mboost-dp1

Sony Computer Entertainment

Computerspil kan mindske indlæringsevnen

- Via Yahoo! News -

Der har altid været megen debat om, hvorvidt computerspil er godt eller skidt at bruge meget tid på, og nu kommer en ny undersøgelse, der peger på, at det kan påvirke indlæringsevnen.

Undersøgelsen er den første af sin art og har kigget nærmere på, hvordan unge drenge (6 til 9 år) med og uden en konsol i hjemmet har klaret sig i skolen.

Tilgangen har været videnskabelig ved at lave to testgrupper, en hvor drengene fik udleveret en PS2, og en hvor de ikke fik, og er således ikke blot baseret på en brugerundersøgelse blandt tilfældige børn.

Efter en observationsperiode på fire måneder kan forskerne konkludere, at drengene, der fik udleveret en PS2, har haft svære ved at lære at læse og skrive.

Det er ikke spillene eller konsollerne i sig selv, der er “onde”, men mere det faktum, at der bruges overdreven meget tid på at spille.

Robert Weis, psykolog ved Denison University skrev:
There’s nothing evil about video games per se. It’s just that we need to monitor kids’ usage of these games and to urge moderation in the amount that kids play these games.

Til trods for resultatet af undersøgelsen, peger Weis på, at nogle spil kan have den modsatte effekt, de såkaldte edutainment-spil, ligesom spil kan have andre positive egenskaber.

SXC - clix

Programmering i 2035

- Via Version2 - , indsendt af arne_v

Den anerkendte programmør Bruce Eckel skrev i sidste uge et indlæg på Weblogs forum, der har vakt en del opsigt, idet han giver sit bud på, hvordan det bliver at programmere i 2035.

Version2 har kigget nærmere på indlægget og kan konstatere, at Eckel tænker meget dynamisk og endnu mere parallelt, idet han mener, fremtiden skifter til kun at arbejde dynamisk, og at selv nybegyndere vil skrive programmer, der er parallele.

Konceptet, vi i dag kender som skyen, vil være fuldt integreret i 2035, og der vil ikke være en klar skillelinje mellem lokal og ekstern lagerplads, ligesom et “lokalt system” ikke vil give mening.

Fremtidens programmer vil bestå af objekter, der er så smarte, at de nærmest er selvkonfigurerende, hvilket gør systemintegration meget let og skalering af programmer nemt.

Følg linket til kilden for at læse resten af Eckels spådom.

Tim Bray

Tim Bray om Google, Android, Apple og iPhone

- Via tbray.org - , indsendt af arne_v

Tim Bray var tidligere ansvarlig for udviklingen af web-teknologier hos Sun, men efter det blev opkøbt af Oracle, valgte Bray at forlade firmaet, og han har nu fundet nyt job, hos Google.

Bray har store forventninger til arbejdet hos Google, hvor han har fået titlen “Developer Advocate”. Her skal han primært arbejde med Android-platformen og kommer i den forbindelse også med sin holdning til Apples iPhone.

Tim Bray skrev:
The iPhone vision of the mobile Internet’s future omits controversy, sex, and freedom, but includes strict limits on who can know what and who can say what. It’s a sterile Disney-fied walled garden surrounded by sharp-toothed lawyers. The people who create the apps serve at the landlord’s pleasure and fear his anger.

I hate it.


Når det så er sagt, så mener han ligeledes, at Apple også laver gode ting, og at han selv har købt deres computere gennem flere år, hvilket han forventer fortsat at gøre.

Bray har sin egen stil, når det kommer til at kommentere på, hvad han går og laver, og han lover, at arbejdet hos Google ikke kommer til at ændre ved dette.

newz.dk

Facebook koster 11 mia. kr. i tabt arbejdstid

- Via Dwarf - , indsendt af bonna

Danskerne er på Facebook som aldrig før, også på arbejdet. I en ny undersøgelse foretaget af Dwarf og Userneeds, viser det sig, at omfanget er så stort, at det svarer til 11 mia. kr. arbejdstimer om året.

Tallet bygger på, at hver tredje dansker besøger Facebook i arbejdstiden og over 55.000 personer i gennemsnit bruger mere end en halv time på det hver dag.

Hos Dansk Erhverv advarer man, at Facebook koster dansk konkurrenceevne og anbefaler arbejdsgiverne at gribe ind.

Charlotte Vester, underdirektør i Dansk Erhverv skrev:
Det er helt sikkert et problem, hvis danskerne facebooker så meget i arbejdstiden. Vi er overraskede over, at det er så udbredt. Det går ud over produktiviteten og kan have en skadelig indflydelse på konkurrenceevnen.

Undersøgelsen viser samtidigt, at forbruget ikke kan tilskrives pleje af forretningsmæssige forbindelser, idet kun 7,8 % af tiden på Facebook benyttes til kontakt med forretningsforbindelser, resten er privat brug.

Hos firmaet Komfo, der rådgiver i blandt andet brugen af sociale medier, er man dog ikke helt enige i undersøgelsen og påpeger, at især yngre medarbejdere forventer nem adgang til Facebook.

Mikael Lemberg, Relation Manager hos Komfo skrev:
Mange har i dag hele deres netværk på Facebook og har brug for at kunne trække på det også arbejdsmæssigt. Derfor køber jeg ikke argumentet om tabt arbejdstid.

newz.dk

30 kommuner fusker måske med it-udbud

- Via BT - , indsendt af squad2nd

Hos det offentlige skal kommuner udbyde større it-opgaver, så alle interesserede kan komme med et bud på opgaven. Konkurrencestyrelsen er nu gået i gang med at undersøge 30 kommuner, hvor reglerne ikke ser ud til at være overholdt.

B.T. har søgt aktindsigt i sagen og kan oplyse, at de 30 kommuner har valgt en leverandør, uden overhovedet at have haft en udbudsrunde. Ifølge avisen er det KMD, som er det primære valg, og det falder sammen med, at mange ledende ansatte i kommunerne har modtaget gaver fra KMD.

Der er eksempler på gaver til kommunaldirektører og borgmestre på koncertbilletter og golfture, der er faldet inden kommunerne valgte at skrive kontrakt.

Hos Hillerød kommune, hvor kommunaldirektøren bl.a. modtog billetter til en Madonna-koncert, betragter man ikke billetterne som gave. Det er lektor i forvaltningsret Steen Bønsing til dels enig i, men han kalder i stedet gaverne for “ren bestikkelse”. Kommunen er blandt de 30 som nu undersøges af Konkurrencestyrelsen.

Microsoft

Microsoft udgiver ‘Platform Preview’ af IE9

- Via Washinton Post - , redigeret af Pernicious

Browserkrigen er for alvor i gang, hvor især Chrome og Opera slås om at være den hurtigste browser. Internet Explorer har længe måtte se til fra sidelinjen, men det skal den næste version gøre noget ved, og det er ikke småting, Microsoft har på programmet, denne gang.

Microsoft har således udgivet en ‘Platform Preview’ af IE9, som er ment som test og præsentation af nogle af de nye teknologier, som vi vil komme til at se. Dette indebærer bl.a.:
[list][li]Følger standarderne langt bedre end forgængeren[/li]
[li]Bedre HTML5-understøttelse med H.264[/li]
[li]CSS 3-understøttelse[/li]
[li]GPU-accelereret grafik og tekst (Direct2D)[/li]
[li]Forbedret Javascript-motor som, ifølge Microsofts tests, nærmer sig de hurtigste på markedet[/li][/list]

Det er især ved GPU-accelerationen, at IE9 udmærker sig, og Microsoft har også lavet en side, hvor man kan afprøve sin browser og sammenligne med IE9. ‘Platform Preview’et erstatter ikke den nuværende Internet Explorer installeret på computeren og kan hentes her.

Nvidia

NVIDIA igen i problemer med GF100-chip

- Via Ingeniøren -

Nvidia forventes at annoncere deres kommende, og forsinkede, GPU-generation den 27. marts, men allerede inden den er udkommet, er der ballade i kulisserne.

Ifølge Ingeniøren, der har talt med flere producenter af grafikkort, så har Nvidia i 11. time, her et par uger inden lancering, ændret på specifikationerne for chippen.

Producenterne oplyser, at den såkaldte TDP (Thermal Design Power) er øget fra 275 watt til 325 watt, hvilket tvinger producenterne til at foretage ændringer på deres grafikkort.

Enten kan grafikkortproducenterne vælge at redesigne kølesystemet, eller de kan sænke hastigheden for GPU’en, to muligheder, der ikke falder i god jord.

Nvidia har ikke bekræftet situationen, men det antages, situationen er opstået pga. problemer med designet i den meget komplekse chip, der indeholder 3 milliarder transistorer.

Wikileaks.org

WikiLeaks afslører planer fra amerikansk militær om angreb på WikiLeaks

- Via The Register -

Tilbage i 2007 dukkede der en del oplysninger op på hjemmesiden WikiLeaks, der stammede fra det amerikanske militær. Oplysningerne omfattede blandt andet rapporter fra krigen i Irak, og hele sagen var en pinlig affære for militæret.

Nu er der dukket en rapport op, hvilket meget passende er sket på WikiLeaks, som omhandler, hvordan det amerikanske militær overvejede at angribe WikiLeaks.

Angrebet skulle i givet fald være sket ved at finde frem til, og afsløre, kilderne bag nogle af de informationer, der blev offentliggjort på siden. Tankegangen var, at hvis man ikke kunne føle sig sikker på at være anonym på siden, så ville flere tænke en ekstra gang, inden de sendte noget til WikiLeaks.

Dokumentet er fra den 18. marts 2008, og da der ikke er sket nogen offentliggørelse af WikiLeak-kilder siden, antages det, at planerne aldrig blev ført ud i livet, eller beskyttelsesprocedurerne, WikiLeaks anvender, ikke har kunnet brydes.

Du kan læse hele rapporten her (pdf).

Intel

Ny kraftig Xeon-processor lanceret

- Via Ars Technica - , redigeret af Avenger-

I stil med deres nyligt lancerede Gulftown CPU, Core i7-980X Extreme, så er Intel nu også klar med søster-processoren til Westmere-EP, der har fået navnet Xeon 5680.

Det betyder, at den tidligere topmodel, Xeon 5570, nu bliver kraftigt overhalet, idet den nye processor ikke blot har to ekstra kerner, men også arbejder ved en højere frekvens, 3,33 GHz, mod 2,93 GHz tidligere. Samlet betyder det en ydelsesforbedring på 60 %.

Forbedringen kommer uden nogen form for bekostning af energiforbruget og dermed varmeudviklingen, idet Xeon 5680, ligesom Core i7-980X, er lavet i en 32 nm produktionsproces.

Ud over at levere en markant bedre ydelse tilføjer den også to nye funktioner; AES New Instructions (AES-NI) og Trusted Execution Technology (TXT).

Med AES-NI kan den nye CPU afvikle kryptering og dekryptering af AES-datastrømme op til ni gange hurtigere end tidligere. TXT gør det muligt for programmer at sikre sig bedre mod malware, men også for virtuelle miljøer at sikre sig mod uønsket manipulation.

I alt udkommer Intel med 12 forskellige processorer i den nye Xeon 5600-serie, hvor X5680 p.t. er topmodellen.

The Pirate Bay

The Pirate Bay-sag på vej i Højesteret

- Via Computerworld DK -

Efter at Fogedretten i 2008 tvang Tele2 til at forhindre sine kunder i at tilgå hjemmesiden The Pirate Bay, har sagen været igennem flere retsinstanser og nu ender den snart i Højesteret.

Afgørelsen i 2008 blev senere stadfæstet af Østre Landsret, hvilket fik de resterende internetudbydere, efter henvendelse fra IFPI, til også at blokere for adgangen til The Pirate Bay.

Telebranchen har hele tiden været imod blokeringen, da de ikke mener det er deres opgave at lege politi for private organisationer som f.eks. IFPI.

De ser derfor sagen som principiel, og vil nu have den prøvet i landets øverste retsinstans. De to parter i sagen skal mødes foran dommerne den 20. maj kl. 9, hvor de mundligt skal fremlægge hver deres side af sagen. Det forventes at der falder en afgørelse i sagen ugen efter.