Ved at udnytte et sikkerhedshul i ZigBee Light Link Touchlink systemet, har it-sikkerhedsforskere fra Canada og Israel kunnet kontrollere Philips Hue elpærer. Dette gjorde de fra en drone, der fløj mere end 300 meter fra bygningen, hvor Hue-pærerne var placeret.
Efter overtagelse af elpærernes styring, kunne forskerne installere ondsindet software og blokere for fremtidige trådløse opdateringer til hue-pærerne. Dermed vil eneste mulighed for at tilbageerobre magten over dem være at skille dem ad for at kunne opdatere dem.
Philips har efter henvendelser fra forskerne udarbejdet en sikkerhedsopdatering, der tager hånd om problemet.
Isoleret set er et sådant hack måske ikke det store problem, men det peger alligevel på et sikkerhedsproblem omkring Internet of Things-enheder (IoT) som Hue. Hvis man som hacker først får adgang til at placere malware i f.eks. IoT-elpæren eller kaffemaskinen, kan denne software spredes på det netværk, enhederne er tilkoblet.
Brugen af en drone viser samtidigt, hvordan man som hacker let kan bevæge sig rundt i jagten på usikre IoT-enheder.
Tesco Bank i Storbritannien har måttet stoppe for transaktioner, efter der er stjålet penge fra flere end 20.000 konti, mens hacket har indflydelse på i alt 40.000 konti.
Tesco slog mandag morgen bremsen i for transaktioner og undskylder overfor selskabets kunder. Alle stålne penge vil blive refunderet af Tesco.
Lederen af Tescos bankforretning, Benny Higgins, udtaler til BBC, at man har været udsat for et ‘systematisk og sofistikeret angreb’ men vil derudover ikke komme med detaljer på nuværende tidspunkt, da detaljerne er en del af politiets efterforskning.
Der er i alt cirka 8 millioner konti i Tesco Bank, der i 1997 startede som et samarbejde mellem supermarkedskæden Tesco og Royal Bank of Scotland. Tesco har siden 2008 ejet bankforretningen.
YouTubes videokvalitet er ikke god nok, mener Digital Foundry, der er kendt for tekniske analyser af spil og de maskiner, spillene kører på.
Derfor lancerer Digital Foundry nu sin egen platform til videodistribution, hvor man for 5 dollars pr. måned får adgang til sitets videoer. Det skridt sker samme dag, som Digital Foundry begynder at publicere videoer med den nye PlayStation 4 Pro.
Ifølge sitets chefanalytiker, Richard Leadbetter, oplevede de problemer ved YouTube, når man skulle vise forskellene på forskellige spils opskalering til 4K på neto pPS4 Pro:
’Platforms like (YouTube) specialize in convenient, easy streaming, but fast-action gaming is often reduced to a sea of blurriness and macroblocks. Inherently, YouTube isn’t set-up to be the ultimate platform for quality video – that’s not what it is about.'
– udtaler han til Ars Technica. Dermed kunne Digital Foundry ikke bruge YouTube til at vise, hvad for eksempel en PlayStation 4 Pro er i stand til at levere, og derfor valgte man at skabe sin egen platform for videodistribution.
Richard Leadbetter anerkender samtidigt YouTubes relevans for meget andet materiale end netop de specialiserede 4K-visninger.
Mens Microsoft kæmper med at få brugerne fra Explorer over til den nye browser Edge, ser det ud til, at Chrome i stedet indfanger brugerne.
Markedsanalyse fra Net Applications viser, at Chrome sidder på 54,99 procent af desktop browser-markedet, mens Explorer er i frit fald. Samtidigt oplever Edge ikke en lignende stigning men står i stampe omkring fem-seks procent – seneste tal 5,26 procent.
Firefox har det seneste år holdt en markedsandel på cirka 11 procent.
Microsoft kan nu håbe på, at den support for extensions, der kom med Windows 10 Anniversary Update, kan få brugerne til at vende tilbage i folden.
Da Windows 10 kom på markedet, havde Chrome en desktop-markedsandel på 27,82 procent
Den forsvarende verdensmester i skak, Magnus Carlsen har bedt Microsoft om hjælp til it-sikkerheden op til hans kommende kamp mod den russiske udfordrer Sergey Karjakin.
Carlsen frygter, at hackere vil forsøge at få adgang til hans testmiljø, hvor han bruger kraftige skak-computere i sin træning frem mod kampen, der begynder 11. november. Her vil informationer om hans taktik og træningsresultater være uvurderlig information hos modstanderen.
Microsoft i Norge har lovet, at Magnus Carlsens træningsmiljø vil være sikkert inklusiv hans digitale kommunikation.
Google kunstige intelligens-system kaldet DeepMind har tidligere haft succes med at sejre i spillet Go. Nu skal systemet på en hårdere opgave – at lære strategierne i spillet StarCraft.
I sidste ende er målet med DeepMind at skabe en kunstig intelligens, der kan bruges til at løse et hvert problem. Et skridt på vejen skulle så være at overleve i StarCraft, hvor man ifølge Googles AI-team er nødt til at lære strategier og situationer, der minder om det, mennesker skal håndtere i den virkelige verden.
StarCraft vil blive åbnet op for andre AI-projekter næste år.
Louis Rossmann, en IT-reperatør og Youtuber, forsøgte at lave et ‘side om side review’ af den nye MacBook, men må opgive sit foretagende, da brugen af adapter giver for mange problemer.
Blandt problemerne er blinken på ekstern skærm og Wi-Fi, der ikke fungerer, når eksterne enheder er tilsluttet – f.eks. en ekstern harddisk eller et kamera.
Ifølge Louis Rossmann er disse problemer ikke forbundet med 3. parts adaptere men sker også ved brug af Apples adaptere til 80 dollars stykket.
Til sammenligning gennemgås samme arbejdsgange på en Macbook Pro fra 2014 og en Dell PC.
Redigering af lydfiler og dermed også hvad en person i virkeligheden har sagt har eksisteret længe.
Nu er Adobe klar med software, der kan tage den redigering et markant skridt videre – indsættelse af ord, personen slet ikke har sagt. Programmet VoCo kan analysere en persons stemme og udtale og derefter gøre det muligt at indsætte nye ord i sammenhængen, uden man kan høre forskel på ‘maskin-delen’ og den virkelige person.
For at kunne klare denne manipulation uden fejl har VoCo brug for mindst 20 minutters lydoptagelse af personen, der taler.
Ifølge Adobe vil VoCo ‘gøre det samme for lyd, som Photoshop har gjort for fotografier’.
Idéen er altså at give mulighed for let at redigere i tale til for eksempel TV, reklamer eller lignende, hvor man ønsker at rette en fejl, uden igen at skulle indkalde speakeren til at udføre opgaven.
Samfundet i dag er bygget op omkring travlhed, effektivitet og digitalisering. Det gør muligvis, at vi når mere i løbet af dagen, men det medfører også, at mange døjer med søvnproblemer i større eller mindre grad. Kroppen har svært ved at falde til ro om aftenen, og hjernen kører på højtryk, fordi vi har en masse ting, vi ikke må glemme. Derudover er smartphones og tablets blevet en fast del af manges aftenrutine, på trods af at lyset fra skærmene forstyrrer, og gør det sværere for hjernen at falde til ro.
Problemet er stigende, men det betyder også, at der kommer flere og flere værktøjer til at afhjælpe søvnproblemer og søvnløshed. Ifølge Dennis Larsen fra Phonetrade.dk findes der en lang række apps, der er udviklet til at få kroppen til at falde til ro, måle søvnmønstre og generelt gøre det lettere at få en bedre søvnrytme.
Med hjælp fra Dennis Larsen har vi nedenfor oplistet forskellige søvnapps, opdelt i tre forskellige grupper, alt efter hvad du har brug for. (mere…)
Fra 1. juli 2017 kan delvist eller helt førerløse biler få lov til at køre på offentlige danske veje – som lovforslaget ser ud lige nu. Der skal dog søges om tilladelse i hver enkelt tilfælde.
Transport- og Bygningsministeriet arbejder på et lovforslag, der skal give lov til forsøg med de helt eller delvist selvkørende biler, så længe forsøgene er geografisk afgrænsede. Både Vesthimmerland- og Aalborg Kommune er klar til at gøre brug af den tilladelse. Vi har tidligere omtalt Vesthimmerland Kommunes arbejde med selvkørende biler.
Ifølge lovforslaget skal ministeren fastlægge de nærmere vilkår for hvert enkelt forsøg, der også skal forelægges Folketingets Transport- og Bygningsudvalg, før tilladelsen kan gives.
Dertil kommer, at Transport- og Bygningsministeren sammen med justitsministeren skal finde frem til strafferegler herunder bestemmelser om ansvar for overtrædelse af færdselsloven.