mboost-dp1

Skolestyrelsen

Cowi har igen problemer med skoletest

- Via Politiken - , redigeret af Pernicious

Det skulle være så godt, da man valgte, at de danske elever skulle benytte digital online-test til deres afgangsprøver, men lykken vendte hurtigt. Af flere omgang har systemet drillet, hvor leverandøren, Cowi, har forsøgt sig igen og igen, men uden held, og historien gentager sig nu atter en gang.

Ved de første læsetest i et nyt skoletest-system, der er blevet gennemført for folkeskolernes 2.-klasser, måtte elever og lærere væbne sig med tålmodighed, da der var svartider på op til fem minutter.

Det får nu Skolestyrelsen til at sætte hele systemet på standby, og de har bedt Cowi om at undersøge, hvad der er gået galt. Inden skolerne skulle i gang med den fejlramte læsetest, havde systemet med succes håndteret seks andre test.

Ud over at der er problemer med testen, så har selve idéen bag den været til debat i skolekredse. Nogle lærere, der støttes af Danmarks Lærerforening, mener ikke, testen er relevant, hvorimod Skolestyrelsen er fortaler for dem.





Gå til bund
Gravatar #101 - arne_v
3. mar. 2010 20:04
gnarfsan (99) skrev:
Jo tak, men 33 mand der ikke laver andet i et helt år, til 1500 kr i timen? Jeg ved godt at der også er at der også er overhead i form af analyse og projektering, men stadig. Så kompliceret virker den opgave heller ikke.


Projektet har så vidt jeg ved kørt over 4 år nu.

Der er sikkert også inkluderet lidt hardware og netværk, så det hele ikke er timer.

Selv principielt simple opgaver kan godt have en enorm mængde små krav som alle koster.
Gravatar #102 - arne_v
3. mar. 2010 20:07
#konsekvens


http://www.computerworld.dk/art/55278/skolestyrels...


Indtil videre tør COWI ikke komme med en forklaring - eller en løsning - men det får ikke Skolestyrelsen til at true med bål og brand.



COWI, der står i spidsen for test-systemet, som også VIA, @ventures og CSC har været med til at udvikle, blev i maj 2009 opkrævet en bod 15.000 kroner om dagen, fordi systemet ikke fungerede i overensstemmelse med kontrakten med Skolestyrelsen.

Martin Isenbecker vil dog endnu ikke tage stilling til, om noget lignende kan komme på tale igen.

"Vi er slet ikke nået til at se på, om det her skal have nogle konsekvenser for COWI.
Gravatar #103 - Windcape
3. mar. 2010 20:55
mstify (96) skrev:
Det er ikke helt korrekt, du kan rent faktisk gøre stortset hvad der passer dig inde i IIS'en (dermed ikke sagt at der ikke er faldgruber man skal være opmærksom på). IIS 7 arkitekturen tillader endda at hooke ind på stortset alle niveauer i pipelinen. Et solidt kendskab til OS arkitekturen kan faktisk betyde uhyggelig meget for hvordan man vælger at udvikle sine webapplikationer - hvis der er tale om noget der skal kunne håndtere rigtig mange requests.
Det er skam rigtigt, men jeg ville nu foretrække at web-udvikleren (f.eks. mig) specialisere sig i at kunne lave en ordenlig arkitektur og programmere ordenligt.

Og så lave det du beskriver sammen med en specialist på det felt, f.eks. en server-administrator som er vant til at sætte IIS op.

Selvom jeg gerne vil kunne alting, må man begrænse sig et eller andet sted. Og typisk special opsætninger til store systemer er noget man sjældent kan studere på forhold, ligegyldig hvor mange bøger man læser om emnet.
Gravatar #104 - mstify
3. mar. 2010 22:06
#103: Det jeg taler om er ikke noget en server-administrator kan udføre (opsætning af IIS'en er jeg enig i er et helt selvstændigt område) - det drejer sig om arkitektur, design og optimering - i de fleste tilfælde vil det være noget en dygtig udvikler er inde over.

Men jeg er enig i at hvis det er frontend-udvikling man interesserer sig for, så skal man selvfølgelig først sætte sig ind i den del og i store nok virksomheder kan man formentlig godt have sig en karriere som frontend-udvikler.

Men hvis man på sigt gerne vil lidt ud over at sidde og lave kedsommelige CMS-løsninger og lign. trivielt arbejde, så er et solidt kendskab til analyse/design og OS arkitektur noget af det der skiller fårene fra bukkene og som kan give de spændende jobs.

Jeg er klar over at det er ting du ikke skal forvente andet end at se overfladen af på diverse studier, de opnåes normalt igennem mange års praktisk erhvervs-erfaring. Men der er bøger på området, endda rigtig gode bøger, som rent faktisk gør at man kan snyde sig til en god portion af den her erfaring - der er bøger jeg ville ønske jeg havde læst for 10 år siden.

Det er dog skræmmende få udviklere der efter endt studie tager sig tid til at læse faglitteratur, men det betyder omvendt også at der ikke skal meget til for at skille sig ud i mængden.

Nogle af disse bøger man bør læse er eks. Code Complete af Steve McConell (og i den finder du iøvrigt henvisninger til en lang række yderligere bøger som er værd at læse) og arbejder man med .NET og/eller Windows udvikling i en eller anden form så bør man også læse Windows Internals af Mark Russinovich (men muligvis lige vente på 6th edition der også dækker Win7/2k8r2 nyheder). Og endnu en højaktuel bog hvis man interesserer sig for at skrive andet end single-trådede applikationer i disse multi-core tider, så bør man unde sig selv at læse Concurrent Programming on Windows af Joe Duffy, som nærmest kan gøre dig til ekspert i samtidighed på helt ufattelig kort tid (eksempler er i C# og C++). Det var ihvertfald lidt anbefalinger herfra :-)
Gravatar #105 - gnаrfsan
3. mar. 2010 22:15
arne_v (101) skrev:
Projektet har så vidt jeg ved kørt over 4 år nu.

Men det har vel forhåbentligt ikke taget 66.000 arbejdstimer.

arne_v (101) skrev:
Der er sikkert også inkluderet lidt hardware og netværk, så det hele ikke er timer.

Du kan få rigtigt meget hardware, for 1 million. De har brugt 100.
Gravatar #106 - clysel
3. mar. 2010 23:26
Windcape (103) skrev:
Og så lave det du beskriver


Så har du begået alle fejlene.
Gravatar #107 - arne_v
4. mar. 2010 02:02
#103

Silo tankegang.
Gravatar #108 - arne_v
4. mar. 2010 02:04
#105

Det løber op, når alt bliver lagt sammen.

Bare en fuldtids project manager i 4 år er 7000 timer.
Gravatar #109 - Windcape
4. mar. 2010 06:44
arne_v (107) skrev:
Silo tankegang.
Nej, dårlig beskrivelse fra min side. Silo tankegang er hvis man ikke snakker med hinanden overhovedet, og det var ikke min pointe.

Jeg mener stadigvæk det er mere realistisk at dele opgaverne op. Hvis alle web-udviklere også skal være i alle former for web-servers og databaser tror jeg man skal sætte lønniveauet en god tak op ;)

Det er vel relevant at have de nødvendige kompetencer på team niveau, og ikke på individuel udvikler niveau. Sidstnævnte ville kræve at alle var 'einstein' og man ville aldrig få foretaget sig noget rent praktisk.
Gravatar #110 - gnаrfsan
4. mar. 2010 08:06
arne_v (108) skrev:
Bare en fuldtids project manager i 4 år er 7000 timer.

Der slet ikke laver andet end at arbejde på det projekt, ja.
Gravatar #111 - arne_v
4. mar. 2010 19:29
#109

Selvfølgelig er der brug for en vis specialisering.

Men det overordnede design skal laves af folk med en bred forståelse ellers er der tårnhøj risiko for ups'ere.

Det er godt at snakke sammen, men hvis ikke man har en fælles basis forståelse er det svært at få meget ud af det.
Gravatar #112 - arne_v
4. mar. 2010 19:30
#110

Ja.

Men project managers som har gang i flere projekter samtidigt er sjældent en omkostnings reducerende ide.
Gravatar #113 - gnаrfsan
4. mar. 2010 20:07
arne_v (112) skrev:
Men project managers som har gang i flere projekter samtidigt er sjældent en omkostnings reducerende ide.

Jeg kan bare umuligt forestille mig at en projekt manager ikke laver andet i 7½ time om dagen i 4 år.
Gravatar #114 - arne_v
4. mar. 2010 21:53
arne_v (47) skrev:
Undervisningsministeriet er stadig kunde.


http://www.version2.dk/artikel/14095-ekspert-kun-e...


Erik Bonnerup, der har nærstuderet de offentlige it-fiaskoer, lægger hele ansvaret for de fejlslagne test i Folkeskolen på Cowi. Det eneste, myndighederne kunne gøre for at forhindre kaosset, var at finde sig en ny leverandør, lyder hans dom.

Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login