mboost-dp1

Facebook

Facebook-chef: Vi burde have samme sikkerhed som en militærleverandør

- Via Computerworld DK - , indsendt af arne_v

Den amerikanske sikkerhedschef hos Facebook, Alex Stamos, mener ikke, selskabet passer godt nok på dataen fra de 2 milliarder brugere.

Det fremgår af en lydoptagelse, som en anonym kilde hos Facebook har lækket. På optagelsen udtrykker Alex Stamos sin bekymring i forhold til Facebooks struktur, der ganske enkelt ikke er gearet til cybertruslerne i dag.

Ifølge sikkerhedschefen har Facebook en trusselsprofil, der kan sammenlignes med leverandører til forsvaret, mens man driver virksomhedsnetværk, som om det var et ‘college campus’.

Stamos har senere modereret sit standpunkt overfor ZDNet.

Undervisningsministeriet

Undervisningsminister vil give gymnasier adgang til elevers computere og Facebookprofiler

- Via Information - , indsendt af arne_v

I kampen mod eksamenssnyd til undervisningsminister Merete Riisager (LA) give gymnasierne lov til at gennemsøge elevers computere og konti på sociale medier.

Det viser et udkast til en bekendtgørelse, som ministeren har sendt i høring.

Det vil ifølge udkastet være en betingelse for deltagelse i eksamen, at man accepterer dette:

Det er en forudsætning for, at eksaminanden kan anvende digitale hjælpemidler, herunder computere, ved prøven, at eksaminanden giver institutionen adgang til at undersøge de anvendte hjælpemidlers indhold, søgehistorik, logfiler mv. samt eksaminandens anvendelse af materialer, konti på sociale medier mv. på internettet med henblik på udredning af formodning om snyd eller andre brud på eksamensreglerne.

Eksperter peger på, at dette kan være i strid med Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.

Apple Inc.

Apple Pay nu i Danmark

- Via dr.dk -

Hvis man er kunde hos Jyske Bank eller Nordea, kan man nu tilføje Apple Pay til rækken af betalingsmuligheder. Man skal desuden have en iPhone 6 eller nyere.

Apple Pay fungerer som udgangspunkt i de butikker, som allerede har mulighed for betaling med kontaktløse kort – Apple har nemlig gjort brug af samme NFC-teknologi som bruges til kortene.

Det bliver også muligt at bruge Apple Pay til betaling i udvalgte webshops.

Sammen med Danmark er Norge, Sverige, Finland og De forenede Arabiske Emirater også tilføjet listen over lande, hvor Apple Pay fungerer. Den liste er nu på 23 lande.

Det forventes at iOS 11.1 vil give mulighed for betalinger fra person til person på samme måde som MobilePay.

Google

Microsoft får belønning fra Google for at finde sårbarhed i Chrome

- Via Version2 - , indsendt af arne_v

Sikkerhedsfolk hos Microsoft har via en Microsoft-udviklet ‘fuzzer’ identificeret en sårbarhed i Chromes V8-javascript motor.

Fuzzing dækker over en automatiseret test, hvor software udsættes for diverse input-data.

Derfor har Google som led i selskabets bug bounty-program betalt Microsoft-folkene en ‘findeløn’ på 15.837 dollars for sårbarheden samt andre sårbarheder. Pengene skal efter planen doneres til velgørenhed.

Samsung

Samsung åbner op for ‘fuld Linux’ på telefoner

- Via Version2 - , indsendt af arne_v

Det skal være muligt at udvikle Linux-apps til Samsungs falgskibs-telefoner Note8, Galaxy S8 og Galaxy S8+.

Samsung har annonceret, at man arbejder på en Linux-app ved navn ‘Linux on Galaxy’. Denne skal give brugere mulighed for at køre Linux-distribution på førnævnte smartphones.

Dermed vil der blive åbnet op for at køre flere operativsystemer på samme smartphone.

unknown

Ny version af Ubuntu tager opgør med udskældt brugerflade

- Via Computerworld DK - , indsendt af arne_v

Med udgivelsen af version 17.10 af Linux-systemet Ubuntu dropper Canonical Unity frem for Gnome-brugerfladen.

Canonicals egen Unity-brugerflade har været udskældt for underlige designvalg og fejl. Desuden – eller måske blandt andet derfor – er Unity heller ikke lige så udbredt som Gnome.

17.10-udgaven bygger på Linux-kernel 4.13 og er ikke en Long Term Support-version. Det bliver version 18.04 til gengæld, når den efter planen kommer til foråret.

Microsoft

Microsoft tav om størrelse på hackeres adgang

- Via Computerworld - , indsendt af arne_v

I 2013 fik ukendte hackere adgang til informationer fra Microsofts database med kritiske sårbarheder. Selskabet valgte at holde hacket hemmeligt for sine kunder.

Hacket berørte kritiske sårbarheder, der endnu ikke var lukkede, i Windows og andre af Microsoft softwareprodukter.

Informationerne blev efter hacket brugt til angreb.

Adgangen skete gennem et sikkerhedshul i Java, og målet var i første omgang at få inficeret et populært website brugt af softwareudviklere. Her fra fik hackerne adgang til en række maskiner hos en række store tech-selskaber inklusiv Microsoft.

Hacket blev dengang omtalt af Microsoft som en mindre hændelse – noget der nu modsiges af en tidligere Microsoftmedarbejder.

Google

Forudsigelse: Kotlin bliver favoritsproget på Android

- Via Version2 - , indsendt af arne_v

I en ny rapport fra selskabet Realm, der udgiver en database til anvendelse i mobilapps, konkluderes, at kodesproget Kotlin vil gå hen og blive det mest populære udviklersprog på Android.

Rapporten bygger dette på metadata indsamlet fra flere end 100.000 udviklere, der benytter Realms database i deres apps.

Dataen peger ifølge selskabet på, at Kotlin tager Android-førertrøjen i december 2018.

Google fik i maj officiel support for Kotlin.

Digitaliseringsstyrelsen

MitID har budget på 900 millioner kroner

- Via Version2 - , indsendt af arne_v

Arvtageren til NemID – MitID, tidligere omtalt her – skal udvikles de over de kommende år. Budgettet er på 900 millioner kroner, viser en såkaldt forhåndsmeddelelse, som Digitaliseringsstyrelsen har offentliggjort på Den Europæiske Unions Tidende.

Efter planen skal systemet være klar i 2019/2020 og have cirka 6-9 millioner aktive registrerede slutbrugere eller identiteter. Der skal kunne håndteres cirka 1 milliard anmodninger og autentifikation per år.

Det er allerede aftalt, at bankerne skal gøre brug af MitID frem for at begynde udvikling af egne systemer.

Adobe

Udviklere springer tests over på grund af tidspres

- Via Adtmag.com - , indsendt af arne_v

Fire ud af ti udviklere dropper tests for at kunne leve op til presset fra kunder og egne interne deadlines samt forbrugeres forventninger.

Det viser en undersøgelse gennemført i USA og Storbritannien, hvor 750 udviklere har medvirket.

42 procent af de adspurgte føler, de forventes at designe, udvikle og teste applikationer inden for tidsrammer, der er urealistiske.

36 procent mener, de ikke får tid nok til at teste de udviklede systemer før udgivelse.