MIT Technology Review er magasinet tilhørende et af verdens mest anerkendte tekniske universiteter, nemlig Massachusetts Institute of Technology. De dækker diverse banebrydende teknologier og innovationer året rundt. I år har de udvalgt 10 banebrydende teknologier, som vil påvirke politik, økonomi, sundhed og kulturen omkring os i fremtiden.
MIT Technology Reviews 10 banebrydende teknologier fra 2017 er som følger:
Omvending af lammelse:
Forskere har nået store fremskridt i at bruge hjerneimplantater til at restituere bevægelsesfriheden i patienter med rygradsskader.
Selvkørende lastbiler:
De vil snart ramme gaderne, og det vil unægteligt have en stor påvirkning på manges job, ikke mindst lastbilchaufførerne selv.
At betale med sit ansigt:
I Kina bruger man allerede ansigtsgenkendelse til at betale, at få adgang til bygninger og til at spore kriminelle.
Realiserbare kvantecomputere:
Fremskridt hos Google, Intel og andre forskningsgrupper vil gøre, at kvantecomputere snart er opnåelige.
360-graders selfien:
Billige 360-graders kameraer ændrer fotografering og måden, folk skaber historier på.
Varme-solceller:
Den her nye type solcelle-teknologi er i stand til at omdanne solenergi til varme og derefter til lys, hvilket laver mere energi end almindelige solceller.
Gen-terapi 2.0:
Forskere har løst fundamentale problemer, der forhindrede kureren af arvelige sygdomme. Samme tilgang kan være løsningen på en fremtidig kur mod kræft og hjertesygdomme.
Et celle-atlas:
Et biologisk mega-projekt ønsker, i samarbejde med flere landes forskere, at katalogisere kroppens 37,2 trillioner celler med tilhørende molekylesignatur og tredimensionelle position. Sådan et atlas ville bl.a. sætte fart i forskning af ny medicin.
‘Botnet of Things’:
I takt med at Internet of Things gør livet nemmere for mange mennesker, ved at husets forskellige dimser kommer på nettet, så stiger risikoen for hacking af selv samme produkter også. Dermed stiger også risikoen for såkaldte botnet, der kan bruges til DDOS-angreb på hjemmesider osv.
‘Reinforcement learning’:
Kunstig intelligens som Googles AlphaZero, der kan tæve alle i skak efter fire timers øvelse, er kun begyndelsen. Computere, der algoritmisk kan lære sig selv forskellige opgaver og perfektionere de opgaver, vil blive brugt i alle mulige henseender.