mboost-dp1

People of Lava

Lavafolket kommer med Android-fjernsyn

- Via engadget - , redigeret af Net_Srak , indsendt af Jonasee

Et ukendt svensk firma med navnet “People of Lava” har besluttet at tage kampen op mod kæmper som Samsung, Sony, LG og Sharp på fjernsynsmarkedet. Det skal ske med en serie af fjernsyn kaldet Scandinavia.

For at skille sig ud fra konkurrenterne har People of Lava valgt at basere deres fjernsyn på Android til den interaktive del. Ifølge svenskerne vil det blive det første af sin art, når den udkommer senere i år.

I første omgang kommer der en model på 42 tommer, men den bliver efterfulgt af udgaver på 47″ og 55″. I hjertet af fjernsynet sidder en SOPC100 (Cortex A8) 833 MHz processor, der som udgangspunkt drives af Android 1.5.

Med fjernsynet kommer software til YouTube, Google Maps, vejret, ur, kalender og browser, ligesom der kan hentes yderligere programmer via en app-store, bl.a. til Facebook og Twitter.

People of Lava forventer at have de første fjernsyn klar til september, hvor de vil komme til at koste mellem 15.000 og 18.500 kroner for den mindste model.

Du kan læse yderligere detaljer om fjernsynet på dets hjemmeside.

Linux

Nordkorea laver eget operativsystem

- Via BBC News - , redigeret af Emil , indsendt af Adagio

Nordkorea er kendt som et af de mest lukkede lande i verden, der har et stramt greb om sin befolkning, der kun i få tilfælde har adgang til en computer.

Til de, som har en computer, har regeringen udviklet deres eget operativsystem kaldet “Røde stjerne”, der er baseret på Linux. Det er lykkedes en russer, der har studeret i landet, at skaffe sig en kopi af softwaren, som han købte for ca. 27 kroner.

Sydkoreanske forskere har taget et nærmere kig på operativsystemet, som de kan konstatere, er lavet, så det kan overvåge brugeren af computeren.

Hele operativsystemet er gennemsyret af nordkoreansk tankegang. For eksempel er opstartsmelodien en kendt national folkesang, ligesom kalenderen er baseret på fødslen af Kim Il-sung, hvorfor det i dag er år 99.

SXC - garytamin

Kinesere bag cyberspionage mod Indien

- Via New York Times - , redigeret af Emil

I forbindelse med efterforskningen af en gruppe af kriminelle, der havde oprettet netværket Ghostnet på internettet, med det formål at begå flere former for internetkriminalitet, har forskere opdaget en anden gruppe kaldet ShadowNet.

Den anden gruppe stammer fra Kina, og ved at overvåge dem i en periode på over otte måneder, kunne sikkerhedseksperterne fra Munk School of Global Affairs ved University of Toronto i samarbejde med SecDev Group afsløre, at de i stort omfang har angrebet indiske regeringssystemer.

Angrebene har ofte været succesfulde, og der er i den forbindelse blevet overført store mængder data fra de indiske servere, bl.a. omhandlende det indiske missilprogram.

Af andre data har de uvedkommende gæster også opnået adgang til næsten et års mail-korrespondance for Dalai Lama.

De kinesiske myndigheder er blevet informeret om sagen, men afviser at have noget at gøre med angrebene.

Microsoft Corporation

Staten får adgang til Windows-kildekode

- Via Version2 - , redigeret af Net_Srak

Det er ikke mange, der får lov til at se kildekoden for Windows, men det bliver snart muligt for medarbejdere hos den danske stat.

It- og Telestyrelsen har underskrevet en såkaldt Government Security Program (GSP)-aftale med Microsoft, der giver staten mulighed for at kigge nærmere på kildekoden i centrale Microsoft-produkter.

Ud over kildekoden til Windows inkluderer det også muligheden for at kigge nærmere på kildekoden for Office-pakken.

Aftalen skal staten bruge til at blandt andet at sikre bedre krypteret kommunikation, hvilket betyder, at det også bliver muligt for staten at lave ændringer i koden.

Michael S. Hansen, kommunikationsrådgiver hos Microsoft skrev:
Med aftalerne giver vi myndighederne fuldt indblik i vores produkter, så det eksempelvis bliver muligt for dem at implementere avancerede krypteringsværktøjer til sikker kommunikation.

Prototype Core Team

Ingen DOM-udvidelser i Prototype 2.0

- Via Ajaxian - , redigeret af Emil , indsendt af arne_v

Arbejder man med javascript frameworket Prototype (prototype.js), skal man ikke forvente at se noget til DOM-udvidelser i Prototype 2.0.

En af kerneudviklerne af Prototype, Kangax, forklarer i en længere artikel årsagen til det valg, som han kort indleder med:

Kangax skrev:
DOM extension is one of the biggest mistakes Prototype.js has ever done.

Set udefra indrømmer Kangax, at der på overfladen ser ud til at være mange fordele ved at inkludere DOM-udvidelser, men graver man lidt ned, så er ulemperne langt større.

Blandt problemerne finder man mangel på regler, hvilket gør det meget rodet, ligesom der med de mange udgaver af browsere, som findes, er stor risiko for kollisioner, hvor en DOM prøver at tilgå egenskaber, der tilhører en anden DOM.

Følg linket til kilden for at læse den komplette forklaring på udeladelsen af DOM-udvidelser i den kommende udgave af Prototype.

Microsoft Corporation

Tidlig SP1 til Windows 7 sluppet ud på nettet

- Via GeekSmack - , redigeret af Net_Srak

Microsoft har annonceret, der vil komme en Service Pack 1 (SP1) til Windows 7, og den første beta forventes frigivet i løbet af sommeren. Sædvanen tro har Microsoft dog ikke kunnet holde tæt på de tidlige testudgaver, og den første er nu sluppet ud på nettet.

Der er tale om en version ved navn “6.1.7601.16537.amd64fre.win7.100327-0053”, hvilket indikerer, den er dannet den 27. marts.

Hos hjemmesiden GeekSmack, der har testet den nye servicepakke, har man ikke bemærket noget specielt, men peger på, at den installerer markant hurtigere, end hvad der er set tidligere under blandt andet Windows Vista.

Ud over fejlrettelser har hjemmesiden ikke bemærket nogen ændringer efter installationen af servicepakken, ud over at build-nummeret for Windows 7 er steget fra 7600 til 7601.

Microsoft Corporation

Opera brokker sig igen over Microsoft

- Via The Register - , redigeret af Net_Srak , indsendt af Magten

Der har været meget snak om browservalgsvinduet, som EU tvang Microsoft til at indføre i Europa, og som p.t. præsenteres for millioner af europæiske borgere. Valget blev en realitet efter pres fra bl.a. norske Opera, der mente, Microsoft havde en unfair fordel på browsermarkedet ved at inkludere Internet Explorer med Windows.

I stedet for at skulle sælge Windows uden Internet Explorer, blev det vedtaget, at Microsoft skulle indføre et browservalg. Efter en større debat om, hvordan det skulle ske, hvor alle blev enige, har Opera nu set sig sure på Microsoft igen.

Årsagen er de tilfælde, hvor en computer opgraderes til både Internet Explorer 8 og med browservalget på samme tid, her vil IE 8 opgraderingsvinduet åbne henover det for browservalget, og det er Opera utilfredse med.

Hos Microsoft påpeger man, at det vil være meget sjældent, man kommer ud for en situation, som den Opera nævner.
Det norske firma overvejer nu, om de skal lave en officiel klage til EU-kommissionen.

SXC - wmagni

ITEK bekymret for dansk tilbagegang på it-ranglister

- Via Computerworld DK - , indsendt af arne_v

Danmark har i flere år kunnet bryste sig af enten at være med helt i front eller på vej opad på flere internationale ranglister, der har fokus på it.

På det seneste er det dog gået den forkerte vej på disse lister, og det vækker bekymring hos ITEK og IT-Branchen. Selvom der ikke er tale om store fald – fra en tredje- til en fjerdeplads på The Connectivity Scorecard og fra en første- til en tredjeplads på Networked Readiness Index – så mener branchedirektør Tom Togsverd fra ITEK ifølge Computerworld, at der skal ske noget.

Tom Togsverd, branchedirektør i ITEK til CW skrev:
Faldet på ranglisterne er bekymrende, og jeg synes, vi skal se det som et wake up call. Hvis vi skal være i særklasse, bliver vi nødt til at udvikle os hele tiden.

Togsverd mener, der skal sættes fokus på udviklingen af Danmark som højhastighedssamfund, og at virksomhederne skal blive bedre til at anvende it for at genvinde det tabte.

Hos både ITEK og IT-Branchen mener man, en af måderne for at opnå dette er, at der skal satses mere på uddannelse, så Danmark får et fagligt højt niveau inden for it-kompetencer.

Google Inc.

Google strammer yderligere op i Buzz

- Via Gmail Blog - , redigeret af Emil

Efter den meget kritiserede lancering af Google Buzz, der er Googles forsøg på at lave en social netværkstjeneste ud af Gmail, er der sket en del ændringer af tjenesten. Nu er der tilføjet yderligere en ændring, der skal sikre, at man har styr på, hvem man vil følge.

Ændringen kommer i kølvandet på, at de amerikanske myndigheder er begyndt at kigge nærmere på Googles håndtering af private informationer i forbindelse med lanceringen af Buzz.

En tidligere ændring gjorde, at man ikke længere automatisk følger personer, man har i sin Gmail-adresseliste, men man vil i stedet få en liste over forslag til folk, man kan følge.

Med den nyeste ændring vil Google tvinge alle de, som startede med Buzz, inden det automatiske valg blev slået til, til at bekræfte deres indstillinger, således at al tvivl om privatlivsindstillinger i Buzz kan elimineres. Google påpeger, at det er meget vigtigt for dem, at Buzz er transparent og nemt at håndtere.

NASA

NASA mister kommunikation med Spirit

- Via DailyTech - , redigeret af Pernicious

Den ene af de to ihærdige Mars-rovere missede i sidste uge en planlagt kommunikation mellem den og rumfartøjet Odyssey, der kredser om Mars.

Det er den uheldsramte Spirit, der ikke har ladet høre fra sig. Roveren har haft det hårdt, efter den i foråret sidste år kørte fast i noget sand, som den ikke kan komme ud af, og derfor nu anerkendes som en stationær forskningsplatform.

NASA tjekker nu efter andre mulige grunde for den fejlede kommunikation, men erkender, at det er muligt, det skyldes en fejl pga. lavt batteriniveau. Det vides ikke med sikkerhed, men man regner med, at Spirit “sover” i en form for dvale. Roveren er p.t. dækket af et forholdsvist tykt lag støv, så opladningen af batteriet og dermed genoptagning af kommunikation kan derfor tage noget tid.

Det er i år 7 år siden, Spirit blev sendt fra Jorden. Dengang var succeskriteriet en levetid på 3 måneder.