mboost-dp1

MeeGo

MeeGo fremvist på IDF 2010

- Via engadget - , redigeret af Net_Srak

Intels udviklerkonference IDF 2010 afvikles p.t. i Kina, og i den forbindelse har de fremvist de første produkter, der anvender operativsystemet MeeGo.

MeeGo er baseret på Linux og er skabt ved at sammensmelte Intels Moblin OS og Nokias Maeomo OS som en del af en større aftale, de to virksomheder indgik tilbage i sommeren 2009.

MeeGo er tiltænkt en lang række forskellige platforme, fra netbooks til mobiltelefoner, og flere af disse er blevet demonstreret på IDF. Bl.a. har Acer lavet en netbook baseret på Pinetrail, der anvender MeeGo 1.0.

Intels idé med MeeGo er, at lige meget hvilken enhed, man benytter, så, når man logger på med sit personlige id, kender den ens indstillinger, der bliver gemt centralt. På den måde kan indhold, der er hentet via en netbook, også nydes på sin mobiltelefon eller evt. fjernsyn.

Du kan se videodemonstrationer af MeeGo herunder.

SXC - guitargoa

Pc-markedet i kraftig vækst

- Via Gartner - , redigeret af Net_Srak

Analysevirksomheden Gartner har netop frigivet friske tal for pc-salget i det første kvartal af i år, og de er meget positive.

Allerede med annonceringen af det gode regnskab fra Intel, stod det klart, at computermarkedet er på vej op igen, og de nye tal fra Gartner afslører, at der i forhold til første kvartal 2009 er blevet solgt 27 % flere computere på verdensplan i år.

Alle computerproducenter har haft fremgang, men nogle markant mere end andre. Således klarer Acer sig godt med en stigning på 54,3 %, hvilket bringer deres salg i årets første tre måneder op på lige over 12 millioner computere. Endnu bedre er det gået for Asus, der har haft en fremgang på 114,8 % på verdensplan.

Førstepladsen indtages af HP, både på verdensplan og i USA, men Acer må “nøjes” med tredjepladsen i USA, hvor Dell indtager andenpladsen.

I alt blev der ifølge Gartner solgt 88,3 millioner computere i det forgangne kvartal, mod 66,2 millioner i samme periode sidste år.

Intel

Intel klar med ny processorarkitektur til efteråret

- Via TG Daily - , redigeret af Net_Srak , indsendt af tblaster

Køreplanen for Intels Tick-Tock-strategi følger, ifølge David Perlmutter fra Intel, tidsplanen, hvilket vil sige, at efterfølgeren til Nehalem-arkitekturen vil udkomme til efteråret.

Den nye arkitektur går under navnet Sandy Bridge og vil byde på en række optimeringer, der vil gøre processoren hurtigere uden at skulle øge taktfrekvensen.

Der kommer også et helt nyt instruktionsæt kaldet Advanced Vector Extension (AVX), der vil gøre det hurtigere at arbejde med applikationer, der er meget floatingpoint-tunge. Det kan f.eks. være i forbindelse med behandling af video, lyd og billeder.

Sandy Bridge vil også inkludere en integreret GPU, men i modsætning til den nuværende løsning i Westmere-arkitekturen (Clarkdale), hvor GPU og CPU er to separate enheder på chippen, vil de være lavet i samme die. Det betyder blandt andet, at de vil dele cache.

De første processorer baseret på Sandy Bridge vil blive lavet i Intels nuværende 32 nm produktionsproces, men skifte til 22 nm senere.

Flickr - bongo vongo

Apache Foundation-servere kompromiteret

- Via ThreatPost - , redigeret af Net_Srak , indsendt af arne_v

I starten af april blev der hos Apache Foundation, der står bag en række store open source-projekter, registreret en ny besked på en af deres servere, det skulle vise sig at være en fælde.

I beskeden, der var udformet som et spørgsmål om hjælp til et konkret problem i JIRA, var der et tinyurl.com-link, som senere viste sig at indeholde et XSS-angreb (Cross Site Script). Ved at udnytte en svaghed i serveren lykkedes det ukendte personer at stjæle sessions-cookien fra de, der klikkede på linket, heriblandt flere JIRA-administratorer.

Ved hjælp af bruteforce-angreb lykkedes det at knække adgangskoden for en administrator-konto og så fortsatte angrebet. Over en periode på fire dage, fra den 6. til den 9. april, lykkedes det angriberne at logge alle, som loggede ind på JIRA-siden i det tidsrum, og stjæle deres adgangskoder.

Derudover lykkedes det at få adgang til hele brugerdatabasen inkl. adgangskoder, der dog er beskyttet af en 512 bit SHA-hash. Simple adgangskoder vil dog kunne knækkes forholdsvist nemt, hvorfor Apache Foundation har opfordret alle brugere til at ændre deres kode.

Det viste sig også, at en af brugerne anvendte samme bruger og adgangskode på en anden server, der hoster Apache installationerne af JIRA, Confluence og Bugzilla, hvorfor den også blev kompromitteret.

Apache Software Foundation har nu få lukket hullerne og erkender, der var flere svagheder i deres sikkerhed, men også at brugen af engangskodeord på de fleste servere forhindrede det i at kunne have gået meget værre.

TeamViewer GmbH

TeamViewer er kommet til Linux

- Via DownloadSquad - , redigeret af Net_Srak , indsendt af PowerPatrick

Den meget populære fjernkontrol-software TeamViewer, der længe har eksisteret til Windows og OS X, samt senest til iPhone, er nu kommet i en udgave til Linux.

Linux har i længere tid ikke haft en simpel nul-konfigurations fjernkontrol-software, som kan være bag en NAT-router, men blot løsninger som f.eks. reverse VNC-sessioner, der kræver, at supporteren hoster en server, der lytter på indkommende forbindelser fra modparten.

TeamViewer fungerer således, at den benytter sig af “middle man”-metoden til at forbinde begge klienter uden om firewalls, proxier og NAT-restriktioner.

Der er i første omgang tale om en beta-udgave, der dog fungerer meget stabilt og har de fleste funktioner, der findes i udgaverne til Windows og OS X. Ud over at kunne styre modpartens computer kan man også chatte eller tale til hinanden via TeamViewer samt overføre filer.

Den er tilgængelig som deb, rpm og tar.gz, der kan hentes gratis her.

Google

Google forbereder sig på udvikling af spil

- Via 1up - , redigeret af Emil , indsendt af Avenger-

Spilmarkedet omsætter for milliarder af kroner hvert år, et marked Google gerne vil have del i. Det skal blandt andet ske ved at styrke udviklingen af spil på Android og Chrome OS.

Til det formål har Google netop hyret en veteran i spilbranchen, Mark DeLoura, der tidligere har arbejdet for selskaber som Sony Computer Entertainment America, Nintendo of America og Ubisofts afdeling i San Francisco.

sin blog udtaler DeLoura, at han altid har arbejdet for at gøre spiludvikling så nemt og simpelt som muligt, et mål han også vil kæmpe for hos Google, hvor han får titlen “Developer Advocate for Games”.

Hvad man præcist kan forvente fra DeLouras arbejde hos Google, ønsker han ikke at fortælle noget om p.t.

Mark DeLoura skrev:
I don’t have too much to say about what I’m working on… yet. But I’m awfully excited about the direction we’ll be going, and am looking forward to sharing it with you all when the time is right.

WiMAX Forum

WiMax2 klar i andet halvår i år

- Via ZDNet UK - , redigeret af Net_Srak

Den næste generation af WiMaX-teknologien er lige rundt om hjørnet, idet WiMax 2 Collaboration Initiative (WCI) forventer at have den nye standard certificeret i løbet af andet halvår i år.

WiMax kan levere datahastigheder på op til 40 Mbps, hvilket er øget til 300 Mbps i den nye standard. Det faktum, håber WCI, vil få flere til at implementere WiMax2, end det har været tilfældet med WiMax.

WiMax2 er desuden godkendt som en 4G-teknologi og er derfor en konkurrent til LTE, som især mange vestlige lande satser på til de kommende 4G-netværk.

Falder certificeringen på plads som forventet, regner WCI med, at de første kompatible produkter lanceres umiddelbart derefter. Blandt medlemmerne af WCI finder man blandt andet Motorola, Intel og Samsung.

Google Inc.

Google styrker satsning på visuel søgning

- Via Ars Technica - , redigeret af Net_Srak , indsendt af nopassword

Det er muligt at søge efter informationer hos Google på flere forskellige måder, en af dem er visuelt med tjenesten Google Goggles.

Denne tjeneste er forholdsvis ny og endnu ikke så udbredt, ligesom det er begrænset i, hvad man kan søge efter. For at udvide søgemulighederne har Google netop opkøbt det lille firma Plink, der har specialiseret sig i at genkende malerier.

Google Goggles kunne allerede søge efter kunst, men Plink, der kun har haft sit produkt på gaden i fire måneder, er blevet opkøbt for at styrke programmet på dette område.

Hos Plink er man meget glade over opkøbet og for at kunne bidrage deres ekspertise til at gøre Google Goggles bedre. De oplyser derudover, at deres egen software, PlinkArt, fortsat vil kunne hentes, men alle fremtidige forbedringer og nyheder vil ske i Googles software.

Du kan se, hvordan Google Goggles fungerer i en video herunder.

Red Hat Inc.

Fedora 13 beta-udgave frigivet

- Via FedoraProject - , indsendt af hmn

Linux-distributionen Fedora har nået en vigtig milepæl, idet den nyeste udgave, version 13 (Goddard), nu er blevet frigivet i en beta-udgave.

Den endelige udgave af distributionen forventes at være klar midt i maj, hvorfor den næste måneds tid skal bruges på at finde og fjerne så mange fejl som muligt blandt de mange nyheder, der er kommet til.

Blandt nyhederne finder man bedre understøttelse af iPod, automatisk printerinstallation, forbedret netværkshåndtering, mulighed for farvekalibrering af enheder og bedre understøttelse af 3D-grafikkort.

Derudover er det blevet til en masse fejlrettelser, ligesom en lang række programmer er blevet opdateret til nyeste version.

Hele listen over forbedringer og nyheder kan læses her. Vil du prøve beta-udgaven af Fedora 13 kan du hente den her.

Flickr - remon.rijper

Ny rapport: Piratkopiering er ikke så stort et problem

- Via OS News -

Der kommer løbende rapporter ud, især fra rettighedshavere, der proklamerer, at ulovlig kopiering af deres produkter har en massiv negativ effekt for deres økonomi.

I USA bad kongressen det amerikanske GAO (Government Accountability Office), der er en officiel myndighed, om at undersøge alle disse rapporter nærmere for at finde ud af, om de alle var sande. Resultatet er klart; det er de ikke.

Den nye undersøgelse viser, at så godt som alle de tidligere rapporter ikke svarer overens med virkeligheden, og at man ikke kan drage nogen endelige konklusioner ud fra dem.

GAO om en ofte citeret rapport skrev:
They cannot be substantiated due to the absence of underlying studies. Each method (of measuring) has limitations, and most experts observed that it is difficult, if not impossible, to quantify the economy-wide impacts.

GAO påpeger også, at rettighedshavernes lighedstegn mellem en ulovlig kopi og et tabt salg ikke holder vand.

Rapporten konstaterer også, at ulovlig kopiering i nogle tilfælde er til gavn for økonomien. F.eks. benytter en del forbrugere muligheden til at hente en digital kopi som en smagsprøve, for så senere at købe det rigtige produkt.

Til trods for hårde slag mod tidligere rapporter lavet om ulovlig kopiering af produkter, så erkender GAO-rapporten også, at piratkopiering er et problem af markant størrelse.