mboost-dp1

Apple Inc.

Ny iOS-fejl: Indisk skrifttegn kan crashe iPhone (Opdateret)

- Via The Verge -

En ny fejl er blevet fundet i iOS. Hvis man får tilsendt et bestemt indisk skriftegn, så crasher telefonen og besked-apps som Facebook Messenger, WhatsApp og standard-beskedappen i iOS gøres utilgængelig.

Apple har planlagt en opdatering, der fikser fejlen, før iOS 11.3 kommer til foråret.

Fejlen rammer også Safari, Outlook og Gmail til iOS samt macOS-versionerne af Safari og deres Messages-app. Efter telefonen er crashet, kan man ikke åbne disse apps.

Den eneste løsning på problemet lader til at være, at en anden person sender en ny besked, hvorefter man kan få mulighed for at slette tråden med det indiske tegn.

Tom Warren fra The Verge demonstrerer fejlen i en Twitter-video her.

I december blev iOS også ramt af en fejl, der crashede iPhones på et bestemt klokkeslæt.

Opdatering: Apple har udgivet iOS 11.2.6, der skulle have rettet fejlen. Opdateringer til macOS, watchOS og tvOS er også ude.

Popcorn Time

Seks års fængsel: Sverige vil øge straffen for piratkopiering

- Via Version2 -

Den svenske regering vil øge straffen for piratkopiering. Straffen skal kunne være op til seks års fængsel, hvis man deler materiale uden ophavsret på erhvervsniveau.

Svenskerne vil indføre to nye kategorier: Groft brud mod ophavsretten og groft brud på varemærkebeskyttelsen. Straframmen for disse to forbrydelser skal være mellem seks måneder og seks år.

Skærpelsen er altså rettet mod erhvervsmæssigt piratkopiering og deling, dvs. dem, der tjener penge på det ulovlige materiale.

I Danmark har strafferammen for grove krænkelser af ophavsretten været op til seks år siden 2004.

I praksis er ingen dog blevet straffet så hårdt. Tidligere på måneden blev en 39-årig mand fra Odense dømt til et halv års betinget fængsel for at dele viden om pirattjenesten Popcorn time. Det var den første sag af sin art i Europa.

I 2006 tildelte Østre Landsret en straf på et års fængsel for fremstillingen af over én million ulovlige cd’er med edb-programmer, computerspil med mere.

Uber

Erhvervsministeriet ansætter tidligere Uber-direktør

- Via Altinget -

Erhvervsministeriet har ansat den tidligere direktør for Uber i Norden og Baltikum. Kåre Riis Nielsen skal således være chef for ministeriets såkaldte disruption-taskforce.

Målet for den taskforce og dens nye chef er, at virksomhederne og borgerne bliver rustet til digitaliseringen og nye teknologier.

Ministeriet vil være en digital frontløber, og det skal ske ved at lave lovgivning, der er klar til den fortsatte digitalisering og gøre plads til nye forretningsmodeller.

Den tidligere Uber-direktør har første arbejdsdag d. 1. marts, hvor han først og fremmest skal opbygge resten af holdet i ministeriets disruption-taskforce.

Mærsk A/S

Forsvarsminister om cyber-angreb imod Mærsk: Rusland stod bag

- Via Computerworld - , indsendt af arne_v

I sommer blev flere virksomheder, heriblandt Mærsk, ramt af Petya-hackerangrebet, hvor det for Mærsk alene kostede virksomheden to milliarder kroner.

Den britiske regering mener nu, at det russiske militær og den russiske regering stod bag.

Den danske Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen bakker nu op om den anklage.

Den britiske regering opfordrer Rusland til at påtage sig ansvaret for cyber-angrebet.

Ifølge briterne var det russiske angreb målrettet ukrainske netværk og organisationer, hvorefter det har spredt sig til virksomheder med forbindelse til Ukraine – og altså også Mærsk

SpaceX

SpaceX må nu levere hurtigere internet med lavtflyvende satellitter

- Via Hot Hardware - , indsendt af modgaard

Rumfartsvirksomheden SpaceX er blevet godkendt af den amerikanske telestyrelse, FCC, til at levere internet med lavtflyvende satellitter – Starlink hedder den planlagte service.

Tingene står altså ikke stille hos SpaceX efter deres succesfulde test-affyring af Falcon Heavy for lidt over en uge siden. Starlink vil angiveligt levere ‘low-latency’, eller internet med lav forsinkelse, til USA’s borgere.

Starlink vil kunne levere bedre internet, fordi SpaceX-satelitterne er i kredsløb om Jorden i en højde mellem 300 og 1.200 kilometer, hvor traditionelle satellitter, som leverer internet og TV, befinder sig i en højde af 36.000 kilometer – forskellen på ‘low-earth orbit’ (LOE) og ‘geostationary orbit’ (GEO).

GEO-satellitter har normalvis en forsinkelse på 600ms, hvor SpaceX’ LOE-satellitter kan skære det tal ned til mellem 25 og 35ms.

Den slags satellit-internet er velegnet til de landlige dele af USA, hvor et almindeligt, godt internetsignal er svært at få.

Det kræver til gengæld mange flere lavtflyvende LEO-satellitter, end det gør for at dække det samme område, som de højtflyvende GEO-satellitter kan dække.

Starlink-projektet vil sende 4.400 mikro-satellitter i kredsløb i 1200 km højde og 7.500 mikro-satellitter i omkring 300 km højde inden 2024.

huawei

Spionage: FBI, CIA og NSA advarer imod Huawei

- Via cnbc -

Seks amerikanske efterretnings-chefer advarer  i en høring imod de kinesiske mobil-virksomheder Huawei og ZTE – heriblandt chefer fra både FBI, CIA og NSA.

De er dybt bekymrede for de risici, der er ved at tillade virksomheder, som er forbundet med fremmede magter med andre værdier, at få en magtposition i USA’s telenetværk.

Med telenetværk kan man både mene Huawei-telefoner, der er populære verden over, men specielt også kommunikations-infrastruktur, hvor Huawei er verdens tredjestørste leverandør af mobiludstyr efter Ericsson og Nokia.

I den sammenhæng er efterretningstjenesterne bekymret for bagdøre i Huaweis udstyr og enheder, der tillader den kinesiske regering at spionere og stjæle information fra USA.

Tidligere i år har telegiganterne AT&T og Verizon begge droppet at sælge Huaweis telefoner – angiveligt på grund af frygt for spionage og pres fra den amerikanske regering.

De amerikanske bekymringer kommer blandt andet fra det faktum, at Huawei blev grundlagt af en tidligere ingeniør fra Folkets Befrielseshær, der er den militære del af Kinas kommunistiske parti – altså Kinas militær.

Pixabay

Super-elcykel skal ud på cykelstierne: Kan køre 45 km/t

- Via Ingeniøren -

Super-elcykler, der kaldes ‘speed pedelecs’ er ikke ligesom almindelige el-cykler, da motoren fortsætter med at køre helt op til 45 km/t. En forsøgsordning, der vil tillade disse cykler på cykelstien, er nu i høring.

En almindelig el-cykels motor vil typisk slå fra omkring 25 km/t, hvor en speed pedelecs motor fortsætter op til 45 km/t. Samtidig kan en speed pedelec køre omkring 20 km/t, uden at man træder i pedalerne.

Ifølge forsøgordningen ville disse cykler ikke længere skulle kategoriseres som store knallerter, hvilket de er nu.

Dette vil medføre, at man ikke behøver knallertkørekort, at aldergrænsen sættes ned fra 18 til 15 år, at en cykelhjelm er tilstrækkeligt i stedet for styrthjelm, og at de hurtige elcykler godt må køre på cykelstien med de almindelige cykler.

Forsøgsordningen inkluderer også regler specifikt til speed pedelecs, som at lygterne altid skal være tændt, og at spiritus-påvirket kørsel straffes på samme måde som med en lille knallert.

Cyklistforbundet kalder det en sikkerhedsrisiko at tillade speed pedelecs på cykelstierne.

Boston Dynamics

Robothund fra Boston Dynamics kan nu åbne døren

- Via The Guardian -

For nogle år siden præsenterede Boston Dynamics deres hunde-lignende robot Spot. Nu demonstrerer deres nuværende flagsskibsmodel Spot Mini så nye evner. Den kan galant åbne døren for andre Spot Minier.

Til at åbne døren bruger den en ekstra arm, som den har siddende på ryggen.

Hvad man i virkeligheden kan bruge sådan en robot-hund til, er stadig ikke åbenlyst, hvilket måske er derfor, den tidligere ejer, Googles moderselskab Alphabet Inc, solgte Boston Dynamics til Softbank sidste år.

Boston Dynamics er specialiseret i at lave fire- og to-benede robotter, der kan hoppe, gå og løbe i forskelligt terræn.

Virksomheden har tidligere lavet BigDog til militæret, men de afviste robotten dengang, da den larmede for meget.

ASUS

Asus lancerer verdens tyndeste laptop med ‘discrete graphics’

- Via engadget -

Acer lancerede for nylig, hvad de kalder for den tyndeste bærbar i verden. Nu lancerer konkurrenten Asus det, de kalder den tyndeste laptop, som samtidig har ‘discrete graphics’ eller dedikeret grafikkort.

Navnet er Asus Zenbook 13 UX331. Den er 1,27 cm tyk og vejer 1,1 kg.

Imens vi venter på Intel og AMD’s samarbejdschip, der åbner markedet for tynde gamer-bærbare yderligere, bruger Asus’ tynde laptop Nvidias Geforce MX150, der har 2GB dedikeret GDDR5 video-hukommelse.

Det er ikke nok til at køre de mest krævende spil godt, hvor ‘Assasin’s Creed Origins’ ville skulle køres på lave grafikindstillinger, men et populært spil som ‘Overwatch’ burde derimod køre fint.

Asus siger, at batteriet i bærbaren kan præstere 14 timer uden opladning, men det er formentlig ikke, imens der spilles computerspil.

Dertil har bærbaren en fuld HD touch-skærm, 8GB RAM, 256 GB SSD, en quad-core Intel Core i5-8250u processor, en USB C-port og to USB 3.0 porte.

Zenbook 13 UX331 er ude i USA, hvor den sælges til 999 dollars.

Wikimedia

Russisk fly styrter på grund af is på sensorer

- Via Tass -

Et russisk passagerfly med 71 mennesker om bord er styrtet ned. Ingen overlevede. Årsagen er tilsyneladende, at piloterne ikke korrekt kunne aflæse flyets hastighed på grund af frost.

Tilisningen af flyets tryksonder forekom, fordi det specifikke varmesystem ikke var slået til. Det vurderer undersøgelseskomiteen efter at have kigget på flyets sorte boks.

Det pågældende fly havde inden styrtet fløjet 15 ture, hvor undersøgelseskomiteen kunne se, at tryksondernes varmesystem var slået til i alle tilfælde før flyet lettede.

Flyet er af typen Antonov-148 og var ejet af russiske selskab Sarotov Airline, der nu har besluttet at holde alle fly af denne type på jorden.

Flyet kom i problemer allerede to minutter efter det lettede fra en lufthavn i Moskva. Flyet var da nået en højde på 1300 meter og en hastighed på 465-470 km/t.