Engangsraketter er dyre, så det amerikanske luftvåben, U.S. Air Force, spekulerer for tiden i at få udviklet rumraketter, der ikke blot kan genbruges, men som også selv kan flyve tilbage til basen efter at de har været affyret.
På nuværende tidspunkt bliver de fleste af militærets satellitter sendt ud i rummet via engangs-raketter. Der er få muligheder for genbrug af noget som helst, selvom der dog er løfteraketter, der kan genbruges, om end det ikke er nogen nem, eller billig, opgave.
Dette kunne U.S. Air Force godt tænke sig at lave om på, hvorfor de forsker i løfteraketter, der ikke blot daler ned i havet hvor de skal samles op, men derimod selv flyver sig selv tilbage til hvor de blev affyret.
Projektet, der har fået et budget på 33 mio. dollars, er sat til at have raketter klar til testaffyringer i 2013.
Tidligere har NASA forsket i løfteraktter, der kunne flyve sig selv tilbage, men de valgte ikke at udvikle noget baseret på forskningen. Desuden er der også to andre firmaer, der har patenter på løfteraketter, som kan vende tilbage, om end de ikke lader til at være af interesse for militæret, der som sagt foretager sin egen udvikling.
U.S. Air Force regner med at kunne spare omtrent 50 % af omkostningerne ved affyringer, hvis deres forsøg bærer frugt.