mboost-dp1

U.S. Air Force

Mini-rumfærge succesfuldt sendt i kredsløb

- Via The Register - , redigeret af Net_Srak

I nat sendte det amerikanske luftvåben (USAF) med succes en Atlas V-raket op i rummet, som medbragte det lille testfly X-37B.

X-37B minder om en rumfærge, men er meget mindre og kan ikke have noget mandskab med. Hvad formålet er med det lille rumfartøj, er usikkert, men i første omgang sker opsendelsen for at teste, hvordan den klarer sig i rummet.

Når X-37B minder om en rumfærge, er det fordi, den ligesom rumfærgerne skal kunne vende tilbage til Jorden efter endt mission. Hvad disse missioner skal gå ud på, er som sagt uvist, da det meste information om X-37B er hemmelig.

Spekulationer går på, at fartøjet evt. skal fungere som midlertidig satellit, der kan returnere til Jorden, eller udsætte og indsamle små satellitter.

Palm

Palms direktør mener, Palm kan klare sig selv

- Via Financial Times - , redigeret af Avenger-

Det er under to uger siden, at Palm bad firmaerne Goldman Sachs Group Inc. og Qatalyst Partners om at finde en køber til dem, men nu forlyder der nye toner fra firmaet.

Palms administrerende direktør, Jon Rubinstein, vil ikke afvise et salg, men han mener også, at der er en god mulighed for, at firmaet kan overleve på egne ben.

En af måderne til at realisere den plan er at sælge ud i nogle af de teknologier, som Palm har udviklet, heriblandt operativsystemet til deres Palm Pre, ved navn WebOS.

Et andet håb for overlevelse er lancering af nye mobiltelefoner, som Rubinstein oplyser, der arbejdes intenst på for tiden.

SXC - patyvo

Microsoft-aktie falder trods stort overskud

- Via The Register - , redigeret af Avenger-

Ligesom en række andre store virksomheder har Microsoft netop frigivet deres seneste kvartalsregnskab, og de har også oplevet fremgang sammenlignet med samme periode sidste år.

Omsætningen blev på 14,5 milliarder dollars, og overskuddet blev på 4,01 milliarder dollars. Det er en fremgang på henholdsvis 6 % og 35 % i forhold til sidste år.

Til trods for, Microsoft kalder det et rekordregnskab, så reagerede aktiemarkedet negativt på tallene, der sendte aktien ned med 1,3 %.

Det er især salget af Windows 7, der kigges kritisk på. Microsoft har godt nok solgt flere kopier af operativsystemet hurtigere end noget andet OS, men primært til private. Investorer havde håbet på en højere udbredelse blandt virksomheder.

Den officielle pressemeddelelse for kvartalsregnskabet kan læses her.

TDC A/S

TDC ikke tilfreds med ACTA-oplæg

- Via Comon - , redigeret af Avenger-

For få dage siden offentliggjorde EU en del af teksten bag handelsaftalen ACTA, der har været under voldsom kritik for at være for hemmeligholdt.

Flere organisationer og virksomheder, heriblandt TDC, har været bange for, at aftalen ville indføre en række regler og love, der ville mindske bl.a. borgernes rettigheder på nettet.

Med offentliggørelsen af ACTA-dokumentet forsøger landene bag at mane de værste spekulationer til jorden, men hos TDC ser man stadig et par problemer i teksten.

Comon har snakket med Allan Bartroff, der er strategikonsulent for TDC, og han påpeger, at der stadig lægges op til, at internetudbyderne kan drages til ansvar for deres kunders ulovlige handlinger, hvis de ikke aktivt gør noget for at stoppe det.

Bartroff påpeger yderligere, at ønsket om udlevering af kontaktoplysninger for kunder til rettighedshavere uden om myndighederne er imod dansk lovgivning.

Endnu er aftalen ikke forhandlet helt på plads, og Bartroff håber, de omstridte punkter bliver lavet om, så de stemmer overens med den danske lovgivning.

NASA

Første billeder fra NASAs SDO-satellit

- Via NASA - , indsendt af Rasmus064

Den 11. februar i år opsendte NASA satellitten SDO (Solar Dynamics Observatory) i en geostationær bane om Jorden, der, som navnet antyder, har til opgave at studere Solen.

I løbet af de seneste par måneder har NASA arbejdet på at få satellitten fuldt funktionsklar, og de første observationer af Solen har vist sig at være en stor succes.

SDO har et meget følsomt 4096×4096 pixel kamera om bord, som kan tage billeder af Solen i mange forskellige bølgelængder. Det har ført til en række spektakulære billeder og film, som NASA nu viser frem for første gang.

Astronomerne, der arbejder med SDO, er meget glade for teleskopet, der leverer så gode billeder, at de selv er helt forbløffede over den kvalitet, billederne har. En forsker sammenligner SDO med Hubble, idet han mener, SDO vil være for Solen, hvad Hubble har været for verdensrummet.

Du kan læse mere om SDO på dets hjemmeside og finde flere billeder her.

Tivoli A/S

Ansigtsscanning i Tivoli

- Via Avisen.dk - , indsendt af Adagio

Når man i fremtiden vil i Tivoli, kan man risikere, at ens ansigt bliver scannet, hver gang man skal prøve en forlystelse, for på den måde at tjekke om man har betalt for turen.

Tivoli i København har valgt at satse teknologisk for at komme snydere til livs, der kommer ind på havens område uden at betale entré. Det er dog ikke kun folk, som snyder, systemet hjælper mod, indførelsen vil også sænke kravet til vagtpersonale.

Hos ledelsen i Tivoli mener man også, at systemet vil give en bedre oplevelse for gæsterne, idet de, efter at have gået ud af haven, nemmere kan komme ind igen samme dag.

Ikke alle er glade for tanken om ansigtsgenkendelse i Tivoli, bl.a. mener Karina Lorentzen Dehnhardt fra SF, at det er et skridt i den forkerte retning. Hos Tivoli og leverandøren af systemet, Logica, har man dog taget sine forholdsregler og fået det godkendt hos Datatilsynet, der har stillet en række krav. Blandt andet bliver alle oplysninger slettet hver aften.

Systemet bliver stadig testet, og først når man er helt tilfreds, vil det blive indført.

Opdatering: Tivoli er ikke tilfredse med systemet og har ifølge Tivolis vicedirektør valgt at droppe projektet.

Skolestyrelsen

Skoletest igen ramt af nedbrud

- Via Politiken - , indsendt af Emil

Folkeskolernes indførsel af digitale test for eleverne er af flere omgange blevet ramt af tekniske problemer, og nu er det sket igen.

Skolestyrelsen kunne i går bekræfte, at den nationale skoletest var brudt ned i en periode på 15 minutter, da en server pludselig stoppede med at virke.

Problemet var denne gang af mindre karakter, end hvad der er set tidligere, og Skolestyrelsens direktør, der er ærgerlig over nedbruddet, siger til Politiken, at det er, hvad der kan ske.

Martin Isenbecker, direktør for Skolestyrelsen til Politiken skrev:
Det er kedeligt, at det kan ske, og det er beklageligt. Men jeg tror desværre ikke, at det er helt uundgåeligt, når man arbejder på internettet, at man en gang imellem oplever den slags problemer.

Det vurderes, at gårsdagens nedbrud påvirkede op til 3.000 elever, som var i gang med testen. Det er Cowi, som er leverandør på systemet, og de får igen kritik med på vejen fra flere skoler, bl.a. fra Glim Skole i Lejre, hvor souschef Kåre Lissner ikke mener, Cowi har håndteret opgaven særlig godt.

Flickr - o2ma

2½ år i fængsel for at drive warez-side

- Via Computerworld - , redigeret af Pernicious

Den 22-årige Richard Humphrey fra USA har fået 29 måneders ubetinget fængsel for at drive sitet USAwarez.com.

Humphrey, der i forvejen afsonede en ikke-relateret dom i sit hjem, oprettede i 2006 siden USAwarez.com, hvor han tilbød folk et medlemskab for $16 om året. Medlemskabet gav adgang til en lang række copyrightbeskyttede film, spil og software, ofte før disse var officielt udgivet.

Richard Humphrey erkendte sig skyldig i copyrightbrud for imellem $10.000 og $30.000, hvilket gav ham en lavere straf, end han kunne have fået.

Ud over fængselsstraffen fik han konfiskeret to computere samt serveren, han havde stående hos en internetudbyder.

Microsoft Corporation

Office 2010 klar på MSDN i dag

- Via MSDN Blogs - , redigeret af Pernicious

Microsoft Office 2010 gik som bekendt ”RTM” den 15. april og nu er dagen kommet, hvor de første kunder kan hente en kopi af den endelige udgave af officepakken.

Har man et MSDN-abonnement, kan man gå ind på Microsofts hjemmeside og hente sin egen kopi. Er man ikke abonnent på MSDN, må man vente til senere.

Office 2010 udmærker sig bl.a. ved udbygningen af “Ribbon”, kendt fra Office 2007, til hele programfladen, inklusiv Microsoft Sharepoint, Visio, Project og ikke mindst Office 2010 WebApps.

Den nye Office 2010 udkommer i seks forskellige versioner;
[list][li]Starter: OEM, minimalistisk Word + Excel[/li]
[li]Home & Student: Word, Excel, Powerpoint og Onenote[/li]
[li]Home & Business: Word, Excel, PowerPoint, OneNote og Outlook[/li]
[li]Professional: Word, Excel, Powerpoint, OneNote, Outlook, Publisher og Access[/li]
[li]Standard: Word, Excel, Powerpoint, Onenote, Outlook m/BCM og Publisher[/li]
[li]Pro Plus: Word, Excel, Powerpoint, Onenote, Outlook m/BCM, Publisher, Access, InfoPath, Communicator og Sharepoint Workspace[/li][/list]

Den 27. april vil Volume License-kunder med Software Assurance (SA) kunne hente softwaren; har man ikke SA, kan det hentes den 1. maj, og først i løbet af juni vil den blive tilgængelig i butikker for menigmand.

Google

Google gør små butikker og virksomheder mere synlige

- Via Google Blog - , redigeret af Emil , indsendt af Adagio

Med navnet Google Places, omdøber Google nu deres tjeneste “Local Business Center” for at relancere tjenesten, der samtidig har fået en række nye funktioner.

Meningen med Google Places er at give virksomheder og institutioner verden over, store som små, bedre mulighed for at integrere deres oplysninger i Googles tjenester.

Ved at oprette sig på tjenesten er det muligt at tilføje alle relevante oplysninger om f.eks. sin virksomhed og bestemme, hvordan ens informationer skal vises via Googles søgemaskine og Google Maps.

Det er også muligt at tilføje billeder og detaljerede oplysninger som f.eks. menuer, hvis man har en restaurant.

Som virksomhed kan man ud fra søgeresultaterne, der havner på ens oplysninger, udtrække statistiker, der viser, hvorfra folk kommer, hvad de søger på m.m.

Det er gratis for alle at anvende Google Places, og vil du vide mere om det, så kan du tilmelde dig her eller se en introduktionsvideo herunder.