, der efter at være sat i karantæne af den fejlramte signatur, får Windows til at gå ned.

Fra hele verden er der indrapporteret tilfælde, især fra virksomheder, hvor tusinde af computere på firmanetværk pludselig stoppede med at virke. Meldingerne tyder på, at det primært er computere med Windows XP SP3, der er blevet ramt.

McAfee har været ude og undskylde for den fejlbehæftede signaturopdatering, som hurtigt blev udskiftet med en uden fejl. Firmaet har også oprettet en side, hvor man kan få vejledning til, hvordan man kan slippe af med fejlen, såfremt man er ramt. Endnu er der tale om en manuel proces, der kræver en vis teknisk viden, men McAfee oplyser, de arbejder på en automatiseret løsning.

Red Hat Inc.

Red Hat klar med første beta af RHEL 6

- Via LinuxPlanet - , redigeret af Emil , indsendt af hmn

Den næste større opdatering til Red Hat Enterprise Linux (RHEL) er version 6.0, og den er netop blevet frigivet i sin første betaudgave.

Som påpeget af Tim Burke fra Red Hat er der ikke nogen nyheder i den nye version, der virkelig skiller sig ud, derimod er RHEL 6 en lang række af mindre nyheder, forbedringer og fejlrettelser, der samlet udgør den store opdatering.

Alene den årsag, at den nuværende version 5 udkom i 2007, gør, at der siden er sket en lang række tilføjelser til Linux-kernen, som nu er at finde i RHEL 6. Der er dog ikke tale om nyheder, der alle har været tre år undervejs, da RHEL 5 siden lanceringen er blevet opdateret flere gange, senest med version 5.5 for tre uger siden.

En af forskellene mellem RHEL 5 og 6 er, at Xen-virtualisering ikke længere er en del af den nye version. I stedet har man valgt at benytte KVM, hvorfor der også er inkluderet værktøj til at konvertere fra Xen til KVM i RHEL 6.

En anden forbedring er håndtering af flere kerner, hvor RHEL 6 i teorien kan klare over 64.000 kerner og op til 256 TB RAM.

Du kan læse meget mere om RHEL 6 i udgivelsesnoterne, og vil du prøve betaen, så kan den hentes her.

Google Inc.

Google opkøber firma fyldt med tidligere Apple-medarbejdere

- Via appleins - , redigeret af Emil , indsendt af hmn

Google har en stor pengetank, og den bruger de jævnligt til at foretage opkøb af andre virksomheder. Det er nu blevet til købet af det forholdsvis ukendte firma Agnilux.

Agnilux blev stiftet af flere medarbejdere fra firmaet P.A. Semi kort tid efter, dette firma var blevet opkøbt af Apple. Det er sidenhen blevet forstærket med den tidligere stifter og administrerende direktør for P.A. Semi, der forlod Apple i sidste måned.

Ud over de tidligere medarbejdere fra P.A. Semi/Apple, så skulle der også være ansat folk, der tidligere har arbejdet hos TiVo og Cisco.

Hvad opkøbet skal bruges til, er uvist, hvilket skyldes, at der nærmest ikke eksisterer nogen informationer om, hvad Agnilux laver. Der har tidligere været spekuleret i, at de arbejder på serverhardware, hvilket falder i god tråd med, at Google selv laver de fleste servere til deres datacentre.

Flickr - Daníel Örn

Vulkannavn for kompliceret for malware-producenter

- Via The Register - , redigeret af Avenger-

Når der sker katastrofer af større omfang, så er skrupelløse kriminelle som regel ikke sene til at udnytte situationen til at få udbredt malware. Vulkanudbruddet på Island har ikke været nogen undtagelse, men tilgangen har været lidt anderledes end normalt.

Der findes mange forsøg på at narre folk, når de søger efter informationer om udbruddet på nettet, men det har ikke været på det mest oplagte søgeord, navnet på vulkanen, idet det er lidt for unikt.

Eyjafjallajökull er noget af en mundfuld for de fleste at skrive, og langt de fleste vil stave det forkert, hvorfor det ikke egner sig som søgeord. Det har Panda Software også kunnet konkludere i en undersøgelse af malware-udbredelse med relation til udbruddet.

Undersøgelsen viste dog, at der var utallige forsøg på at snyde folk ved søgninger på termer som “Iceland Volcano Images”, “Iceland Volcano News” og lignende. Fælles for resultaterne til disse er, at de fleste leder ind til sider, hvor man kan hente falske antivirusprogrammer.

Wikileaks.org

Facebook lukker Wikileaks fanside

- Via Valleywag - , redigeret af Net_Srak , indsendt af Adagio

Den meget omtale whistleblower-hjemmeside Wikileaks havde indtil for nyligt en fanside på Facebook, der havde over 30.000 tilhængere, men pludselig var den væk.

Ifølge en besked på Twitter fra Wikileaks blev fansiden med de mange fans lukket af Facebook. I første omgang forlød det, at årsagen var, at siden ansporede til illegale aktiviteter.

Facebook har senere meldt ud, at siden ikke var en officiel side for Wikileaks, og det var derfor, den blev lukket.

Facebook skrev:
The disabled Wikileaks page was flagged as an inauthentic Facebook page and its fans will be migrated to the authentic page soon.

Det ser dermed ud til, at alle de mange fans vil blive flyttet til den officielle fanside, der p.t. har ca 2.000 medlemmer.

Lidt forvirring hersker der dog stadig, for en ny besked på Wikileaks’ Twitter-profil skriver, at den lukkede fanside snart vil blive genåbnet. Angiveligt var det personer uden tilknytning til Wikileaks, som havde bedt om at lukke siden.

SETI Institute

SETI crowdsourcer jagten på udenjordisk intelligens

- Via CNN - , redigeret af Pernicious

Mange er formentlig bekendt med projektet SETI@home, der for godt 10 år siden påbegyndte verdens hidtil mest omfattende analyse af radiosignaler fra det ydre rum ved meget innovativt at inddrage millioner af frivillige privatpersoners computere i projektets krævende regnearbejde, når de ikke var i brug, via en pauseskærm. Målet – at finde radiosignaler fra intelligente væsener uden for Jorden – er endnu ikke blevet indfriet, men projektet regnes i dag for at være det største inden for distributed computing nogensinde.

Det amerikanske SETI Institute, der bl.a. står bag opførslen af radioteleskopet Allen Telescope Array, går nu et skridt videre i inddragelsen af offentligheden i jagten på udenjordisk intelligens med et projekt, de kalder setiQuest. I stedet for at udstyre projektets deltagere med et fast program skrevet af instituttets programmører, som behandler afgrænsede datapakker fra projektets servere enkeltvist, vil SETI Institute nu stille selve de rå data fra projektets radioteleskoper til rådighed for offentligheden.

Håbet er, at programmører, teknikere og entusiaster overalt i verden vil involvere sig i projektet og udvikle innovative nye algoritmer og processer til at gennemføre det enorme arbejde med at lede efter interessante radiosignaler i de hundredevis af terabyte data, som dagligt indsamles af instituttet. Matematik kan dog kun hjælpe indtil et vis punkt, derefter er mennesket det bedste værktøj til at identificere anormale signaler. Projektet håber, at så mange som muligt vil hjælpe med at identificere disse signaler via kommende programmer.

Opdager en eller flere af setiQuests “citizen scientists” på denne måde bemærkelsesværdige signaler fra det ydre rum, vil SETI Institute sørge for efterfølgende at bekræfte og undersøge signalerne videnskabeligt.

En video, som forklarer projektet, kan ses herunder.

engadget.com

Samsung bygger ny OLED-fabrik, muliggør større OLEDs

- Via flatpanels.dk - , redigeret af Pernicious

Samsung har bekræftet, at de er i gang med opførslen af en 5,5G (5,5. generation) OLED-fabrik. Fra en 5,5G fabrik opereres der med 1300×1500 mm moder-paneler, hvorfra det skæres mindre OLED-paneler.

Samsung vil have fabrikken klar til masseproduktion i januar 2011, og projektet koster omkring 866 millioner Euro. Fabrikken muliggør for første gang, at man kan producere større OLED-paneler til f.eks. bærbare computere og små og mellemstore OLED-tv på 32″-37″.

Selvom Samsung endnu kun har bekræftet, at den nye fabrik skal give OLED-paneler til bærbare computere og mobile enheder, så peger branchemedlemmer allerede på, at fabrikken også skal levere OLED-paneler til næste generation af iPad. Samsung leverer sammen med LG paneler til den aktuelle iPad.

OLED i stort format rykker nu for første gang tættere på. Den hidtil største OLED-fabrik ejes også af Samsung og er en såkaldt 4G fabrik. Den leverer kun OLED-paneler til små mobile enheder.

Samsung bekræfter også, at den bærbare computer med gennemsigtig OLED-skærm, som de viste frem på CES 2010-messen, lanceres inden for et år.

Red Hat Inc.

Oracle kræver $90 for ODF-plugin til Microsoft Office

- Via Computerworld NZ - , redigeret af Pernicious

Anvender man ikke Microsoft Office 2007 SP2 og ønsker at gemme et dokument i ODF-format, kan det ske via en udvidelse, som i sin tid blev udviklet af Sun. Udvidelsen har hidtil været gratis, men det er slut nu.

Oracle, der har opkøbt Sun, har nu valgt at kræve 90 dollars pr. bruger for at anvende ODF-konverteren til Microsoft Office. Det er samme pris, som Oracle tager for deres udgave af OpenOffice til virksomheder, Oracle Open Office Enterprise.

Der er delte meninger om, hvorvidt dette er et tiltag for at profitere på, at flere lande/organisationer skifter til ODF som standard, eller om det er en måde at “tvinge” brugere af ældre Microsoft Office-programmer til at foretage et valg, skifte/opgradere til Office 2007 SP2 eller benytte det gratis OpenOffice.org.

Ud over prisen på 90 dollars pr. bruger skal man minimum købe 100 licenser af gange, og dertil skal tilføjes en årlig supportpris på 19,8 dollars.

W3C

Microsoft støtter åbent skrifttype-format

- Via Ars Technica - , redigeret af Emil

Langt de fleste hjemmesider anvender en skrifttype (font), som er kendt af de fleste browsere og operativsystemer. Problemet med dette er, at der ikke er ret mange skrifttyper at vælge imellem. Det ønsker man at gøre noget ved med WOFF (Web Open Font Format).

WOFF er netop blevet accepteret af W3C, og understøttes af Mozilla samt en række virksomheder, der laver skrifttyper. Nu har Microsoft også meldt sig på banen og vil støtte op omkring WOFF, hvilket kan få stor indflydelse på udbredelsen af formatet.

WOFF fungerer lidt på samme måde som i Adobes pdf-format, hvor kun dele af en skrifttype tages med, de karakterer som anvendes, ligesom det gør det svært at udtrække skrifttypen, så man selv kan bruge den. Disse restriktioner gør, at rettighedshaverne kan acceptere brugen af skrifttyperne, uden at de skal være installeret og dermed licenseret på en given computer.

Til trods for opbakningen af Microsoft har de ikke meldt ud, om de vil inkludere WOFF i Internet Explorer 9.

SXC - happe

Detaljer om ACTA offentliggjort

- Via CNET News - , redigeret af Emil

Den meget omstridte handelsaftale ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement), der stadig er til forhandling, har været meget hemmeligholdt, men enkelte lækkede dokumenter har tegnet et skræmmende billede af, hvad forbrugerne kan forvente.

Efter det seneste møde blandt deltagerne i ACTA-forhandlingerne, hvor det blev besluttet at åbne op for indholdet i forhandlingerne, er der nu frigivet et dokument, der skal kaste mere lys over sagen.

I forbindelse med offentliggørelsen af det nye dokument har EU’s handelskommissær Karel De Gucht understreget, at der ikke vil blive tale om indførelse af 3-strikes-reglen.

Flere punkter, som amerikanske lobbyister har ønsket, har dog fundet vej til aftalen. Heriblandt ønsket om at gøre omgåelse af kopibeskyttelse ulovligt, også selvom det er til personlig brug, en regel der dog allerede anvendes i Danmark.

Hele dokumentet, som EU-kommissionen har frigivet, kan læses her (pdf)