mboost-dp1

Folketinget

Databeskyttelseslov vedtaget: AI kan nu overvåge danske børnefamilier

- Via Version2 -

Justitsminister Søren Pape Poulsens omdiskuterede databeskyttelseslov er blevet vedtaget i Folketinget. Ingen stemte imod.

Loven skal implementere GDPR i dansk lov, men er blevet kritiseret, fordi den gør det muligt for myndighederne at genbruge data, der er indsamlet til ét andet formål.

Den vil eksempelvis gøre det muligt at overvåge børnefamilier med en form for AI, der kan give point efter, hvor udsat et barn er.

Kritikken er blevet delvist imødegået på den måde, at to fagrelevante udvalg i Folketinget skal godkende hvert tilfælde, hvor et ministerium vil genbruge borgernes data til andre formål.

Dog vil borgerne ikke blive informeret om de tilfælde, hvor deres data bliver genbrugt.

55 folketingsmedlemmer stemte for loven. 46 stemte hverken var for eller imod. Ingen stemte altså imod.

Enhedslisten og Alternativet har begge sammen med eksperter kritiseret lovforslaget, men ingen af partierne stemte imod.

Databeskyttelsesloven træder i kraft sammen med GDPR den 25. maj.

Tesla Motors, Inc.

Elon Musk sagde angiveligt nej til ekstra sikkerhed i Teslas Autopilot (Opdateret)

- Via Wall Street Journal - , indsendt af arne_v

Tesla-chefen Elon Musk sagde angiveligt nej til ekstra sikkerhedsfunktioner i deres delvist selvkørende teknologi, som de kalder automatpilot – det var for dyrt.

Tesla er blevet en omdiskuteret bilproducent på det seneste efter en række biluheld, hvor deres automatpilot-teknologi netop var slået til.

Der er tidligere blevet tilføjet en sikkerhedsfunktion, der gør, at bilen bipper, hvis man har sluppet rattet for længe.

Men denne funktion er tilsyneladende for let at slå fra, hvorfor man internt har foreslået andre funktioner som et kamera, der holder øje med, om man kigger på vejen, eller bedre sensorer i rattet, der kan tjekke, om man holder om rattet.

Disse foreslag skød Elon Musk angiveligt ned på det grundlag, at de var for dyre og unødvendige. Samtidig frygtede han, at det ville blive irriterende med for mange alarmer, hvis systemet blev for følsomt.

Elon Musk har for nyligt været ude på Twitter og kritisere mediernes dækning af Tesla-ulykkerne.

Opdatering: Elon Musk benægter og kommenterer sagen på Twitter:

ASUS

Under halv pris: Asus lancerer iPhone X-inspireret Zenfone

- Via newz.dk -

Asus har allerede afsløret deres iPhone X-inspirerede Zenfone 5 og Zenfone 5Z-telefoner.

Nu har telefonerne fået en dansk lancering og en dansk pris på 3.990 kr. for den dyrere Zenfone 5Z, hvilket stadig er under halv pris af en iPhone X, der starter ved 8.990 kr.

Newz har tidligere skrevet om telefonernes specs, men det er værd at nævne deres 6,2 tommer skærme med meget tynde bezels, der sammen med deres notch gør, at 90 % af forsiden er skærm.

Samtidig har den dyrere Zenfone 5Z den nyeste Snapdragon 845-processor, der ifølge Asus selv, giver Zenfone 5Z bedre ydeevne end andre flagskibs-modeller, som man kan se på Antutu-testen nedenfor.

Zenfone 5 er allerede ude i danske butikker og har fået en vejledende pris på 3.290 kr.

Zenfone 5Z vil som nævnt koste 3.990 kr. og kan forudbestilles nu med levering i midten af juni.

 

Wikipedia - Steve Jurvetson

Tesla-chef: Kritikken af selvkørende biluheld er forskruet

- Via engadget -

Der har været en række uheld med delvist selvkørende Tesla-biler på det seneste. Nu kritiserer Tesla-chefen Elon Musk mediernes dækning af uheldene.

Musk skriver, at det er langt ude, at et Tesla-uheld, der resulterer i en brækket ankel, er forside-stof, når de 40.000 mennesker, som døde i biluheld i det seneste år ikke bliver dækket i medierne.

Samtidig er det kommet frem, at automat-piloten var slået til ved uheldet, han henviser til, hvor en 28-årig kvinde kørte ind i en holdende brandbil med 100 km/t.

Hun fortæller, at hun brugte automatpiloten og kiggede ned på sin telefon, kort før uheldet skete.

Automatpiloten, som Teslas delvist selvkørende teknologi hedder, kan hjælpe med fastholde en bestemt fart, skifte vejbane og bremse, hvis det er nødvendigt.

Men Tesla fremhæver, at man stadig bør være opmærksom, når man bruger automatpiloten, hvorfor det juridisk set vil være chaufføren, der får skylden i den situation.

Facebook

Nyt Facebook-læk fra personlighedstest: 3 millioner brugere ramt

- Via New Scientist -

Tre millioner Facebook-brugeres følsomme data er blevet lækket igennem personlighedstesten myPersonality.

Dataen lå tilgængelig på en webserver, der var styret af Cambridge Universitets Psychometrics Centre.

Samtidig stod Aleksandr Kogan, som var en stor del af Cambridge analytica-skandalen, også som indblandet i myPersonality-projektet.

De lækkede data inkluderer ikke navne, men svarene fra de psykologiske tests, som brugerne har taget, er detaljerede nok til, at man kan identificere brugerne.

Facebook lukkede for adgangen til data til myPersonality-appen den 7. april, og den var desuden en del af de 200 lukkede apps, som Facebook har fortalt, at de har fjernet siden Cambridge Analytica-afsløringen.

SKAT

Skat vil lukke sikkerhedshul: Får krypteret HTTPS-forbindelse

- Via dr.dk - , indsendt af arne_v

Når man besøger Skats hjemmeside, så ser man ikke altid den grønne hængelås, der indikerer en sikker HTTPS-forbindelse. Det problem arbejder de i øjeblikket på at løse i Skat.

Ph.d-studerende Thomas Kobber Panum opdagede den manglende krypterede forbindelse og kalder det kritisk.

Med en usikker forbindelse kan en hacker på samme netværk som dig agere mellemmand imellem dig og Skats hjemmeside og på den måde eksempelvis aflure dit password.

Underdirektøren i Skats Drift- og Udviklingscenter Martin Wood indrømmer, at situationen ikke er optimal.

Wood fortæller, at konverteringen ikke er ligetil, ellers havde de gjorde det.

Han fortæller yderligere, at de er i gang med at arbejde på det, og når Skat bliver splittet op i syv styrelser den 1. juli, vil alle styrelsens hjemmesider tilbyde en HTTPS-forbindelse som standard.

Casascius

1. kvartal 2018: Nvidia tjente $289 millioner på GPU’er til krypto-mining

- Via Bloomberg -

Nvidia har afsløret deres indtjening i 2018. 289 millioner dollars tjente virksomheden på salg af grafikkort med henblik på mining af kryptovaluta.

Samtidig melder Nvidia om en rekord-stor indtjening på 3,21 milliarder dollars – 66 procent højere end første kvartal i 2017 og 10 procent højere end forrige kvartal.

Nvidia har tjent meget i perioden, hvor bitcoin-værdien var på sit højeste og alle talte om blockchains og kryptovaluta.

Men Nvidia forventer nu et skarpt fald i kryptovaluta-relateret indtjening.

At Nvidias grafikkort var så populære, har ikke været godt for gamere, der ikke har kunne få fat på et Nvidia-grafikkort – og hvis man kunne, var prisen næsten fordoblet i forhold til den vejledende pris.

For fremtiden satser Nvidia på, at en stor del af væksten vil komme fra den voksende popularitet og vigtighed af kunstig intelligens, der også kræver kraftige GPU’er.

Samtidig er der lige blevet afsløret nye specs til Nvidias kommede GTX 1180-grafikkort.

Pexel

Ny cyberstrategi vil beskytte børn og unge på nettet

- Via dr.dk -

Den nye cyberstrategi fra regeringen indeholder 25 initiativer. Fire af disse skal beskytte børn og unge på nettet.

Cyberstrategien, der afsætter 1,5 milliarder kroner i alt, vil beskytte børn og unge på nettet ved at forbedre deres digitale dømmekraft.

Det skal ske gennem undervisning af eleverne, efteruddanelse af lærerne og kampagner.

Specielt lærerne er glade for initiativet, da der har manglet hjælp til dem med den digitale udvikling, fortæller formanden for undervisningsudvalget, Jeanette Sjøberg.

Innovationsminister Sophie Løhde nævner bland andet it-kriminelle, der forsøger at lokke informationer og penge ud af os, som en trussel imod børnene.

Der er afsat 19 millioner kroner til at hjælpe børn og unge med digital sikkerhed.

Cyberstrategien vil også indføre et døgnbemandet center, der skal beskytte mod cybetrusler.

SXC - elessar x

Sikkerhedsbrist fundet i kryptering af emails

- Via Version2 - , indsendt af arne_v

Et hold tyske forskere har fundet alvorlige sikkerhedshuller i krypterings-teknologi brugt til emails.

To af de mest udbredte metoder til at kryptere emails er OpenPGP og S/Mime, men nu er der fundet sikkerhedsbrister i begge.

Sikkerhedshullerne og tilhørende angrebsteknikker er døbt EFAIL og gør det muligt at dekryptere indholdet af krypterede mails.

Ifølge forskerne er det både fejl i standarderne bag PGP og S/Mime samt mail-programmernes fejlagtige implementering af krypterings-teknologierne, som er skyld i sikkerhedshullerne.

På den korte bane bør alle brugere af OpenPGP og S/Mime først afinstallere de plugins, som dekrypterer sikre emails automatisk i deres mail-programmer.

En anden løsning er at deaktivere understøttelsen af HTML i deres mail-program.

På længere sigt skal standarderne bag OpenPGP og S/Mime opdateres, før man igen kan kryptere sin mails sikkert med disse teknologier.

Pexel

Ny cyberstrategi: Døgnbemandet center skal beskytte mod hackerangreb

- Via dr.dk -

Regeringen har fremlagt en ny cyberstrategi. Et af intiativerne er et døgnbemandet cybercenter, der skal sørge for cybersikkerheden i landet.

Strategien afsætter 1,5 milliarder kroner og indeholder 25 initiativer – deriblandt det 24 timers åbne cybercenter.

Cybercenteret skal advare myndigheder og virksomheder om aktuelle trusler.

Forsvarets Efterretningstjeneste vurderer cybertruslen mod danske myndigheder, virksomheder og borgere som meget høj.

Der er både tale om trusler fra kriminelle og lande som Rusland, udtaler forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen.

Regeringen udpeger seks sektorer som særligt sårbare. Nemlig energi-, transport-, tele-, finans-, sundheds- og søfartssektoren, der alle nu skal udarbejde delstrategier for cybersikkerhed inden årsskiftet.