mboost-dp1

Google

Android er ikke altid helt åben

- Via Vision Mobile - , indsendt af nash

På det seneste har der på nettet været en heftig debat om Apples nye betingelser for udvikling af software til deres iPhone, iPod Touch og iPad i forbindelse med annonceringen af iPhone OS 4.0, men andre platforme har også restriktioner, selv Android.

Android bliver ofte fremstillet som åben, og SDK’et udgives da også under Apache 2-licensen. Ifølge Andreas Constantinou fra hjemmesiden Vision Mobile er der dog flere ting som dikteres af Google, over for de producenter, der vil udgive en mobiltelefon med Android.

Constantinou har fundet otte områder, hvor han mener, Google styrer Android med hård hånd. Det gælder blandt andet for håndtering af rettelser til Android, hvor Google meget sjældet accepterer rettelser lavet af 3.-part, men kun bruger kode, de selv har lavet.

Et andet punkt er Android Market, som producenterne skál anvende; ganske ligesom Google skal godkende, at en producent kan skrive Android på sin telefon, idet de har trademark på navnet.

Denne lukkethed rammer dog ikke Android på alle områder, Constantinou påpeger, at det kun er mobiltelefonproducenterne, der forhåndsinstallerer Android på deres telefoner, som er underlagt betingelserne.

Andreas Constantinou skrev:
I ‘ll emphasize that the closed aspects of Android apply to the handset OEM (pre-load) ecosystem, not the software developer (post-load) ecosystem.

Microsoft Corporation

Database-eksperter fraråder brug af SQL Azure til produktions-systemer

- Via Computerworld DK - , redigeret af Net_Srak , indsendt af arne_v

Der bliver talt mere og mere om cloud-computing, hvor man køber sig til ressourcer på nettet (i skyen) og også Microsoft er med på den vogn med deres Azure.

Til databaser har de SQL Azure, som de fremhæver som en database i skyen, der kan skalere nærmest uendeligt. To danske databaseeksperter har kigget nærmere på tjenesten, og de er ikke imponerede.

Computerworld har talt med de to eksperter, Martin Schmidt fra Miracle og Mark Sjøner Rasmussen fra iPaper, og de mener, SQL Azure har flere store mangler. En af de største er muligheden for at tage en backup, samt ikke vide hvilken hardware man har til rådighed. Samlet er konklusionen, at SQL Azure ikke egner sig til produktions-systemer.

Hos Microsoft afviser man det meste af kritikken, men erkender, at der til trods for stor redundans kan mangle muligheden for selv at styre en backup, men påpeger, at man kan scripte sig ud af situationen. Derudover arbejdes der p.t. på en bedre løsning til at lave point-in-time-backup.

Følg linket til kilden for at læse den samlede kritik fra de to eksperter. Svaret fra Microsoft finder du her.

Samsung

2 TB-diske, hvilken er bedst?

- Via Hot Hardware - , redigeret af Emil , indsendt af hmn

Står man og mangler diskplads, meget diskplads, så vil en investering i en 2 terabyte (TB) disk måske være løsning, men hvilken disk skal man vælge.

Hos hjemmesiden HotHardware har de kigget nærmere på udbuddet af 2 TB harddiske, der p.t. findes på markedet, fra producenterne Samsung, Seagate og Western Digital, som tilsammen har 9 forskellige 2 TB diske.

Hitachi var også spurgt, om de ville stille deres diske til rådighed i testen, men det ønskede de ikke.

Testen kigger på traditionelle målepunkter for harddiske, som overførelseshastigheder ved forskellige filstørrelser og søgetider, ved læsning og skrivning. Derudover har de også kigget på prisen for at se, hvor man får mest for pengene.

Samlet blev det Western Digitals RE4, som vandt, men generelt klarer næsten alle diske sig anbefalelsesværdigt.

Flickr - remon.rijper

MPAA og RIAA ignorerer ny rapport om piratkopiering

- Via TorrentFreak - , indsendt af erikjust

I forbindelse med USAs kommende PRO-IP lov, der skal forsøge at stramme op på lovgivningen omkring bl.a. ulovlig kopiering digitale medier, har den amerikanske regering bedt om at få forslag til hvordan denne kopiering kan imødegås.

Recording Industry Association of America (RIAA) har sammen med Motion Picture Association of America og andre lignende organisationer, indsendt deres ønskeliste til hvordan loven skal skrues sammen. Listen starter med at beklage omfanget af ulovlig kopiering og bruger de rapporter om emnet, som for nylig blev kritiseret af en regeringsrapport for at være overdrevne og upræcise, som reference.

Blandt listens ønsker finder man forslag til at kunne overvåge computere med et antivirus lignende program, der i stedet for at lede efter vira, leder efter ulovligt kopieret materiale. Andre ønsker som man før har hørt om, er at ISP’er skal overvåge alt datatrafik og muligheden for at lukke internetforbindelsen for brugere.

Flickr - skreuzer

Så stor er Googles andel af servere

- Via Gizmodo - , indsendt af abird

Blandt de store spillere inden for it-industrien, bruges der et stort antal servere for enten at kunne håndtere firmaernes egne it-behov, eller for at kunne tilbyde services overfor deres kunder.

En visualisering af antallet af servere disse firmaer har, viser tydeligt at det kræver mange servere for at kunne tilbyde disse services. Eksempelvis har Facebook ca. 30.000 servere, mens Akamai Technologies har 61.000 servere. Intel der producerer processorer til mange af disse servere, har selv omkring 100.000 af dem.

Opgørelsen mangler en række store spillere på it-markedet, men selv om de var med, må man formode at kun få kommer i nærheden af det antal servere Google anslås at bruge, hvilket er over 1.000.000 af deres egne specialbyggede servere.

Intel

Light Peak vipper næppe USB 3 af pinden lige med det samme

- Via The Inquirer - , redigeret af Net_Srak

På Intels udviklerkonference IDF 2010, har firmaet endnu en gang fremvist deres LightPeak-teknologi, som de forventer vil erstatte USB 3.

Hvornår erstatningen skal ske er dog uvist, idet USB 3 først lige er kommet ud af starthullerne, og endnu har flere års levetid foran sig. Hos hjemmesiden The Inquirer ser man flere problemer i at Light Peak vil overhale USB 3 inden for overskuelig fremtid.

Første problem er prisen, idet der skal bruges en Light Peak-controller pr. forbindelse, hvor der i moderne bundkort i dag ofte er mellem 10-12 usb-tilslutningsmuligheder, der alle benytter samme controller.

Samtidigt vil teknologien til at konvertere de elektriske signaler til lys og omvendt, koste mere end USB 3’s rene elektriske løsning. Det vil sammenlagt gøre en Light Peak-løsning markant dyrere end USB 3.

Light Peak kan nemt overgå USB 3 i hastighed, idet teknologien fra starten vil kunne klare 10 Gbps, hvor USB3 “kun” klarer 4,6 Gbps, og Intel forventer at hastigheden på sigt kan nå 100 Gbps. The Inquirer vurderer dog, at der ikke bliver behov for højere båndbredde end den USB 3 kan levere, før om flere år.

HP Labs

HP fremviser fleksibel reflektiv farveskærm

- Via Technology Review - , redigeret af Avenger-

Kapløbet om at lave farveskærme til e-bog-læsere, der anvender en reflektiv teknik som f.eks. e-Ink er i fuld gang, og flere virksomheder arbejder på hver deres teknologi.

HP har netop fremvist deres bud på en reflektiv skærm, som de håber at have på markedet inden for et par år. Det er senere, end hvad konkurrenter som LG og Prime View International (PVI), der forventer at have deres bud klar inden for et år.

HP mener dog, de har fat i den lange ende, idet de arbejder på, at deres teknologi vil sikre klare farver, være fleksibel og billig at producere. Målet er at lave e-papir med samme farveegenskaber som avispapir til en pris på 10 dollars pr. kvadratfod.

Udviklingen sker i samarbejde med firmaet Phicot, der har udviklet en produktionsmetode, som minimerer antallet af trin i produktionsprocessen, hvilket gør fremstillingen af skærmen billigere.

Google Inc.

Få styr på tidsforløbet i Twitter

- Via CNET News - , redigeret af Net_Srak , indsendt af nopassword

Hver dag skrives der millioner af beskeder via Twitter og det kan være svært at holde styr på kronologien i beskederne, men det vil Google nu lave om på.

De har netop lanceret en ny søgefunktion, der bygger oven på deres realtidssøgning, som blev introduceret tilbage i december. Der er tale om en tidslinje, hvor man kan se hvor aktivt et søgeord er hen over tid.

Ud over at vise resultatet grafisk i form af en graf, så er det også muligt at afspille resultatet, så alle beskeder, der indeholder søgeordet, vises efter hinanden i kronologisk rækkefølge, helt op til nu.

I første omgang vil funktionen kun være tilgængelig på engelsk og blot strække sig tilbage til den 11. februar 2010, men inden længe lover Google at have indekseret alle tweets siden Twitter startede den 21. marts 2006.

TDC A/S

TDC: Vi overhaler 3 i maj

- Via Computerworld DK -

Mobiltelefonselskabet 3 (hi3g) var det første i Danmark som tilbød 3G til danskerne og har lige siden været førende på 3G-markedet. Står det til TDC, så vil de kunne tilbyde det bedste netværk i næste måned.

Udtalelsen kommer fra koncerndirektør Carsten Dilling til Computerworld, som mener de i den seneste tid har løftet sig så meget, at de nu er på højde med 3, og langt foran konkurrenterne Telenor og Telia.

Overhalingen skal ske med udbygningen af TDC’s 3G-netværk i næste måned, hvor 85 sites i seks byer; København, Århus, Odense, Aalborg, Esbjerg og Kolding, vil blive opgraderet til at kunne håndtere 21 Mbps.

Denne hastighed tilbyder 3 kun i to byer og selvom de har lovet 42 Mbps 3G-bredbånd inden årets udgang, så forventer TDC at nå dette mål først.

Når opgraderingerne kommer nu skyldes det, at TDC i løbet af sidste år, og starten af i år, kraftigt opgraderede hardwaren i deres netværk og nu kun mangler softwaren.

Google

Intels Atom-CPU virker nu også med Android

- Via BBC News - , indsendt af tblaster

I lang tid har det kun været muligt at benytte netbooks med Intels Atom-processor, hvis der er installeret Windows eller Linux på dem, men nu bliver det snart muligt at installere Android.

Oplysninger kommer fra Renee James, der er ansvarlig for Intels afdeling for software og service, som i en tale ved IDF 2010 (Intel Developer Forum) meddelte, at Atom er til alle operativsystemer.

James kunne yderligere oplyse, at de allerede har Android kørende på deres processor, at flere kunder er interesseret i at lave Android-baserede Atom-produkter.

Der findes allerede flere netbooks med Android på markdet, men de er ikke lavet med officiel støtte fra Intel, og anvender en ARM-processor i stedet for.