mboost-dp1

SXC - garytamin

Skoler afviser at have hacket Google

- Via Physorg -

I den meget omtalte sag om hacker-angrebet mod Google, kunne den anerkendte amerikanske avis New York Times i sidste uge skrive, at det var to skoler som stod bag. Den beskyldning afvises af skolerne.

Skolerne Shanghai Jiaotong Universitet og Lanxiang erhvervsskole har ifølge en talsmand, der har udtalt sig til den lokale presse, ikke noget med angrebet at gøre.

En repræsentant fra skolen i Lanxiang påpeger desuden, at læreren som angiveligt skulle have stået bag, en mand fra Ukraine, slet ikke er ansat hos skolen.

I avisen The Times er det efterfølgende kommet frem, at erhvervsskolen skulle have tætte forbindelser til det kinesiske militær, men også dette afvises. Man er godt klar over, at nogle elever starter hos militæret efter de er færdig på skolen, men repræsentanten understreger, at elever i mange andre skoler gør det samme.

Flickr - Johnnie W@lker

Danske datacentre nyder godt af vinterkulden

- Via Computerworld DK - , redigeret af Emil

For os varmblodede mennesker kan vinteren godt virke bitter og utilgivelig. Men hos datacentre med frikøling er der god grund til at være glad for kulden.

Kulden i vejret hjælper nemlig med til at køle datacentrene ned, der som alt andet it-udstyr udleder varme og derfor skal køles.

Hos danske Interxion i Ballerup har man investeret i et frikølingsanlæg, hvor man benytter luftens temperatur til at nedkøle deres datacenter. Anlægget kan benyttes, når lufttemperaturen er under ti grader celsius.

På den økonomiske side er der samtidig fordele ved frikøling.

Peder Bank, direktør Interxion skrev:
Samlet set sparer vi i øjeblikket et sted mellem 12 og 14 procent af udgifterne til energi i forbindelse med kølingen i datacentret, hvilket er til at tage og føle på.

Effekten ved frikøling er ret så konkret. Hvor traditionel køling giver 3 kilowatt køling for hver kilowatt strøm, har frikøling ti gange større effekt, hvilket betyder 30 kilowatts køling ved samme strømforbrug, så længe temperaturen er under de pågældende ti grader.

AMD

AMD begynder levering af 12-kerne processorer

- Via X-bit labs - , redigeret af Pernicious

AMD har over den sidste måneds tid leveret testeksemplarer af deres nye 12-kerne Opteron processor, der har kodenavnet Magny-Cours, til udvalgte kunder. Disse kunder er nu også begyndt at få færdige eksemplarer leveret, så de kan være klar med servere baseret på processoren, når den lanceres senere i dette kvartal.

Ud over at have mange kerner har den nye processor også et quad-channel hukommelsesinterface og en ny højhastighedsforbindelse til kommunikation mellem chips.

Magny-Cours er i princippet to processorer samlet i en chip, og arkitekturen er designet til at kunne håndtere 16 kerner i alt.

De første 12-kerne-produkter forventes at blive lanceret i tre hastigheder på henholdsvis 1,90 GHz, 2,10 GHz og 2,20 GHz.

Flickr - jpockele

Ny teknik kan mangedoble RAM-kapacitet

- Via The Future of Things - , redigeret af Net_Srak

I USA har et hold forskere ved Arizona State University, ledet af Michael Kozicki, opfundet en ny metode til at lave RAM-chips, der anvender nuværende produktionsmetoder, men kan øge kapaciteten markant.

Idéen er at bygge hukommelsescellerne oven på hinanden, en idé der ikke er ny, men som nu er blevet mulig at lave på en simpel måde. Den første forhindring ved at bygge cellerne oven på hinanden er at tilgå dem individuelt, hvilket hidtil blev løst på en meget ineffektiv måde, der gjorde det svært at lave mange lag.

Det er her, Kozicki og hans hold har opnået et gennembrud. Ved at benytte forskellige typer af silicium er det muligt at lave en indbygget diode i hver hukommelsescelle, hvilket gør det muligt at skrive, læse og slette hver celle individuelt uden at lægge forhindringer i vejen for det næste lag.

I teorien gør metoden det muligt at fremstille så mange lag, man ønsker, og ved at udvide i højden vil der kunne presses meget mere lagerplads ind i eksisterende chips. Den nye metode er så simpel, at Kozicki tillader sig at kalde den latterlig simpel. Hvornår teknologien udmunder sig i et egentligt produkt, er dog uvist.

Mozilla

Kritisk fejl opdaget i Firefox 3.6

- Via The Inquirer - , redigeret af Net_Srak

Mozillas populære internetbrowser Firefox er blevet ramt af en fejl, der af Secunia betegnes som værende kritisk.

Fejlen blev opdaget af det russiske firma Intevydis og gør det muligt for uvedkommende at få kontrol over computeren, som softwaren afvikles på. Firmaet kom med oplysningen, samtidigt med at de frigav en version af deres software VulnDisco, der kan udnytte fejlen.

Man er opmærksom på fejlen hos Mozilla, men der var ikke en rettelse til fejlen blandt de opdateringer, som blev udsendt i slutningen af sidste uge. I stedet skriver de:

Mozilla skrev:
Mozilla takes all security vulnerabilities seriously, and have as yet been unable to confirm the claim of an exploit. We value the contributions of all security researchers and encourage them to work within our security process, responsibly disclosing vulnerabilities to ensure the highest level of security and best outcome for users.

SXC - kezze

Open source-software vinder vigtig juridisk sejr i USA

- Via ConsortiumInfo - , redigeret af Net_Srak , indsendt af arne_v

I USA faldt der sent i sidste uge dom i en længerevarende retssag om brugen af open source-software (OSS) i et kommercielt program, der endte med at falde ud til fordel for OSS.

Sagen drejede sig om en strid mellem udviklerne af open source-softwaren JMRI (Java Model Railroad Interface) og firmaet KAM industries, hvor sidstnævnte havde lavet et program, der benyttede kode fra JMRI-projektet uden at oplyse, at de havde brugt koden.

Sagen er den første af sin art i USA, der nu er fulgt helt til dørs og ikke længere kan appelleres, og den kan derfor danne præcedens for lignende sager fremover i USA.

Det betyder, at udviklere på open source-projekter, i USA, fremover kan være mere sikre på, at deres arbejde ikke bliver misbrugt i kommercielt sammenhæng.

Google

Danske elever snyder med Google Translate

- Via Politiken - , redigeret af Net_Srak , indsendt af Rasmus064

Nogle gange kan det være træls at få en hjemmeopgave, der går ud på at oversætte en tekst fra dansk til f.eks. engelsk eller tysk, men så er der jo hjælp at hente på nettet.

For de danske lærere er det dog ikke grammatiske vejledninger i oversættelse, eleverne finder på nettet, i stedet er det Google Translate, der får “løst” opgaven.

Ifølge lærere landet over er der flere og flere elever, der klarer oversættelsen af en tekst via Googles tjeneste, og det oftest med et dårligt resultat. Maskinoversættelserne er næsten altid af meget dårlig kvalitet, og lærerne har nemt ved at gennemskue snyderiet.

Susanne Hviid, formand for det franske fagudvalg i Sproglærerforeningen, til Politiken skrev:
Der kommer jo ofte nogle fuldstændig vanvittige udtryk ud af det, og hvis man ikke i forvejen har styr på bøjninger og grammatik, så har man ingen chance for at gennemskue, hvad det er for noget bras, man afleverer.

Til trods for det er nemt at opdage, så er det helt op mod en tredjedel af de ældre elever i Folkeskolen, som bruger metoden.

Disney

Alice i Eventyrland i europæiske problemer

- Via Danmarks Radio - , indsendt af The-Lone-Gunman

I en række europæiske lande har den kommende storfilm Alice i eventyrland premiere den 5. marts, men flere biografer i disse lande overvejer at boykotte filmen. Årsagen er, at filmselskabet ønsker at udsende filmen på dvd og Blu-ray tre måneder senere, én måned tidligere end normalt.

Biograferne er bange for at miste omsætning pga. beslutningen, idet de mener, folk vil vente med at se filmen på dvd eller Blu-ray, når de nu ikke skal vente i så lang tid, før de har muligheden for det.

Danmark er ikke blandt de lande, hvor Disney, der står bag filmen, vil udsende filmen hurtigere, så her er der ingen ballade. Hos Nordisk Film er man dog bange for, at det er første skridt til helt at fjerne venteperioden, idet omsætningen så forventes at falde kraftigt for biograferne.

John Tønnes, chef hos Nordisk Film til DR skrev:
De test, man har foretaget indtil nu, viser, at biograferne taber fra 30 og helt op til 70 procent af deres omsætning, hvis det her sker.

Reducering af venteperioden, eller helt at fjerne den, blev for nyligt foreslået af Jesper Bay som et forslag til at minimere piratkopiering af film.

ebay

eBay advarer EU mod ny plan for internetsalg

- Via Reuters - , redigeret af Emil , indsendt af luuuuu

Salg af produkter via nettet kan ifølge eBay snart blive ramt af en kraftig forhindring i Europa, hvis EU-kommissionen vedtager et nyt forslag, der skal forny de eksisterende retningslinjer for onlinesalg, som udløber til maj.

Årsagen er, at det nye forslag vil kræve, at virksomheder, der vil sælge varer online, også skal have en fysisk butik. Resten af retningslinjerne er eBay-vicedirektør Ted Cohen meget positiv over for, men han mener, at kravet om en butik er skadeligt.

Også hos Amazon har man udtalt sig kritisk om kravet, idet man frygter, det vil mindske konkurrencen og udvalget af produkter på markedet.

Fortalerne for kravet er typisk større virksomheder, der sælger mærkevarer, og som bruger penge på at reklamere for disse. De mener, de mindre virksomheder, der ikke har en butik, nasser på dem, idet kunderne lærer om produkterne på baggrund af reklamerne, men køber hos onlinebutikker, der ikke har udgifter til butikker og derfor er billigere.

CBS

Ny brændselscelle kan revolutionere energiproduktion

- Via engadget - , redigeret af Emil

På onsdag vil det amerikanske firma Bloom Energy annoncere en ny brændselscelle, der kan revolutionere måden, vi skaber elektricitet på.

Selvom annonceringen først sker officielt på onsdag, har det amerikanske tv-program “60 minutes” fået lov at se nærmere på teknologien og snakke med manden, der opfandt det.

Det unikke ved brændselscellen er, hvor meget energi den kan danne i forhold til dens størrelse. En kasse mindre end en skotøjsæske kan forsyne et amerikansk hjem, og et typisk europæisk hjem skal kun bruge en halv så stor celle.

Modsat andre lignende annoncerede teknologier, der har lovet at ændre verden, så har Bloom Energy noget at have deres annoncering i. Firmaet har skaffet over 400 millioner dollars i privat venturekapital, bl.a. fra investeringsselskabet der stod bag Amazon og Google.

Det betyder, at de allerede har et fungerende produkt og faktisk har haft de første testsystemer kørende i over 18 måneder. Således er der opsat 20 større løsninger hos en række virksomheder i USA, heriblandt Google og eBay.

Manden bag opfindelsen, K.R. Sridhar, kalder sit produkt for Bloom Box og forklarer, at ud over at være effektiv så anvender den almindelig naturgas og ilt som energikilde. Endnu er produktet meget dyrt, men han håber, at det inden for 5-10 år vil være muligt at lave en version, der passer til et hus for ca. 3.000 dollars. Hele 60 Minutes-udsendelsen kan ses herunder.