mboost-dp1

Wikimedia

Bygningsinspektør påpegede glas-problem før indvielse af Apple Park

- Via San Francisco Chronicle -

Bygningsinspektøren i byen Cupertino, hvor Apples nye hovedkvarter Apple Park ligger, påpegede allerede for ni måneder siden, at den store mængde glas i bygningen kunne være et problem.

Problemet er nemlig, at mange af Apples ansatte går ind i glasvæggene og glasdørene. Det er kommet frem, at fra der blev åbnet for ansatte den 2. januar til den 4. januar blev tre ansatte sendt på hospitalet.

Da bygningsinspektøren besøgte bygningen med en repræsentant fra det lokale brandvæsen for ni måneder siden, talte de med én bygnings-entreprenør om problemet – i samme øjeblik gik en anden entreprenør ind i en glasvæg, hvilket understregede deres pointe.

I januar sagde en bygningschef for Apple, at fugle, der fløj ind i glasset, ikke var et stort problem, men mennesker inde i bygningen var en anden sag. Det er et problem, de arbejder på at løse.

Inden bygningsinspektøren godkendte Apple Park den 30. december havde man placeret sorte klistermærker i bygningens cafeteria. Man er siden hen begyndt at placere klistermærker i andre dele af bygningen, hvilket har hjulpet på problemet.

Afdøde Steve Jobs ønskede, at bygningen skulle laves og forudsagde, at arkitektstuderende verden over ville komme og besøge den.

På nuværende tidspunkt er adgang til bygningen dog kun tilladt Apples ansatte.

Google

Google udgiver browser-musikværktøj

- Via The Verge -

Googles Chrome Music Lab har udgivet et simpelt musikværktøj til browsere, som er nemt for alle at bruge – navnet er Song Maker.

Med Song Maker kan man lave musik-loops klar til at blive gemt og delt med andre.

Chrome Music Lab blev startet i 2016 og har før udgivet Oscillators og Sound Waves, der i højere grad er baseret på at lære brugere om lyd, frekvenser med mere.

Google demonstrerer Song Maker i videoen herunder, men ellers kan man bare selv prøve programmet med ovenstående link.

 

Wikimedia

Flere amerikanske stater tillader selvkørende biler uden chauffør

- Via engadget - , indsendt af mrtb

Guvernøren i Arizona har underskrevet et dekret, der gør det lovligt for selvkørende biler at køre på almindelige veje uden sikkerhedschauffør.

Den beslutning kommer kort efter, at Californien også har sagt, at de vil tillade førerløse biler på gaderne fra starten af april.

Det eneste krav fra Arizonas guvernør er, at de selvkørende biler overholder landets og statens sikkerheds-standarder.

I Californien kræves der dog specielle tilladelser og en form for fjernkontrol af bilerne.

Begge stater har været værter for en række tests af de selvkørende biler fra virksomheder som Googles Waymo, Intel, Uber og GM.

Waymo, der for nylig har demonstreret, hvordan deres selvkørende biler virker, har allerede planer om en førerløs taxa-flåde i Arizona-byen Phoenix senere i år.

Pixabay

Indiske kryptobørser lukker af frygt for forbud

- Via CNN - , indsendt af arne_v

To indiske kryptovalutabørser er stoppet med at behandle transaktioner og tage imod penge fra kunder.

Det sker efter den indiske regering flere gange har lagt op til strengere regler eller decideret lukning af handel med kryptovaluta.

Der er tale om kryptobørserne BTCXIndia, der håndterede køb og salg af ripple, samt ETHEXIndia, hvor man kunne handle med ethereum.

Den indiske centralbank har i længere tid sagt, at det er på egen risiko, hvis man investerer i kryptovaluta.

Det indiske finansministerium sammenlignede i december kryptovaluta med pyramidespil, og i februar sagde Finansministeren, at regeringen vil fjerne muligheden for at finansiere ulovlige aktiviteter med kryptovaluta.

De to kryptobørser stoppede allerede med at tage imod penge den 1. januar og anbefalede deres kunder at trække deres penge ud af børserne i februar.

Kryptobørserne, der til fælles har 35.000 kunder, vil skifte til at rådgive virksomheder omkring blockchain-teknologi i stedet for at handle med kryptovaluta.

De to kryptovalutabørser er indtil videre de eneste i Indien, der er lukkket, hvorimod Zebpay, Unocoin og Coinsecure fortsætter i landet.

Pixabay

Regeringen lover bedre internet i hele Danmark

- Via dr.dk -

Regeringen vil af med de sorte internet-huller. Derfor vil de nu konkret sikre bedre internet på 25.000 adresser spredt rundt i landet, hvor der ikke i forvejen er god dækning.

Det fremgår af et fremlagt udspil til fremtidens telepolitik i Danmark, der kræver, at teleselskaberne skal levere bedre dækning til yderområderne.

På det, der svarer til syv procent af Danmarks areal fordelt på 20.000 spredte adresser, skal man have 30 Mbit download og 3 Mbit upload, og på yderligere 5.000 adresser skal der være mindst 50 Mbit download og 5 Mbit upload. Der skal derudover være taledækning ved alle de 25.000 adresser.

Samme udspil sætter også penge af til bredbåndspuljen i form af i alt 100 millioner kroner. Regeringen foreslår i den sammenhæng, at byzonerne ikke kan søge de penge.

Ifølge udspillet vil Regeringen også undersøge de mest populære telefoners antenner og offentliggøre disse resultater, da mobiltelefonernes antenner har stor betydning for internetdækningen særligt i områder med dårlig dækning.

TDC A/S

TDC afviser: Tele-nedbrud skyldes ikke hackerangreb (Opdateret)

- Via Business.dk - , indsendt af arne_v

Et nedbrud ramte i går 1,8 millioner mobilkunder forbundet til TDC’s netværk. TDC fortæller selv, at intet tyder på, at det store nedbrud skyldes et hackerangreb eller en bevidst skadelig handling, som det var tilfældet med YouSees tv-nedbrud nytårsaften for et år siden.

Forbindelsen er genoprettet, men TDC ved stadig ikke, hvad årsagen til det omfattende nedbrud skyldes.

TDC’s egne kunder, YouSee-, Telmore- og Plenti-kunder kunne således ikke få forbindelse på deres telefon fra formiddag frem til tidlig mandag aften.

Nedbruddet var dårligt timet, da den førte til døde telefoner midt i mandagens snestorm, men det har været muligt at ringe 112 hele dagen, fordi telefonen i sådan et tilfælde automatisk vil skifte netværk til en af de andre forbindelser hos enten 3, Telia eller Telenor.

TDC har på nuværende tidspunkt ingen planer om kompensation til de 1,8 millioner kunder, som blev ramt af nedbruddet.

Opdatering: TDC melder, at fejlen er fundet. Problemet opstod i en underkomponent i det databasesystem, der styrer adgangen til opkald over 4G-netværk. Dette udløste en overbelastning, som blokerede alle opkald på TDC’s 4G-netværk og IP-telefoni.

Porsche

Porsche vil lave flyvende passagerdroner

- Via engadget -

Porsche er angiveligt gået i gang med at udvikle flyvende passagerdroner. Nu er de tæt på at kunne afsløre deres første design-skitser.

Det er meningen, at man vil komme til at have en smule kontrol over Porsches passagerdroner, men det vil ikke kræve et pilot-certifikat, hvilket vil sige, at dronen vil være selvstyrende det meste af tiden.

Porsches salgschef påpeger, at det tager ham en halv time at køre fra deres fabrik i Zuffenhausen til Stuttgarts lufthavn, men kun tre og et halvt minut med et luftfartøj.

Flere af Porsches rivaler er begyndt på droneprojekter så som Daimler, der støtter Volocopters flyvende taxa-droner, og Volvo, der har købt drone-opstartsvirksomheden Terrafugia.

Google

YouTube stopper højreorienterede konspirationsteorier

- Via The New York Times -

Efter det nylige skoleskyderi i Florida, der krævede 17 liv, spredte højreorienteret misinformation og konspirationsteorier sig på YouTube. Det førte til kritik af den Google-ejede video-tjeneste.

Blandt andet ‘trendede’ en video på YouTube, der hævdede, at en af de overlevende fra skoleskyderiet, som havde kritiseret våbenloven i USA, faktisk var en betalt skuespiller.

Det har fået YouTube til at fjerne videoer helt og uddele såkaldte ‘strikes’ til bestemte brugere. Efter tre ‘strikes’ lukkes ens YouTube-kanal.

Infowars med mere end 2,2 millioner følgere fik to strikes, hvor den ene senere blev trukket tilbage, imens den nynazistiske gruppe Atomwaffens YouTube-kanal er blevet lukket.

YouTube afviser, at fjernelsen af YouTube-brugere og indhold skulle være politisk motiveret og siger, at det kun er sket i de tilfælde, hvor brugerne har brudt deres regler, som inkluderer hadefuldt indhold, trusler, voldeligt indhold og svindel.

YouTube er ligesom Facebook og Twitter gået ind i kampen mod spredningen af ‘fake news’ og forklarer, at man på nuværende tidspunkt er i gang med at skaffe 10.000 nye moderatorer til video-tjenesten.

Wikimedia

Mystisk firma bag Danmarks nye valgsystem har vildledt Folketinget

- Via Politiken - , indsendt af arne_v

Smartmatic skal udvikle rygraden i det valgsystem, der skal bruges ved kommende valg i Danmark.

Men hvem er Smartmatic? Det er svært at svare på, da leverandøren har givet forkert svar til Folketinget – og så er de mistænkt for valgsvindel.

DXC Technology har vundet udbuddet på opgaven fra 2019, efter den i 40 år har været varetaget af KMD. Og her kommer  underleverandøren Smartmatic ind i billedet.

Smartmatic skal nemlig levere software til valgsystemet, der sørger for, at borgerne får tilsendt stemmesedler, at kandidaterne registreres, stemmesedlerne trykkes korrekt – og er samtidig også det system, hvori optællerne indtaster resultaterne.

Den del har Smartmatic også hjulpet med i Belgien, Brasilien, Venezuela og Filipinerne. Smartmatic er i den sammenhæng flere gange blevet kritiseret for mulig valgfusk i form af bestikkelse og korruption, men intet er endnu bevist.

DXC Technology havde oplyst til Folketinget, at ejerne af Smartmatic er SGO Corporation, som ligger i Storbritannien. Problemet er bare, at SGO Corporation er 100 procent ejet af et selskab på den caribiske ø Curaçao.

Vicedirektør i Kommunernes indkøbs-fællesskab Kombit siger, at de føler sig trygge ved DXC Technology, da de har dokumentation fra Hollands justitsministerium om, at de ikke har været involveret i valgsvindel.

 

Donald J. Trump for President, Inc.

Donald Trump vil diskutere skoleskyderier med spil-industrien (Opdateret)

- Via TechSpot -

Præsident Trump vil holde et møde med lederne i spilindustrien i denne uge angående voldelige computerspil. Trump mener nemlig, at voldelige spil kan påvirke unge til eksempelvis at begå skoleskyderier.

Men industrigruppen Entertainment Software Association (ESA), der repræsenterer alle de største spilvirksomheder, fortæller, at de endnu ikke har fået nogle invitation.

I forrige uge efter et skoleskyderi i Florida, hvor 17 mennesker blev dræbt, udtalte Præsident Trump som bekendt, at internettet, voldelige film og voldelige spil har en negativ påvirkning på de unge.

Mødet skulle være begyndelsen på en længerevarende proces, hvor Trump vil undersøge, hvad spilindustrien kan gøre for at beskytte USA’s skoler og unge.

Hverken ESA eller dets medlemmer, der tæller virksomheder som Microsoft, Nintendo, Sony, Activision Blizzard, Electronic Arts og Ubisoft, har fået en invitation til mødet.

ESA udtaler også i denne sammenhæng, at de samme spil, der bliver spillet i USA spilles verden over, men våbenvold i USA er stadig eksponentielt højere og flere videnskabelige undersøgelser har også fejlet i at bevise en forbindelse mellem computerspil og vold.

Opdatering: Mødet er nu kommet på plads og vil finde sted på torsdag den 8. marts. ESA har også bekræftet, at de vil deltage i mødet og de holder fast i, at computerspil ikke er skyld i våbenvolden i USA.