Hos Det Kongelige Bibliotek ligger man inde med store mængder af værker som endnu kun findes i trykt form. Det vil biblioteksdirektør Erland Kolding Nielsen gerne have lavet om på, han vil gerne have dem digitaliseret.
Med 1,6 millioner bind, så er det et projekt som anslås til at koste 500 millioner kroner at gennemføre. Desværre for biblioteket, så har politikerne kun stille 21 millioner til rådighed til opgaven over de næste 3 år.
Biblioteksdirektøren ser derfor ingen anden udvej end at henvende sig til nogle som har midlerne, og her tænker han specifikt på Google. Google har tidligere proklameret, at deres mål er at gøre alt skrevet materiale søgbart. I første omgang omfatter det en digitalisering af 30 millioner bind, af hvilke de har klaret de 10 millioner.
Når Nielsen vil gå til Google skyldes det også, at han ser digitaliseringen som meget vigtig, idet værkerne ellers vil forsvinde ud af folks bevisthed.
Eralnd Kolding Nielsen til Politiken skrev:
Hvis vi ikke er på nettet, bukker vi under i den kommende generations bevidsthed om, hvad der er dansk.
Blandt politikerne på Christiansborg er der delte meninger om forslaget. Oppositionen er imod og mener midlerne bør findes så Det Kongelige Bibliotek selv kan klare opgaven, men hos kulturminster Carina Christensen afviser man ikke et samarbejde med det private.