mboost-dp1

Ericsson

Ny rapport: 5G er længst fremme i USA

-

90 procent af de amerikanske operatører har en plan for udrulning af 5G, mens tallet kun er 67 procent i Europa. Det viser en rundspørge foretaget af Ericsson blandt 100 operatører verden over om deres planer og forventninger til 5G.

Fremtiden står i 5G’s tegn, og selvom man først forventer 5G-standarder på plads i 2020, så er mange operatører verden over allerede i gang med at planlægge 5G-forsøg og indførslen af 5G-teknologi.

I undersøgelsen er der bred enighed om, at 5G vil blive en ‘game changer’, der for alvor kommer til at indfri det moderne netværkssamfunds sande potentiale. Således siger 95 procent af de adspurgte operatører, at 5G vil bidrage til, at stadig flere enheder bliver tilsluttet hinanden og Internet of Things (IoT) og 86 procent tror, at 5G muliggør nye teknologier, markeder og forretningsmodeller inden for mange industrier. 87 procent er enige i, at 5G vil markere en stor omvæltning inden for deres egen branche.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Intel

Intel klar med Kaby Lake processorer

-

Der er ikke de store ændringer i forhold til forgængeren, men Intel sender nu alligevel en ny serie af processorer på markedet – Kaby Lake, opkaldt efter en canadisk sø).

Den nye, syvende generation af processorer fra Intel har meget til fælles med forgængeren, Skylake. Der bruges stadig den samme 14nm struktur, og det kan måske ses lidt på samme måde som skridtet i 2014 fra ‘Haswell’ til ‘Haswell Refresh’. Den gang havde Intel problemer med at nå at få 14nm strukturen på plads til Broadwell-serien, og det er måske det samme vi ser i dag, hvor ‘Cannonlake’-serien med 10nm struktur lader vente på sig.

Derfor er der tale om ændringer eller opgraderinger, som er målrettet forskellige nicher i markedet for CPU’er. Der er f.eks. bedre understøttelse af 4K, HDMI 2.0 og HDCP 2.2 er også understøttet, hvilket giver mulighed for et 4k signal ved 60Hz gennem HDMI-kabel.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

IT-Branchen

Udspil er som en racerbil med alt for lille motor

-

Regeringens vækstudspil viser gode takter, men der bliver ikke sat kraft og ressourcer nok bag, mener IT-Branchen, der frygter, Danmark risikerer ikke at komme i mål på mange væsentlige punkter.

Sådan konkluderer IT-Branchen efter regeringen har offentliggjort deres nye vækstudspil: ’Et stærkere Danmark – Vækst 2016′.

‘Det er som om, at vi har sat os i en racerbil og er klar til løbet. Vi ved hvor målstregen er, og hvad vej vil skal for at nå målet, men vi har puttet en alt for lille motor i,’ siger Birgitte Hass, adm. direktør i IT-Branchen.

Specielt på tre områder mener IT-Branchen, at regeringen har lyttet til erhvervslivet.

Regeringen ønsker, at flere virksomheder investerer i ny teknologi, og derfor vil de indføre et større fradrag for de virksomheder, der investerer i forskning og udvikling (FoU). Det er også et vigtigt område, men forskning og udvikling er ikke nok, hvis man vil styrke det brede erhvervsliv gennem digitalisering og ny teknologi.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Folketinget.dk

EU kræver skattebetaling fra Apple på 97 milliarder kroner

-

Margrethe Vestager, der er EU’s konkurrencekommisær, præsenterer i dag en afgørelse fra EU-kommissionen. Kommissionen er efter tre års arbejde kommet frem til, at den amerikanske it-gigant Apple betaler for lidt i skat af indtægter i EU.

Derfor vil EU have, at Irland opkræver en restskat på 13 milliarder euro – eller cirka 97 milliarder kroner – plus renter fra Apple, der i EU blandt andet opererer fra Irland på grund af lempelige skatteregler.

Særbehandlingen i Irland har betydet, at Apple i praksis har betalt 50 euro i skat for hver million selskabet gav i overskud.

Skattereglerne i Irland giver selskaber mulighed for at sende penge rundt i en kæde af selskaber og lande, inden pengene havner i et land med nul-beskatning.

Sagen omkring Apples beskatning i Irland er den første af flere. Der venter også sager involverende Amazon, Starbucks og en del af Fiat-koncernen.

HTC

Stor stigning i omtale af VR og AR – og i antal følgere af eSport

-

Siden januar 2015 er online-omtalen af augmented- og virtual reality vokset med 548 procent. Samtidig har eSport nu flere følgere på de sociale medier end klassiske sportsgrene som NFL, hockey og baseball tilsammen.

Virtual Reality (VR) og Augmented Reality-enheder oplever en voldsom interesse på nettet. Siden Adobe begyndte at måle omtalen af de to tendenser i januar 2015, er mængden af omtale på Twitter mere end femdoblet med 548 procent. Det viser en ny Adobe Digital Insights-rapport om online-omtale af computerspil og gaming brands.

I rapporten kan man også læse, at når snakken falder på VR, så er HTC det hotteste emne lige nu, hvor HTC Vive er den mest omtalte VR-enhed foran Microsofts HoloLens, Oculus Rift og PlayStation VR. På trods af den megen snak om VR-enheder fra gamere og andre, så er der mange virksomheder, herunder marketingafdelinger, der endnu ikke er begyndt at tale om det.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

washington post

Facebook fyrer redaktører på ‘Trending Topics’ med blandet resultat

-

Fredag blev alle redaktører på Facebooks ‘Trending Topics’ visninger fyret. Tre døgn senere har afløseren – en algoritme – vist sig at give visse problemer i forhold til de fremhævede historiers lødighed.

bygger algoritmen alene på, hvad Facebooks brugere interagerer med og ‘snakker om’.

Dermed får falske historier også en prominent placering. Ars Technica beskriver, hvordan en pure opdigtet historie om en studievært fra Fox News, der angiveligt støtter demokraternes præsidentkandidat Hillary Clinton for derefter at blive fyret, har taget førstepladsen på Trending Topics.

Facebook fik tidligere på året kritik for at netop Trending Topics var for kritiske overfor republikanske holdninger eller sager.

Redaktørernes rolle var dels at ‘træne’ algoritmen, der nu har taget over, samt at tjekke, om historierne var troværdige. Dén funktion ser det ud til, at førnævnte algoritme stadig har svært ved klare.

Google

Google Cast indbygges i Chrome

-

Indtil nu har det krævet en tilføjelse (extension) til Chrome for at kunne sende video fra f.eks. telefonen og til fjernsynet gennem Chromecast.

Men nu har Google indbygget den feature direkte ind i Chrome. Funktionaliteten har været igennem både ‘Dev’- og ‘Beta’-udgaver af browseren og er nu klar til almindeligt brug.

For brugeren er grænsefladen ikke ændret – man skal stadig klikke på samme knap som før ændringen.

Skatteministeriet

SKAT skal opgradere på den digitale side

- , indsendt af arne_v

Regeringen har efter diverse kritisable skattesager, der rækker mange år tilbage, valgt at bruge syv milliarder kroner på flere medarbejdere og it-systemer.

Om de nuværende it-systemer udtaler skatteminister Karsten Lauritzen i en pressemeddelelse:

‘Mange af de it-systemer, som vi har i dag, blev udviklet før, jeg blev født. Skattevæsenet er blevet overhalet – og distanceret – digitalt i en sådan grad, at det vil være uansvarligt ikke at sætte ind på den digitale front.’

De syv milliarder skulle gerne give 2.000 flere medarbejdere på tværs af skattevæsenet og en moderne it-infrastruktur, der gør det danske skattevæsen i stand til at løfte opgaverne, som de ser ud i det 21. århundrede.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

DSB

DSB vil bruge 186 millioner på app-projekt

- , indsendt af arne_v

Et nyt EU-udbud viser, at DSB har store planer for selskabets brug af apps. I udbydet søger DSB leverandører til en rammeaftale, der over otte år hr en forventet værdi af 25 millioner euro eller cirka 186 millioner kroner.

Det skal forbedre og udvikle den nuværende app-infrastruktur, melder selskabets chef for forretningsudvikling Aske Wieth-Knudsen.

Rammeaftalen dækker udvikling, drift og vedligehold af mobile løsninger for både begrænset og offentligt brug – og det dækker blandt andet udviklingen af en ny DSB-app.

Til Version2 forklarer Aske Wieth-Knudsen, at otte ud af ti billetter i dag købes gennem diverse selvbetjeningsløsninger, men at den nuværende app f.eks. har en række begrænsninger, i forhold til DSB’s hjemmeside. På grund af det bagvedliggende takstsystem, er det kun nogle typer billetter, som kan købes i appen – f.eks. kan turen fra Aarhus til Korsør købes, mens en kortere tur fra Slagelse til Korsør ikke kan. Det har noget at gøre med de underliggende systemer, der derfor også skal udvikles.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

newz.dk

Sikkerhedshul: Apple sender hasteopdatering ud

-

Ejere af iPhones, iPads og iPods kan nu opdatere deres enheder og dermed lukke tre sikkerhedshuller, der er blevet udnyttet af spyware.

Den sofistikerede ‘Pegasus surveillance kit’ er en kommerciel samling af malware, der sælges til- og bruges af styrer, der ønsker at holde øje med journalister og politiske modstandere, skriver The Register.

Det kræver blot, at man klikker på et inficeret link, før ens enhed bliver ramt. Derefter kan Pegasus læse med på beskeder og e-mails, lytte med på telefonopkald, monitorere brug af sociale medier, hente passwords til Wi-Fi og meget mere.

Researchere fra Citizen Lab og Lookout peger i denne rapport på, at Pegasus er udviklet af et israelsk sikkerhedsfirma.

Den tekniske gennemgang af Pegasus (pdf) kan læses her.