mboost-dp1

SXC - clix

Microsoft lancerer udviklingsplatform til genforskere

- Via MSDN Blogs - , redigeret af Pernicious

Microsoft .NET frameworket er blevet udstykket med endnu et framework: Microsoft Biology Foundation 1.0 (MBF).

Med mulighed for at parse eksisterende biologiske algoritmer og for at tilgå biologiske webservices, bliver udviklere i stand til at udvikle biologiske systemer i .NET.

Frameworket gør især stor brug af de nye Parallel-udvidelser til .NET, som gør det ekstra nemt at udnytte mange kerner/CPU’er.

Meningen med Biology Foundation 1.0 er at gøre det nemmere for biologer og forskere i samarbejde med programmører, at udvikle værktøjer der kan hjælpe dem i deres forskning.

Udviklingsplatformen er blevet til som en del af Microsoft Biology Initiative, der ud over MBF 1.0 også står bag Microsoft Biology Tools.

TDC A/S

Kapacitetsproblemer giver bredbåndsbegrænsninger hos TDC

- Via Nyhedsbrev - , redigeret af Net_Srak , indsendt af inckie

TDC’s udbygning af bredbåndsnettet i Danmark går lidt hurtigere end nogle af deres centraler kan følge med til. Det har ført til, at de har fået kapacitetsproblemer.

For at bekæmpe problemet har TDC valgt i en periode at fastlåse hastigheden, så kunder må nøjes med en mindre hastighed, end den udstyret kan levere. I et nyhedsbrev til operatører oplyser de nu, at operatørerne fremover vil kunne se, hvilke adresser der er ramt af en begrænsning.

TDC-nyhedsbrev sendt til operatører skrev:

Fordi udbygning af kapaciteten i nettet nogle steder ikke helt kan følge med udviklingen, har det været nødvendigt at indføre begrebet ‘Låst hastighed’, der knytter sig til en adresse. Det betyder, at der er sat en øvre grænse for, hvor store hastigheder man kan få, for at sikre at der er plads til alle, indtil nettet bliver tilstrækkeligt udbygget.

Operatørerne får muligheden for at se, hvor TDC har indført begrænsninger fra den d. 31. august.

ESA

Universet kan være en del af et sort hul

- Via Technology Review - , redigeret af Net_Srak

I science-fiction findes der mange forskellige teorier om, hvordan universet er skruet sammen, bl.a. at alt er relativt, som f.eks. set i filmen Men In Black, hvor en hel galakse findes i smykket på en kats halsbånd.

Forskeren Nikodem Poplawski fra Indiana University, USA, har offentliggjort en ny teori, der mest minder om science-fiction, men med en videnskabelig baggrund. Ifølge Poplawski er det muligt, at et univers kan eksistere inde i visse former for sorte huller.

Udgangspunktet for teorien er en variant af Einsteins generelle relativitetsteori kaldet Einstein-Cartan-Kibble-Sciamas gravitationsteori. Her tillades en speciel type partikler at generere en vridningskraft, blot kaldet vrid (torsion).

Denne kraft vil ifølge forskeren kunne forhindre singulariteter inde i et sort hul, hvilket tillader dannelsen af et univers inden for begivenhedshorisonten for et sort hul, idet der kan opbygges enorme mængder af energi. Energien vil til sidst udvide sig, i stil med The Big Bang, men inden for grænsen af det sorte hul.

Nikodem Poplawski skrev:
Such an expansion is not visible for observers outside the black hole, for whom the horizon’s formation and all subsequent processes occur after infinite time.

Flickr - Jacob Bøtter

Danskerne er glade for sociale medier

- Via Pressemeddelelse - , redigeret af Net_Srak

Selvom danskerne ikke længere fører an på Facebook, er vi stadig meget glade for sociale medier. Det er resultatet af en ny undersøgelse foretaget af den store it-virksomhed EMC.

Det er især de unge, som er meget interesserede i Facebook og Twitter, idet 78 % af unge mellem 18-29 år mindst én gang om ugen besøger et socialt medie. Ser man på dagsbasis, så er tallet fortsat meget højt, med hele 63 % af de unge, der dagligt besøger et socialt medie.

Ser man mere bredt på den danske befolkning, for aldersgruppen 18 – 65 år, så besøger 62 % af de adspurgte et socialt medie mindst én gang om ugen.

Interessen for de sociale medier er ifølge undersøgelsen ved at være på højde med det at læse en landsdækkende avis, hvilket 67 % af danskerne gør. Hos EMC Danmark mener direktør Carsten Højerup, at det er et udtryk for, at mediebilledet, især for de unge, er ved at tippe til de sociale mediers fordel.

Google Inc.

Street View-bil klar igen, nu uden WiFi

- Via Version2 - , redigeret af Net_Srak , indsendt af ktg

I Danmark har Googles Street View-bil kortlagt mere end 30.000 kilometer veje og stræder, men også registreret WiFi-hotspots samt data fra de, der ikke var krypterede.

Det har ført til en voldsom debat i flere europæiske lande, og en efterfølgende kritik af Google fra myndighederne, der har udleveret den indsamlede data til de respektive lande, heriblandt Danmark.

Nu er Googles Street View-biler igen på vej ud på vejene, denne gang i Norge og Sverige, men nu bliver det kun for at tage billeder.

Ifølge Version2 har Google efter en intern undersøgelse valgt at fjerne det omstridte WiFi-udstyr fra alle deres biler. Udstyret var oprindeligt monteret for at indsamle informationer om, hvor der fandtes hotspots, da disse kan benyttes til at bestemme en lokation, hvis en enhed ikke har GPS, men WiFi.

Læs også: Google “kom til” at indsamle privat datatrafik

JAXA

Solsejl på rumsonde virker

- Via spaceflight now! - , redigeret af Net_Srak , indsendt af ktg

Hos den japanske rumfartsorganisation JAXA kan man fejre endnu en succes, efter den succesfulde returnering af rumsonden Hayabusa med stenprøver fra kometen Itokawa, da det er blevet bekræftet, at rumsonden Ikaros er begyndt at accelerere.

Accelerationen er bemærkelsesværdig, da det er sket udelukkende ved hjælp af det 200 m² store solsejl, som Ikaros, der er en forkortelse for (Interplanetary Kite-craft Accelerated by Radiation Of the Sun), foldede ud i sidste måned.

Ved hjælp af dopplerradar-målinger har japanerne kunnet konstatere en jævn lineær acceleration på den 315 kg tunge rumsonde, som svarer til, at den bliver påvirket af en kraft på 1,12 millinewton. Rumsonden har kurs mod Venus, sammen med rumsonden Akatsuki, som den blev opsendt sammen med.

I den kommende tid vil JAXA prøve at foretage en række manøvrer, der skal vinkle solsejlet i forhold til Solen, for at se om det er muligt at navigere rundt med rumsonden.

Læs også: Japanske Ikaros udfolder 200 m² solsejl
Læs også: Japansk rumsonde vender hjem efter 7 år i rummet med sten fra asteroide

Flickr - dweekly

Google, Apple og andre sagsøgt for patentbrud

- Via Ars Technica - , redigeret af Net_Srak

Det amerikanske firma NTP har valgt at sagsøge en række store firmaer, der alle producerer telefoner, som kan modtage e-mails. Disse omfatter Google, Microsoft, Apple, HTC, LG og Motorola.

NTP mener, firmaerne har forbrudt sig mod en række af deres patenter, og vil nu have erstatning. Overordnet beskrives patentbruddet til at omfatte en metode til at modtage e-mails via trådløs kommunikation.

Firmaet har tidligere haft succes med en lignende sag mod RIM (Research In Motion), der udspillede sig fra 2001 til 2006, som endte med, at RIM måtte betale NTP $615 millioner i erstatning.

Efter den sag prøvede NTP at sagsøge en række andre virksomheder, men sagen løb ud i sandet, da det amerikanske trademark- og patentkontor (USPTO) midlertidigt underkendte patenterne. Nu har USPTO dog valideret 67 påstande i fire af de oprindelige ni patenter, og NTP håber, resten også vil blive blåstemplet.

Har de sagsøgte selskaber blot brudt en af de mange påstande, så har NTP en sag og muligheden for at opnå endnu et stort beløb i erstatning. Da anklagede forventes dog alle at benægte patentbrud, og sagen kan således løbe i flere år, inden der findes en afgørelse.

Microsoft Corporation

Microsoft søger patent på at bladre i e-bøger

- Via The Register - , redigeret af Net_Srak , indsendt af markjensen

Alle har prøvet at sidde og bladre i en bog, ikke noget man tænker nærmere over, når man gør det, men når det kommer til e-bøger, så er det lidt anderledes.

Man kan af gode grunde ikke bladre i en e-bog på samme måde som en almindelig bog, men der findes virtuelle måder at gøre det på, som det f.eks. ses på flere digitale løsninger på nettet.

Microsoft synes også, at den digitale løsning er god, så god, at de har søgt om, og fået, patent på det. Ansøgningen blev indsendt tilbage i januar 2009, men det er først nu, den er dukket op i offentligheden.

Patentet omfatter funktionen, hvor man med en håndbevægelse på en e-bog-læser kan bladre frem og tilbage i e-bogen. Derudover er det også muligt at bladre flere sider på samme tid ved at benytte en anden bevægelse.

Patentet går under navnet “Virtual Page Turn” og beskrives således i patentansøgning:

Microsoft patentansøgning skrev:
One or more pages are displayed on a touch display. A page-turning gesture directed to a displayed page is recognized. Responsive to such recognition, a virtual page turn is displayed on the touch display. The virtual page turn actively follows the page-turning gesture. The virtual page turn curls a lifted portion of the page to progressively reveal a back side of the page while progressively revealing a front side of a subsequent page.

Google Inc.

Lav Android-programmer uden at kode

- Via Google Labs - , redigeret af Net_Srak , indsendt af markjensen

Google vil gerne gøre det endnu mere attraktivt at lave programmer til Android-platformen og har i den forbindelse netop lanceret en beta-udgave af et nyt produkt kaldet App Inventor for Android.

Med App Inventor gør Google det meget nemt at lave et program til en Android-enhed, faktisk så nemt, at man ikke behøver kunne lave en linje kode.

Idéen er en brugerflade, hvor programmet laves ved at samle en række byggeklodser, der tilsammen kan udføre en lang række forskellige funktioner. Udvalget af byggekloder er ifølge Google omfattende og skulle gøre det muligt at lave næsten hvilken som helst type program.

Det forventes, at App Inventor vil føre til en lang række nye programmer på Android Market, men flere frygter også, at mange af programmerne vil være af lav kvalitet.

Du kan søge om at få adgang til App Inventor hos Google, eller se hvordan den fungerer i videoen herunder.

Nvidia

Nvidia klar med ny Fermi-GPU

- Via Hot Hardware - , redigeret af Net_Srak , indsendt af Skak2000

Med lanceringen af det nye GeForce GTX 460-grafikkort introducerer Nvidia også en ny GPU. Hvor de tidligere 4xx-grafikkort var baseret på GF100 GPU’en, anvender det nye grafikkort en GPU ved navn GF104.

Til trods for det højere tal, så er der ikke tale om en kraftigere GPU, sådan som grafikkortnavnet også antyder. GTX 460-kortet følger i rækken af GeForce GTX 480, 470 og 465 og udkommer i to udgaver, et med 768 MB RAM og et med 1 GB RAM. Sidstnævnte har ud over ekstra RAM den fordel, at hukommelsesbussen er på 256 bit mod 192 bit.

Den største nyhed ved GF104-GPU’en er en reduktion af transistor-antallet med næsten en milliard transistorer, så den “kun” indeholder 1,95 milliarder transistorer. Det er bl.a. opnået ved at reducere antallet af CUDA-kerner til 336.

Hos hjemmesiden HotHardware har man testet både en 768 MB og 1 GB udgave af kortet, der koster henholdsvis $199 og $220 i USA, og her er man imponerede over begge kort.

1 GB-kortet yder ikke overraskende bedst og er i de fleste test næsten lige så hurtigt som storebror GTX 465, der koster mere, og hurtigere end AMD’s Radeon HD 5830, der koster det samme.