Den seneste opgørelse over verdens 500 kraftigste supercomputere viser, at de alle kører Linux. Det er første gang, Linux gør rent bord på den liste.
Det er ofte for dyrt at udvikle et styresystem, der passer perfekt til den enkelte supercomputer, mens Linux giver mulighed for at tilpasse og optimere systemet.
Det er især USA og Kina, der er stærkt repræsenteret på listen.
Den amerikanske it-gigant Google gør som Apple og køber en grund ved Aabenraa til et kommende datacenter. Byggegrunden er på 131 hektar og ligger lige op ad det europæiske elektricitetsknudepunkt Kassø Transformatorstation og altså også tæt på Apples komende datacenter.
Der er indtil videre ingen byggeplaner fra Googles side, men seleskabet køber grundene for at kunne ekspandere, hvis der bliver brug for det i fremtiden.
Der vil kunne anlægges 1,4 millioner kvadratmeter byggeri på grunden.
Ifølge Dansk Energi leder de store it-selskaber efter høj forsyningssikkerhed, grønt og billig el.
Boston Consulting Group vurderer, der frem mod 2020 bliver behov for 60 nye datacentre i Europa.
Elon Musks selskab Tesla har fremvist et bud på en kommende eldrevet lastbil – Tesla Semi – der skal kunne køre 800 kilometer på en opladning.
Den skal efter planen i produktion i 2019. Den vil kunne trække den tilladte maksimumlast i USA (36.287 kilo).
Samtidigt er en kommende bil – Tesla Roadster – også fremvist. Her skulle man kunne køre tæt på 1.000 kilometer på en opladning, mens 100 kilometer i timen kan rammes på 1,9 sekunder. Bilen får et 200 kWh-batteri og fire sæder.
Elon Musk beskriver bilen som ‘the fastest production car ever’ og ‘a hardcore smackdown to gasoline cars’. Det må tiden vise, når bilen efter planen kommer på markedet i 2020.
Inden da skal Tesla dog lige have styr på produktionen af Model 3, som er forsinket. I tredje kvartal var det planen at producere 1.500 Model 3-biler, mens man kun har nået 260 styk.
Ledelsen af Tsukuba Express togforbindelsen mellem Tokyo og Tsukuba siger undskyld, efter et af deres tog grundet en menneskelig fejl forlod en station 20 sekunder for tidligt. En medarbejder havde glemt at tjekke køreplanen. Selskabet har dog ikke modtaget klager over den for tidlige afgang.
Mange, der ikke er fra Japan, har på de sociale medier udtrykt overraskelse over undskyldningen. Som dansker kan man måske heller ikke undgå at spekulere på, hvordan japanerne ville opleve den danske togdrift.
Historien er blevet delt verden over og ifølge BBC i særdeleshed i Storbritannien, hvor udfordringerne med togdriften lader til at være noget større end i Japan.
Folkene hos OnePlus lader til at have glemt at rydde helt op efter sig på nogle af selskabets telefoner, før disse er kommet i handlen.
Et udviklerværktøj fra Qualcomm til debugging er fundet på flere telefoner. ‘EngineerMode’ har root-adgang, når man ellers kender kodeordet – og det er blevet gættet: angela.
OnePlus forklarer, at der rigtig nok er tale om et udviklerværktøj, men at tredjeparts-apps ikke kan misbruge værktøjet til at få root-adgang. Denne adgang kan også kun ske ved USB-tilslutning og en ændring i indstillingerne, hvor der aktivt skal åbnes for ‘USB-debugging’.
Selskabet ser ikke EngineerMode som et stort sikkerhedsproblem men vil fjerne programmets root-funktion ved en kommende opdatering.
WebAssembly er nu understøttet i de fire største browsere – Chrome, Firefox, Edge og Safari, skriver Mozilla i et blogindlæg.
At så stor en procentdel af browserne er med på den nye standard for bytekode giver udviklere nye muligheder for indhold i webapplikationer.
WebAssembly bygger på idéerne fra Asm.js, der er et
‘subset’ af Javascript. Asm.js bliver brugt som en slags ‘Javascript-assembler’, der giver mulighed for en nemmere krydskompilering af andre sprog i webapplikationer, skriver Version2.
Med WebAssembly tages dette videre med indførelse af en standard for bytekode.
I praksis kan dette gøre indlæsning og afvikling af kode så hurtig, at webapplikationer vil afvikles lige så hurtigt, som hvis de lå lokalt på brugerens computer.
Regningen for styring af projektet med at indføre et nyt signal system på det danske tognet løber op i 4,4 milliarder kroner, viser revisionsrapporter ifølge Ingeniøren.
Det oprindelige projekt havde afsat 1,2 milliarder kroner til projektledelse, men den regning er nu på 2,1 milliarder kroner efter fire år. Og når projektet er færdigt, forventes regningen altså at runde 4,4 milliarder kroner.
Banedanmark har ifølge rapporterne voldsomt undervurderet kompleksiteten i at udskifte signalerne langst samtlige danske togskinner og udstyre togene med nye signalcomputere.
27.000 ansatte i de danske regioner har administrator-rettigheder og adgangskoder, der ikke er udskiftet de seneste ni år. Statsrevisorerne, der hører under Rigsrevisionen, retter i en ny udtalelse kritik mod Region Syddanmark, Region Midtjylland og Region Hovedstaden.
’Statsrevisorerne finder, at de tre regioners beskyttelse af adgangen til it-systemer og sundhedsdata ikke er tilfredsstillende…’
‘Hermed er der risiko for, at følsomme og fortrolige persondata kommer i hænderne på uvedkommende eller ikke er pålidelige og tilgængelige, når der er brug for dem.'
I forhold til hackerangreb er det særligt kritisk, at 27.000 medarbejdere i Region Syddanmark har lokal-administratorrettigheder. Dette skal ses sammen med, at der er mangelfuld styring og kontrol med medarbejdernes it-rettigheder i alle tre regioner.
Det norske svar på Forbrugerrådet (Forbrukerrådet) meldte i sidste måned en række producenter af smarte ure til børn – eller ure til overvågning – til det norske Datatilsyn.
Nu melder Forbrugerrådet her hjemme de samme ur-producenter til Datatilsynet og anbefaler, at butikkerne fjerner urene fra hylderne.
Alt dette sker på grund af alvorlige sikkerhedsproblemer med urene, der kan ses som en slags digitalur med funktioner fra smartphones oveni.
Forældre kan bruge urene til at følge børneres færden, og man kan også ringe op til uret.
Men det er let for udefrakommende at opsnappe ukrypteret trafik mellem forældrenes smartphone-app og uret. Det er også forholdsvis let at overtage styringen med urene og lytte med i, hvad der sker hos barnet gennem urenes indbyggede mikrofoner.
GPS-signalet fra uret for eksempel også ændres, så forældre i deres app ser en anden ur-placering end den rigtige.
Nintendo har haft stor succes med først NES Classic og nu SNES Classic ‘konsollerne’, der kommer med en række præinstallerede spil.
Sega lancerer nu selskabets retro-konsol på det nordiske marked i kampen om den nostalgiske kundegruppe.
‘Sega Mega Drive Classic Game Console HD’ er det mundrette navn på maskinen, som inkluderer 85 præinstallerede spil og to trådløse controllers. Konsollen går også under navnet ‘Sega Genesis Flashback’.
Til forskel fra Nintendos maskiner, er der hos Sega understøttelse af spil, man har liggende på cartridges, og man kan også tilslutte kablede controllers.
Maskinen kan levere 720p HD-opløsning via HDMI-udgangen.