mboost-dp1

MIT

Fremtidens chip kan bygge sig selv

- Via PC World AU - , redigeret af Avenger-

Hos Massachusetts Institute of Technology (MIT) er det lykkedes et hold af forskere at opfinde en teknologi, der i fremtiden kan være med til at lave billigere integrerede kredsløb ved at lade dem lave sig selv.

Forskerne har udviklet en teknik, hvor de kan få specialfremstillede polymerer til at danne strukturer, der kan anvendes i integrerede kredsløb.

I dag laves chips typisk ved litografi, hvor der laves en maske, som overføres til silicium, som via kemikalier ætser de områder væk, der ikke dækkes af masken, hvorved de ønskede strukturer dannes.

Der er visse begrænsninger i, hvor små strukturer, der kan laves ved den traditionelle metode, og det er her, den nye teknologi en dag måske kan overtage.

Ifølge Caroline Ross, der er en af forskerne på projektet, er flere chipproducenter interesseret i teknologien, ligesom hun mener, at teknologien vil kunne bruges “snart”.

Microsoft Corporation

Detaljer om multitasking på Windows Phone 7

- Via engadget - , indsendt af hmn

I forbindelse med den kommende lancering af Windows Phone 7 (WP7) har der været meget snak om, hvorvidt operativsystemet tillader flere programmer at blive afviklet på samme tid.

På udviklingskonferencen MIX 2010 er der nu kommet detaljer frem om, hvordan multitasking fungerer under WP7. Ligesom på Apple iPhone så vil flere af Microsofts egne programmer, som f.eks. Media Player og Internet Explorer kunne afvikles i baggrunden, men det bliver ikke tilfældet for tredjeparts-programmer.

Modsat iPhone OS, hvor tredjeparts-programmet afsluttes, når man trykker på home-knappen, så vil WP7 parkere et givent program i en proces, Microsoft kalder “Dehydrate”.

Det betyder, programmet stadig er i hukommelsen og kan hentes frem igen senere (Rehydrate), så man kan fortsætte, hvor man slap, men programmet er ikke aktivt i denne fase.

Man skal dog ikke forvente altid at kunne vende tilbage til et parkeret program og fortsætte, hvor man slap. Har man parkeret flere programmer, og operativsystemet mener, det mangler ressourcer, så vil det lukke programmer ned efter behov.

SXC - patyvo

Microsoft dømt til at betale 570 mio. kr. for patentbrud

- Via Ars Technica -

Tilbage i 2007 anlagde firmaet VirnetX sag en mod Microsoft, idet de mente softwarekæmpen havde brudt to af deres patenter omhandlende VPN-teknologi.

Et nævningeting har nu dømt Microsoft skyldig og samtidigt tildelt VirnetX en erstatning på 105,75 millioner dollars, eller ca. 570 milioner kroner. Beløbet er under det halve af hvad VirnetX oprindeligt krævede, $248 millioner, men dette til trods, er firmaet meget glade for dommen.

Ikke overraskende er Microsoft ikke enige i dommen og mener, at beviserne påviste de ikke brød nogle patenter, hvorfor de vil appellere dommen.

Microsoft talsperson til Ars Technica skrev:
We are disappointed by the jury’s verdict. We respect others’ intellectual property, and we believe the evidence demonstrated that we do not infringe and the patents are invalid. We believe the award of damages is legally and factually unsupported, so we will ask the court to overturn the verdict.

Flickr - unloveable

Ny Commodore-computer på vej

- Via engadget -

Det er efterhånden længe siden, der sidst udkom en computer fra Commodore, der havde deres storhedstid i 80’erne med den legendariske Commodore 64.

Står det til Barry Altman, der er nybagt administrerende direktør i det ligeledes nystiftede Commodore USA, så kommer der snart nye Commodore-computere på markedet.

Hjemmesiden Engadget har haft en kort snak med Altman, og han kunne fortælle, at firmaet forventer at lancere en større reklamekampagne senere i år for et produkt, “hvis lige ikke er set før”.

Ligesom med den oprindelige C64 er der igen tale om en computer indbygget i et tastatur i stil med Cybernets ZPC-GX31.

Flickr - dweekly

HTC afviser igen Apples anklager

- Via engadget -

I starten af marts valgte Apple at sagsøge HTC for brud på 20 af deres patenter, hvilket HTC hurtigt valgte at afvise. Nu er det taiwanesiske firma kommet med en længere pressemeddelelse i sagen.

Ganske som ved den første udmelding, så afviser HTC alle Apples anklager og påpeger, at de agter at forsvare sig selv mod dem.

Peter Chou, administrerende direktør for HTC skrev:
HTC disagrees with Apple’s actions and will fully defend itself. HTC strongly advocates intellectual property protection and will continue to respect other innovators and their technologies as we have always done, but we will continue to embrace competition through our own innovation as a healthy way for consumers to get the best mobile experience possible.

Pressemeddelelsen fortsætter med at fremhæve innovationer, som selskabet har stået for på smartphone-markedet gennem de seneste år, men kommer ikke nærmere ind på, hvordan HTC agter at forsvare sig selv.

En typisk reaktion vil være at anlægge et modsøgsmål, hvad flere observatører også regner med, vil ske i denne sag.

Hillerød Kommune

Manglende it-udbud får kommunaldirektør suspenderet

- Via Hillerød kommune -

I sagen om de 30 kommuner, der p.t. undersøges af Konkurrencestyrelsen for ikke at have sendt større it-investeringer i udbud, er kommunaldirektøren i Hillerød Kommune, Peter Zahlekjær, nu suspenderet.

Ifølge en pressemeddelelse er kommunaldirektøren sendt hjem, fordi politikerne i Økonomiudvalget vil tage skridt til at rejse en disciplinærsag på baggrund af ukorrekte oplysninger til udvalget.

Pressemeddelelse fra Hillerød kommune skrev:
Økonomiudvalget må konstatere, at kommunaldirektøren ikke har oplyst korrekt om de udbudsretlige regler. I den forbindelse har han ikke loyalt videregivet væsentlige oplysninger, hvorved Økonomiudvalgsbehandlingen er foregået på ikke korrekt grundlag.

Konstateringen af disse alvorlige administrative fejl set i sammenhæng med Kommunaldirektørens samarbejde med it–firmaet KMD har gjort, at Økonomiudvalget har besluttet at fritage kommunaldirektør Peter Zahlekjær for tjeneste indtil videre.


Ud over ikke at have haft it-indkøb for 42 millioner kroner i udbud, men direkte valgt KMD som leverandør, er det kommet frem, at kommunaldirektøren flere gange har modtaget koncertbilletter fra KMD, som f.eks. til en Madonna-koncert.

Facebook

Flere besøger Facebook.com end Google.com

- Via Hitwise -

Den social netværkstjeneste Facebook har oplevet en stor vækst, siden den blev lanceret, og for nyligt rundede siden 400 millioner aktive brugere. De mange brugere har nu resulteret i, at Facebook har overhalet Google som USA’s mest besøgte hjemmeside.

Ifølge målinger foretaget af firmaet Hitwise stod Facebook for 7,07 % af alle besøg på en hjemmeside i USA i ugen op til den 10. marts, Google stod for 7,04 %.

I forhold til samme uge sidste år er det en stigning på 185 % i antallet af besøg på Facebook, hvor Google i samme periode blot har oplevet en stigning på 9 %.

Tallene dækker “kun” direkte besøg på de to hjemmesider og ikke søgninger foretaget via f.eks. adressefeltet i Firefox, ligesom lokale søgninger på eksempelvis google.dk eller google.co.uk ikke er taget med.

The Pirate Bay

IFPI i Norge opgiver at få ISP til at blokere Piratebay.org

- Via TorrentFreak - , indsendt af mcp_dk

Imens fogedsagen om blokeringen af The Pirate Bay (TPB) i Danmark er på vej mod Højesteret, så har IFPI i Norge valgt at droppe yderligere appelsager.

I Norge var det Telenor, som IFPI gerne så lukke for brugernes adgang til The Pirate Bay, og de forsøgte første gang tilbage i marts 2009 at få internetudbyderen til at makke ret. Sagen kom for en dommer og endte til Telenors fordel.

Den afgørelse valgte IFPI at appellere, men i februar i år blev appellen afvist, idet de ikke mente, IFPI havde en sag ifølge norsk lov.

IFPI trak nu følehornene tilbage for at overveje deres næste træk, og de har nu besluttet, at der ikke kommer til at ske yderligere i sagen. Kravet om at få blokeret for TPB er dermed droppet.

Det betyder dog ikke, at IFPI helt har givet op, for hvis gældende norsk lov ikke giver dem mulighed for at få blokeret for hjemmesider som TPB, så vil de nu arbejde for, at loven laves om.

Microsoft Corporation

Ingen Copy/Paste i Windows Phone 7

- Via engadget - , indsendt af DanaKaZ

Da Apple iPhone udkom, var der flere kritikpunkter, hvor en af dem var manglen på at kunne kopiere og indsætte tekst, en mangel som de dog senere fik afhjulpet.

Nu ser det ud til, at debatten kan starte på ny, da det er kommet frem på udviklingskonferencen MIX 2010, at Windows Phone 7 Series ikke vil have funktionen, når den bliver lanceret til efteråret.

Helt konkret kom oplysningerne frem under en spørgerunde, hvor Microsoft oplyste, at der ikke vil være nogen udklipholderfunktion, hvilket udelukker at kunne kopiere og indsætte tekst eller andre elementer.

Hjemmesiden Engadget har haft en kort snak med Microsoft om sagen, og her kunne de forklare, at de mener, det er de færreste, der vil bruge funktionen.

Google

Google fylder meget på internettet

- Via Arbor Networks - , redigeret af Emil

Arbor Networks, der specialiserer sig i netværkssikkerhed, har taget et nærmere kig på, hvor stor en del af internettet, Google egentlig udgør, og det er ikke så lidt.

Hvis Google var en internetudbyder (ISP), ville de være det tredjestørste selskab i verden, kun overgået af to såkaldte Tier 1 ISP’er, hvis navne ikke bliver oplyst. Det vurderes, at firmaet i sommeren 2009 stod for mellem 6 og 10 % af al internettrafik i verden.

Trafikken stammer fra Googles 36 store datacentre, og de mange cacheservere (GGC – Google Global Cache), der efterhånden er ved at blive opstillet hos de fleste større internetudbydere verden over.

Udbygningen af de mange datacentre og cache-servere kan ses i statistikerne for flowet af data. Hvor størstedelen af Googles trafik gik via udbydere i 2007, så leveres 60 % af alt deres data i dag direkte fra Google til forbrugerne.

Senest er Google gået i gang med at gå det sidste stykke ud til forbrugerne ved at opbygge deres eget fibernet. Google påpeger dog, at fibernettet blot er til forsøg, og at de ikke agter at blive en internetudbyder.