mboost-dp1

Google

Android Market runder 50.000 programmer

- Via engadget - , indsendt af arne_v

Tilbage i midten af december skrev vi, at Android Market var kommet op på at indeholde 20.000 programmer. I starten af denne måned var tallet fordoblet til 40.000, og nu er næste milepæl nået, 50.000 programmer.

Det er Android Market overvågningssiden AndroLib, som har kunne konkludere, at der i slutningen af sidste uge, var 50.031 programmer tilgængelig til Android-baserede enheder.

Hvis man går ind på Android Market og selv går i gang med at tælle, vil man ikke komme frem til samme tal, idet AndroLib tæller programmer, der udgives på alle Android Market. Der er regionale udgaver af platformen, hvor udbuddet af programmer varierer.

Fortsætter væksten med uformindsket styrke, så kan næste store milepæl, 100.000 programmer, være en realitet om få måneder.

Gyldendal

Gyldendal klar med e-bog-læser

- Via Gyldendal -

Det danske forlag Gyldendal har som det første forlag i Danmark lanceret deres egen e-bog-læser, som er baseret på hardware fra franske Bookeen.

E-bog-læseren har navnet Cybook Opus og har fået sin egen sektion på g.dk, hvor Gyldendal også vil tilbyde op til 2.000 e-bøger i løbet af 2010.

Cybook Opus har en 5″ skærm, der er baseret på E-Ink, og har en lagerplads på 1 GB, som kan udvides med et hukommelseskort. Skærmen har en opløsing på 600×800 pixels og kan vise 4 gråtoner.

Med batteri, der kan holde til ca. 8.000 sidevisninger, vejer den lille e-bog-læser blot 150 gram. Af filformater klarer læseren ePub, PDF, HTML, JPG, GIF og PNG.

I forbindelse med lanceringen er der en introduktionspris på 1.999 kroner, som inkluderer 6 danske bøger og 12 engelske.

Yderligere informationer om Cybook Opus kan læses her.

SXC - yored

Sony vil stoppe produktion af disketter

- Via TechSpot -

Et af de mest udbredte eksterne lagermedier igennem mange år har været den klassiske floppydisk, der mest er kendt i sin 3.5″ udgave med plads til 1,44 MB data.

Der sælges stadig nogle computere med et diskettedrev, men flere producenter har valgt at droppe den i mange af deres modeller. Fremover kan det også blive mere besværligt at finde medier til drevet, idet Sony har valgt at stoppe deres produktion af det 28 år gamle medie.

Der vil dog gå lidt tid, inden det bliver umuligt at købe Sony-disketter, da den sidste diskette først vil rulle af samlebåndet til marts næste år.

Til trods for den ringe kapacitet og udbredelsen af billige USB-drev, solgte Sony over 12 millioner disketter sidste år, heraf 70 % i Japan.

SXC - kezze

Stor bøde til Dansk Bredbånd

- Via Forbrugerombudsmanden - , redigeret af Net_Srak , indsendt af The-Lone-Gunman

I foråret 2009 blev Dansk Bredbånd sammen med syv andre internetudbydere anmeldt for at have oplyst vildledende priser, jf. reglerne om prisoplysninger i markedsføringslovens § 13.

Der er nu faldet en dom i den sag, og her er Dansk Bredbånd blevet idømt en bøde på 150.000 kroner. Årsagen er, at selskabet på deres hjemmeside ikke oplyste om de samlede omkostninger for deres produkter.

På hjemmesiden blev der kun oplyst om en månedlig abonnementspris, men ikke noget om oprettelsesomkostninger, samt at der var en seks måneders bindingsperiode.

Når bøden blev så stor, skyldes det, at Dansk Bredbånd, efter de var blevet politianmeldt, igen annoncerede uden at oplyse om mindsteudgifterne ved deres produkt.

IBM Research - Zürich

IBM bygger Matterhorn i skala 1:5 milliard

- Via Physorg - , redigeret af Net_Srak , indsendt af nopassword

For at demonstrere en ny teknik til håndtering af materiale i nanoskala har IBM netop fremvist en model af bjerget Matterhorn, som er lavet i skala 1:5.000.000.000.

Det er lykkedes forskerne fra IBM’s laboratorium at lave modellen med en præcision på ned til én nanometer. Hver byggesten i modellen repræsenterer således 57 meter i virkeligheden.

Ud over at kunne lave nanomodeller af bjerge vil teknologien bag også kunne bruges til at lave objekter, hvor nuværende litografiske metoder vil få problemer med at lave strukturer små nok.

Metoden minder meget om en fræsemaskine, hvor en spids af silicium på 5 nm i bredden opvarmer et glaslignende materiale, der går i stykker ved en temperatur på 330°C. Spidsen kan styres i bevægelser på 1 nm, hvilket giver præcisionen.

Forskerne lavede også et 3D-verdenskort med teknologien, der blot måler 22 x 11 mikrometer. Du kan se en video, som forklarer teknologien herunder.

Google Inc.

Google Street View kender dit trådløse net

- Via PC Pro - , indsendt af Emil

Da Google sendte sine Street View-biler rundt i Danmark for at tage billeder af over 32.000 kilometer veje, nøjedes Google ikke kun med billederne, men registrerede også samtlige trådløse netværk, de kom i nærheden af.

Registreringen af de trådløse netværk har vakt en del opstandelse i Tyskland, hvor der allerede har været en del debat om tjenesten. Ifølge de tyske myndigheder registrerer Google både Mac-adresse, sendestyrke og lokation for hvert hotspot, hvilket de mener, er unødvendigt.

Hos Google undrer man sig over den store opmærksomhed netop nu, idet de aldrig har lagt skjul på indsamlingen af Wi-Fi-oplysningerne. De nævner ikke specifikt, hvad de skal bruges til, men de fleste antager, de bruges til geolokalisering.

Metoden er ikke ny, og sådanne geolokationsdata bliver brugt af utallige programmer på smartphones verden over, blandt andet baseret på data fra firmaet Skyhook, der lever af at kortlægge trådløse netværk.

Kritikere er bange for, at oplysningerne kan knyttes sammen med tjenester, der kan afsløre, hvor f.eks. en person sidder, når han sender en besked via Twitter.

Folketinget

Brian Mikkelsen: TDC’s kobbernet skulle aldrig have været privatiseret

- Via Jyllands-Posten - , indsendt af Killa

Igennem årene har politikerne valgt at privatisere flere statslige organer, og heriblandt finder man TDC, som blev privatiseret i 1998. Det mener Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen i dag, at der var forkert.

Det danske kobbernet er i dag af vital betydning for mange danskere, blandt andet til levering af internet, og ministeren mener ifølge Jyllands-Posten, at staten bør have større indflydelse på sådanne ting.

Brian Mikkelsen, Økonomi- og erhvervsminister til JP skrev:
Jeg har tidligere været ihærdig tilhænger af at privatisere mest muligt. Det er jeg ikke mere. Både af praktiske årsager, men også fordi jeg mener, at der er nogle ting, som er vigtige for staten at have indflydelse på.

Med udtalelsen vender Mikkelsen mod sin tidligere indstilling til privatisering, som han har gået meget ind for.

Det er ikke kun TDC’s kobbernet, han gerne så under statslig kontrol, også Københavns lufthavne, mener han, burde være blevet på statens hænder.

P.t. står staten for at skulle privatisere Dong, DSB og Post Danmark, tre selskaber hvor Mikkelsen mener, man skal tænke sig godt om, inden der tages en endelig beslutning.

Flickr - Ethan Hein

Stephen Hawking: Undgå kontakt med rumvæsner

- Via Politiken - , redigeret af Pernicious

Den verdensførende matematik-professor og teoretiker Stephen Hawking har i en ny serie på Discovery Channel udtalt sig omkring rumvæsner. Han giver stærk udtryk for rumvæsners eksistens, men samtidig en advarsel omkring interessen i eventuelt at skabe kontakt med en ny race.

Stephen Hawking skrev:
Vi kan bare se på os selv for at vide, hvorfor det intelligente liv kan udvikle sig til noget, som ingen har lyst til at møde

Hawking sammenligner et eventuelt besøg med rumvæsner med Christoffer Columbus’ ankomst til Amerika, som bekendt ikke endte godt for de indfødte indianere.
Ifølge min matematiske hjerne er det meget rationelt at gå ud fra, at rumvæsner eksisterer.

Dog har Hawking sin tvivl omkring det intergalaktiske livs intelligens, da han mener, der er stor sandsynlighed for, at der i langt de fleste tilfælde kun er tale om mikroorganismer.

Google

Drag-and-drop vedhæftning og kalenderintegration i Gmail

- Via Gmail Blog - , redigeret af Pernicious

Google tilføjer løbende nye funktioner til deres produkter, men det er langt fra alle nyheder, der finder vej til forsiden.

Google har for nyligt introduceret en ny funktion til Gmail, som gør det muligt at vedhæfte filer til en e-mail ved blot at trække dem ind i browservinduet. Det er på denne måde muligt at vedhæfte flere filer ad gangen, en opgave som tidligere var langsommelig, især ved mange filer. Drag-and-drop virker dog indtil videre kun med Google Chrome og Mozilla Firefox fra version 3.6.

En anden funktion, Google har tilføjet, er tættere integration med Google Kalender, hvilket betyder, at det nu er muligt at udsende invitationer til begivenheder i din kalender og holde styr på, hvem der har svaret. Hvis de inviterede personer også bruger Google Kalender og har delt deres kalender med dig, er det endda muligt på forhånd at se, hvem der er optagede på det valgte tidspunkt.

Google

YouTube åbner for udlejning af film

- Via Read/WriteWeb - , redigeret af Net_Srak

Tilbage i januar i år testede YouTube i en kort periode muligheden for at leje film ud via YouTube. Testen inkluderede en lille håndfuld på fem film, der blev udgivet i forbindelse med Sundance-festivalen, der foregik på samme tidspunkt.

Nu er Google gået et skridt videre og tilbyder nu flere film via tjenesten, som har fået navnet YouTube Rentals. Ligesom sidst kan tjenesten kun benyttes i USA.

Forsøget i januar indbragte kun beskedne $10.709 fra de 2.684 gange en af de fem film blev udlejet. Repertoiret er denne gang blevet udvidet, bl.a. indgår der nu også flere Hollywood-film, men det er dog stadig de uafhængige film, som dominerer udvalget.

Prisen for at leje en film i 48 timer er mellem $0,99 til $3,99 afhængig af filmen.