mboost-dp1

Intellectual Ventures

Bill Gates bekæmper myg med lasere

- Via National Geographic - , redigeret af Net_Srak

I USA besluttede Bill Gates i 2007 via “The Bill and Melinda Gates Foundation” at indsatsen for bekæmpelse af malaria skulle øges og bad firmaet Intellectual Ventures udtænke en opfindelse, der kunne hjælpe med dette.

Det er nu blevet til et system, der kan skyde myg ned med en laserstråle. Der er indtil videre tale om en prototype, men firmaet mener, det vil kunne lade sig gøre at lave en udgave af deres system, der vil være billig og kompakt nok til at bruges i kampen mod malaria.

Et af målene for firmaet har været, at systemet ikke blot skyder myg ned, men specifikt hunmyg. Det har de opnået ved at analysere, hvor mange gange insekterne slår med vingerne i sekundet. Kun de, der stemmer overens med antallet for hunmyg, bliver skudt ned.

En video af systemet i brug kan ses herunder, en mere detaljeret forklaring af, hvordan systemet virker, kan ses her.

Nvidia

Masseproduktion af Nvidia GF100 sker først i maj

- Via X-bit labs - , redigeret af Emil , indsendt af Net_Srak

Den næste generation af grafikchip fra Nvidia, baseret på Fermi-arkitekturen, forventes at blive lanceret i marts eller april. Man skal dog ikke forvente at kunne købe et grafikkort baseret på den nye chip lige med det samme.

Ifølge administrerende direktør Jen-Hsun Huang vil masseproduktionen af de nye chips først rigtig sættes i gang i andet regnskabskvartal 2010, der starter den 1. maj.

Jen-Hsun Huang, administrerende direktør for Nvidia skrev:
Q2 [of FY 2011] is going to be the quarter when Fermi is hitting the full stride.

Endnu en gang undgik Huang at komme med en specifik dato for lanceringen af den kommende arkitektur, der skal bruges i både GeForce-, Quadro- og Tesla-serierne.

Huang peger yderligere på, at overgangen til den nye arkitektur også er afhængig af, hvor gode TSMC er til at holde styr på deres 40 nm-teknologi og dermed levere i ønsket volume.

NASA

Små partikler kan røbe store hemmeligheder

- Via Videnskab.dk - , redigeret af Net_Srak , indsendt af ktg

Den internationale rumstation er netop blevet udbygget med et par nye moduler, men inden længe vil de få monteret yderligere et modul.

Det kommende modul hedder AMS og er en forkortelse for Alpha Magnetic Spectrometer. Det skal bruges til at opfange partikler fra kosmisk stråling, som forskerne håber, kan hjælpe til med at løse et par store opgaver.

Forskerne ved, der i rummet findes mere stof end antistof, men ikke hvorfor. Det spørgsmål kan AMS hjælpe til med at svare på, ligesom det måske også kan svare på, hvad rummets mørke stof består af.

Instrumentet hører til i sværvægtsklassen med en vægt på syv tons. NASA forventer at sende det op til ISS med en rumfærge den 29 juli i år, efter det er færdigtestet i ESAs testcenter i Holland, hvor det p.t. udsættes for rumlignende tilstande.

SXC - flaivoloka

Top 25 kodefejl du ikke skal lave

- Via MITRE - , redigeret af Net_Srak , indsendt af arne_v

Er man programmør, så ved man, at det er uundgåeligt, at der engang imellem også sniger sig en fejl eller to med i det, man laver. Nogle fejl er dog værre at lave end andre.

Hos CWE (Common Weakness Enumeration) har man kigget på, hvilke fejl man helst skal undgå, og har samlet dem på en top 25-liste.

Generelt for flere af fejlene på listen gælder det, at de kan udnyttes af uvedkommende til at opnå adgang til ting, der ikke var meningen, og at det er forholdsvis nemt at udnytte fejlene.

Selv betegner CWE listen som et værktøj, udviklere kan bruge til at undgå de mest kritiske fejl og derved sikre bedre kode. Den er udarbejdet sammen med SANS Institute, MITRE og en lang række sikkerhedsvirksomheder i USA og Europa.

Følg linket til kilden for at se hele listen.

newz.dk

Arkiverne: Uge 7

- Via newz.dk - , redigeret af Net_Srak

For 10 år siden:
I et stort samarbejde mellem nogle af verdens absolut førende harddisk- og pc-producenter blev afløseren for den langsomme IDE-standard annonceret under stor fanfare. Der er naturligvis tale om SATA-standarden, som ifølge datidens planer skulle lanceres i tre versioner, 150, 300 og 600 MB/sek. Tidsplanen for disse holdt dog ikke helt, eftersom sidstnævnte hastighed skulle have været introduceret i 2007, men først kom i maj sidste år.

For 5 år siden:
Det er ikke kun i år, Dell har været i ilden i den danske presse, for 5 år siden kunne en artikel i Politiken berette om, hvordan et fortrudt Dell-køb kunne medføre en regning på over 700 kr., fordi Dell krævede, at man sendte maskinen retur til hovedkontoret i Irland, og at det skulle være med Dells eget fragtfirma. I dag anvendes samme praksis, så vidt vides, ikke længere.

For 1 år siden:
Mozilla-chefen Mike Connor udtalte, at han syntes, det var en dårlig idé, hvis Windows skulle leveres med muligheden for at vælge, hvilken browser man vil have installeret. Connor mente, at Mozilla uden problemer kunne overbevise brugerne om, at de skulle vælge Firefox frem for andre browsere, uden denne håndsrækning. Ikke desto mindre fremviste Microsoft så sent som i går den nye funktion, som alle ejere af en europæiske udgave af Windows 7 vil blive præsenteret for i løbet af den næste måneds tid, og hvad enten Connor ønsker det eller ej, så er Firefox med blandt de første fem browsere, brugeren bliver præsenteret for som en mulighed.

Microsoft Corporation

Microsoft klar med browservalg

- Via Microsoft on the Issues -

Som følge af en aftale med EU-kommissionen om frit valg af browsere i Windows, er Microsoft nu klar med at tilbyde valget til Windows-ejere i Europa.

Valgvinduet var længe årsag til stor debat, men en endelig løsning blev godkendt i slutningen af 2009. Den første begrænsede udrulning vil ske i næste uge, og fra den 1. marts vil det rigtig gå løs.

Det betyder at alle Windows-brugere i Europa i løbet af den næste måneds tid, vil blive præsenteret for et vindue, hvor de skal tage stilling til hvilken browser de ønsker at benytte.

Opdateringen vil ske via Windows Update og tilbydes alle, der har Windows XP, Windows Vista og Windows 7.

Microsoft Corporation

Microsoft antivirus, nu på dansk

- Via Pressemeddelelse - , redigeret af Pernicious

Microsofts gratis antivirus/spyware/malware-software, Microsoft Security Essentials, udkom tilbage i oktober 2009 i 10 forskellige sprog, men ikke dansk, det er der nu lavet om på.

Brugerfladen og funktionaliteten ligner til forveksling Microsofts antimalware-løsning til virksomheder, “Microsoft Forefront Client Security”, og det er da også stort set samme produkt, men uden Forefront-værktøjerne til central styring, overvågning og statistik.

Microsoft Security Essentials er gratis, der er ingen prøveperiode og intet abonnement på opdateringer. Opdateringerne kommer automatisk via Windows Update med høj prioritet så de installeres automatisk. I øjeblikket udsender Microsoft nye virussignaturer omkring tre gange i døgnet.

Virusscanneren klarer sig godt i uafhængige tests, og det er vanskeligt at finde nogen negativ omtale af produktet. Vil du prøve MSE kan du hente en kopi her.

Colourpress

Steve Jobs: Flash er gammeldags

- Via Ars Technica - , redigeret af Net_Srak

Med annonceringen af iPaden er Apple blevet kritiseret for ikke at have medtaget understøttelse af Adobe Flash, ligesom de heller ikke understøtter det på iPhone eller iPod Touch.

For nyligt var Steve Jobs på besøg hos en række aviser i New York for at promovere iPaden, og i den forbindelse kom han ind på hvorfor der ikke er Flash-understøttelse.

Han mener at Flash er fuld af fejl, for ressourcekrævende og medfører for mange sikkerhedsrisici, men mest af alt mener han det er en døende teknologi.

Direkte adspurgt om de ikke vil benytte Flash svarede Jobs:

Steve Jobs skrev:
We don’t spend a lot of energy on old technology.

Dermed ser det ikke ud til der nogensinde kommer understøttelse for Flash i hverken iPad, iPhone eller iPod Touch.

Subversion

Subversion er nu Apache Subversion

- Via The H Open - , redigeret af Net_Srak , indsendt af arne_v

Det populære versionsstyringssystem Subversion (SVN) er netop blevet godkendt af Apache Software Foundation (ASF) som et projekt under dem.

Det betyder at Subversion fremover vil blive kendt som Apache Subversion, efter at have stået på egne ben i 10 år.

Arbejdet med at komme ind under ASF startede allerede sidste år, da grundlægger og sponsor Collabnet indsendte det til ASF i november 2009, i forbindelse med ApacheCon konferencen i USA for at komme med i Apache Incubator.

Navneændringen vil ikke betyde ret meget for brugerne af Subversion, men har ifølge en af udviklerne bag, været et vigtigt skridt til at finde et permanent hjem for udviklerne bag SVN.

OCZ Technology Inc.

OCZ laver verdens hurtigste MLC SSD

- Via engadget - , redigeret af Avenger-

De hurtigste Solid State Diske (SSD) laves i dag med SLC (Single Level Cell) flashram, men MLC (Multi Level Cell) diske er ved at indhente førstnævnte og med den seneste disk fra OCZ, er det lige før SLC bliver overhalet.

OCZ kalder det selv for verdens hurtigste MLC-baseret SSD, og de har noget at have det i. Disken har fået navnet OCZ Vertex Limited Edition og kan læse med 270 MB/sek. og skrive ved hele 250 MB/sek. Oven i hatten klarer den 15.000 IOPS ved tilfældig skrivning af 4 KB-blokke og op til 50.000 IOPS ved læsning.

Lidt overraskende har OCZ valgt ikke at benytte et 6 Gbps SATA-interface, men holder sig til den ældre 3 Gbps Sata II-standard.

Disken kommer i to udgaver, en på 100 GB og en på 200 GB, til henholdvis en pris på $399,99 og $829,99. Vil man have en af diskene, skal man være hurtig, idet de kun vil blive solgt i en begrænset tidsperiode.