mboost-dp1

Folketinget.dk

Ny EU-lovgivning skal gøre det muligt at tage din streamingtjeneste med på ferie

- Via The Register -

En ny EU-lov, der skal fjerne ’geo-blocking’ fra streaming af medier, når du befinder dig i et andet EU-land, er snart ved at være på plads. Lovgivningen er godkendt af repræsentanter fra Rådet for Den Europæiske Union over hele EU.

Hidtil har det været sådan at, hvis du anvendte en betalt streamingtjeneste i Danmark, kunne licensrestriktioner og lignende forhindre dig i at se indholdet i andre lande. Med den nye lovgivning bliver det muligt at streame film, tv, spil og musik, ligegyldigt hvilke restriktioner der måtte være, hvis man kortvarigt befinder sig i et andet EU-land.

Streamingtjenesterne skal kunne være i stand til at verificere abonnenters bopæl, så systemet ikke bliver misbrugt, men det er op til rettighedshaverne selv, om de vil bekræfte en abonnents nationalitet, før de giver adgang til deres service.

Den nye lovgivning forventes at træde i kraft i 2018.

The Pirate Bay

Ny kodepraksis i Storbritannien skal gøre det sværere at finde hjemmesider dedikeret til piratkopiering

- Via TechRadar -

Praksissen udvikles i et samarbejde mellem Google og Microsoft Bing og er et øget fokus på at forhindre uanede internetbrugere at komme ind på piratkopieringshjemmesider, når der søges efter legitimt indhold. Det bliver stadig muligt at søge direkte efter hjemmesider med piratkopieret indhold.

Den nye kodepraksis kommer til at køre sideløbende med allerede eksisterende praksisser indenfor beskyttelse af ophavsret i Storbritannien, der blandt andet indebærer blokering af hjemmesider ved retskendelse, uddannelseskampagner og forhindring af muligheden for reklamer på illegale hjemmesider.

Med den nye kodepraksis bliver søgeresultaterne omdirigeret til hjemmesider med legitimt indhold frem for at vise piratkopieringstjenester. Koden, der efter sigende er den første af sin type, forventes at blive implementeret til sommer.

Medtronic

Pacemakere og andet medicinsk udstyr har for lavt sikkerhedsnivau mod IT-angreb

- , indsendt af Ufomekaniker

Hvis en patient har forstyrrelser i hjerterytmen, kan de få indopereret en pacemaker, der kan holde hjertets rytme i takt ved at overtage de elektriske impulser.

En pacemaker er tilsluttet internettet fordi den skal kunne kommunikere med sundhedsvæsnet og falder på den måde ind under kategorien for IoT (Internet of Things). Den generelt lave sikkerhed i krypteringen for IoT kan potentielt gøre, at pacemakere er i farezonen for at kunne blive hacket. Medicinsk udstyr er udviklet med fokus på funktionalitet, og der bliver derfor sparet på sikkerheden.

Lægemiddelstyrelsen mener dog, at faren for IT-angreb mod pacemakere og eksempelvis insulinpumper er mere teoretisk end reel, og der er ikke kendskab til nogen former for hackerangreb mod medicinsk udstyr i Danmark eller resten af Europa.

Ikke desto mindre bliver der i EU-regi fuldt op på den potentielle sikkerhedsbrist i produkterne. I maj sidste år blev lavet et udkast til nye forordninger, der skal styrke it-sikkerheden ved medicinsk udstyr.

ESA

GPS-overvågning på vej til taxier

- Via Version2 -

I sidste uge gik et flertallet af Folketinget med til en modernisering af taxiloven. Det betyder, at når du i fremtiden bestiller en taxi vil den have en GPS installeret. Denne GPS overvåger taxiens færden og dermed også kundens, og det møder stærk kritik fra menneskerettigheds- og organisationer, der beskæftiger sig med privathed.

Koordinater fra taxiture bliver indhentet og kan opbevares i en afgrænset periode. Det inkluderer længden af turen, start- og sluttidspunkt samt identifikation af chaufføren og information om betaling.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

sxc.hu - simonok

Forskere finder sikkerhedshul i ASLR

- Via Ars Technica - , indsendt af _tweak

Forskere hos VUsec systems security group ved Vrije Universiteit i Amsterdam har fundet et sikkerhedshul i ’adress space layout randomization’ (ASLR), der ellers har været browsere og operativsystemers første og bedste forsvar mod malware-angreb. Dette oplyses i en rapport udgivet onsdag.

Sikkerhedshullet udnyttes ved at anvende simpel JavaScript-kode til at identificere adresser i hukommelsen, hvor applikation- og systemkomponenter indlæses. Kombineret med angrebskode, som udnytter svagheder i browsere og operativsystemer, kan JavaScript-koden fjerne alle de sikkerhedsforanstaltninger som ASLR giver.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

newz.dk

Fejl i script gjorde at Netto sendte sms til forkerte numre

- Via Version2 - , indsendt af arne_v

Hvis du i forrige weekend modtog en besked fra Netto, er der ingen grund til bekymring. Dit telefonnummer er ikke blevet ulovligt indsamlet, og Nettos leverandører har heller ikke hentet numre fra en anden database med det formål at sende nyhedsbreve ud til flere kunder.

Det skyldes i stedet en fejl i et script, der manuelt skulle rense ud i data på en enkelt udsendings-pulje af sms. Flere numre i databasen havde endnu ikke fået tilføjet den danske landekode +45, men script-fejlen gjorde, at der blev lagt 45 til for enden af talrækken i stedet for at indlæse landekoden foran. Eksempelvis ville et fiktivt nummer på 20 20 20 20 blive ændret til 20 20 20 65, hvor der skulle have stået +45 20 20 20 20.

Netto beklager fejlen og har iværksat nye procedurer, der skal sikre, at det ikke kommer til at ske igen.

Linux

München tæt på at droppe Linux

- Via Computerworld DK - , indsendt af arne_v

Efter i 2003 at have bestemt sig for at satse på Linux, ser det nu ud til, at Windows igen er på vej ind på byens offentlige computere.

München har sin egen Linux-distribution ved navn LiMux, der var færdig i 2013 med installation på 15.000 offentlige medarbejderes arbejdscomputere. Men det er netop medarbjederne, der ifølge borgmesteren ikke er tilfredse med it-miljøet.

En undersøgelse peger på, at mere end halvdelen ikke er it-tilfredse. Derfor har byrådet bestilt en udregning af, hvad det vil koste af tid og penge at migrere byens applikationer tilbage til Windows-systemet.

68,6 procent af de adspurgte i førnævnte undersøgelse svarer dog, at de er tilfredse med softwaren, mens interne, strukturelle it-organisatoriske udfordringer skulle være den største hovedpine.

Samsung

Samsung-arving anholdt – mistænkt for korruption

- Via dr.dk - , indsendt af Ufomekaniker

En korruptionsskandale med forbindelser til Sydkoreas præsident rammer nu også Samsung, hvor Jay Y. Lee nu er anholdt. Han er del af selskabets øverste ledelse og søn af Lee Kun-hee, der er bestyrelsesformand i Samsung.

Anklagemyndigheden hævder at have sikret sig beviser mod Jay Y. Lee vedrørende bestikkelse på godt 263 millioner kroner til virksomheder og fonde tilknyttet præsident Park Geun-hyes veninde Choi Soon-sil.

Grunden til betalingen skulle være at få regeringens opbakning til en fusion mellem to af Samsung-koncernens virksomheder.

Den nu suspenderede præsident afventer lige nu en rigsretssag.

Samsung har endnu ingen kommentarer til anholdelsen.

Facebook

Facebook på vej til fjernsynet

- Via CNN Money -

Der er TV-apps på vej fra Facebook, som planlægger lancering til Apple TV, Amazon Fire TV og Samsung Smart TV.

Apps til de tre platforme skulle være klar ‘snart’, mens flere udgaver kommer på et senere tidspunkt.

Facebook-TV-appen vil vise videoer delt på det sociale netværk og kan være selskabets vej til endnu flere reklamevisninger – på et tidspunkt hvor det anses for svært at tilføje flere reklamer på Facebooks eksisterende platforme, skriver CNN.

Video er i det hele taget et fokusområde for Facebook. I mobil-appen er videoer nu sat til automatisk at begynde afspilning, og dette udvides til automatisk afspilning med lyden slået til. Der bliver dog mulighed for at slå funktionen fra.

Apple Inc.

Apple vil lancere originale tv-programmer

- Via dr.dk -

Amazon og Netflix er nogle af de streaming-tjenester, der satser på serier, man ikke kan se andre steder. Nu melder Apple sig ind i den kamp med to serier via Apple Music. Flere kan være på vej.

Apples direktør for tjenesten, Jimmy Iovine, udtaler til New York Times, at man vil være aggressiv på dette område, for Apple Music skal være en ‘kulturel platform’.

Den ene programserie er ‘Carpool Karaoke’, som er et spinoff fra en sketch på The Late Late Show, mens det andet er ‘Planet of the Apps’, der er en realityserie, der følger en række udviklere i jagten på den næste store app-succes.

Et senere skridt skulle være at producere dramaer til platformen.