mboost-dp1

SXC - clix

DIX udfordres af Energix

- Via Nianet - , redigeret af Net_Srak , indsendt af hmn

Siden 1994 har Danish Internet Exchange (DIX) været det eneste sted hvor internetudbydere direkte kan udveksle trafik med hinanden i Danmark. Det monopol bliver nu brudt med dannelsen af Energix.

Bag det nye projekt står Nianet, der er ejet af 14 forskellige danske elselskaber, der med løsningen vil tage konkurrencen op med DIX.

Hos Nianet forklarer direktør Rasmus Helmich, at Energix vil have flere fordele frem for DIX. Blandt andet så vil det ikke være nødvendigt for internetudbydere at have en fysisk forbindelse til Lyngby hvor DIX er lokaliseret, idet Energix bliver en distribueret løsning.

Helmich påpeger også, at Nianet ikke vil have noget med peering-aftalerne at gøre, det bliver noget internetudbyderne selv skal finde ud af.

For at komme godt fra start vil man hos Energix tilbyde løsninger, der kun koster det halve af hvad DIX koster. I første omgang består hardwaren i Energix af to Cisco 12000 routere, hvor den ene er placeret i København, den anden i Kolding.

Korea University

Bredbånd via kroppen

- Via Ingeniøren - , redigeret af Net_Srak , indsendt af Orange

Bredbåndsforbindelser forbinder man gerne med noget, der foregår via enten ledninger, fiber eller trådløst, men forskere fra Sydkorea har fundet et nyt medie, menneskekroppen.

Ved at forbinde to elektroder til armen på en testperson, er det lykkedes forskerne at sende data med en hastighed på 10 Mbps.

Forskerne ser store muligheder i kommunikationsmetoden til brug af medicinske apparater, der skal aflevere informationer om f.eks. blodtryk, hjerterytme osv. I dag kan det ske trådløst, men det kræver forholdsvis store energimængder, hvilket er ensbetydende med, at patienten skal bære rundt på flere batterier.

Den nye metode anvender kun 10 % af den energimængde trådløs kommunikation benytter, og er dermed mere overkommelig. Yderligere er elektroderne forholdsvis små, testet grundigt for at de ikke irriterer huden og meget fleksible. Det er en markant forbedring i forhold til tidligere forsøg, hvor elektroderne var meget større.

InVisage

Kvanteteknologi forbedrer billedesensorer

- Via CNET News -

Det forholdsvist ukendte og nystartede firma InVisage, har opfundet en ny billedesensor-teknologi, som de mener kraftigt kan forbedre kvaliteten af de billedesensorer, der sidder i f.eks. mobiltelefoner.

Den nye teknologi kalder de QuantumFilm og som navnet antyder, så anvendes der kvanteteknologi, der skal sikre en mere effektiv konvertering af lys til elektriske signaler.

Ud over QuantumFilm, så har InVisage valgt at konstruere deres sensor således Quatumfilmen ligger lige under farvefilteret. Den er dermed placeret over de andre lag, der udgør en billedesensor, således mest muligt lys kan opfanges.

Ifølge InVisage så er deres nye sensor op til 400 % mere lysfølsom end eksisterende løsninger, hvilket kan bruges til at tage billeder med mindre støj eller i højere opløsning.

Målet er at have de første chips klar inden for et års tid, hvor man vil satse på telefonmarkedet. Direktør Jess Lee påpeger dog, at teknologien vil kunne bruges i andre kameratyper.

Folketinget

ACTA underskrives ikke for enhver pris

- Via Comon - , indsendt af searchia

Når forhandlingerne om den meget omstridte handelsaftale ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) er faldet på plads, og Danmark skal underskrive den, sker det kun hvis en række krav er opfyldt.

I slutningen af sidste uge blev det, på foranledning af oppositionen, vedtaget at regeringen kun skal arbejde på at underskrive ACTA-aftalen, såfremt den ikke overtræder grundliggende borgerrettigheder.

Ifølge Comon skal det sikre, at ACTA f.eks. ikke kan forhindre en borger i at have en en internetforbindelse, men også at internetudbyderne ikke skal agere politi over for deres kunder.

Hanne Agersnap, SF skrev:
Vi har givet Lene Espersen mandat til at fortsætte forhandlingerne på betingelse af, at alle er sikret et frit internet, og at teleudbyderne ikke ender med at skulle agere internetpoliti overfor deres kunder.

Det nye mandat til trods, så mener man stadig hos Enhedslisten, at det er for svagt formuleret. Her vil man have en garanti for, at regeringen vil nægte at underskrive aftalen, såfremt den ikke overholder mandatet.

SXC - clix

Forskere bryder måske naturlov

- Via Physorg - , indsendt af terracide

Kommer man til at snakke om partikelacceleratorer, så tænker de fleste på LHC (Large Hadron Collider), men i USA har de også en, Relativistic Heavy Ion Collider (RHIC), og her har forskerne måske brudt en naturlov.

I et forsøg, hvor de lod guldatomer kollidere, lader det til, at der i et meget lille tidsrum, opstod en situation, hvor den såkaldte paritetslov blev brudt for de stærke kernekræfter.

Paritet er kvantefysikkens betegnelse for spejlingssymmetri, men denne symmetri ser ud til at være blevet brudt. Forskerne opdagede første gang fænomenet for over et år siden, men har først publiceret deres opdagelse nu, da de var så overraskede, at der skulle foretages yderligere forsøg.

Endnu er det ikke med sikkerhed afgjort at paritet bliver brudt, men målingerne antyder det, hvorfor man med offentliggørelsen håber andre forskere vil hjælpe med at undersøge fænomenet.

Det kan være med til at forklare, hvorfor der er en lille smule mere masse end antimasse efter “Big Bang”, og dermed give en endnu bedre forståelse af hvordan universet er skruet sammen.

SXC - nighthawk7

BullGuard og BitDefender sletter systemfiler

- Via BullGuard - , indsendt af Caine

Engang i mellem sker det, at et antivirusprogram detekterer filer som vira eller malware, der rent faktisk ikke er skadelige. Det problem er danske Bullguard løbet ind, hvilket har ført til flere computere, der ikke kan starte op.

Fejlen opstod med en signaturopdatering, der blev frigivet lørdag aften kl. 17:40, hvorefter flere filer blev genkendt som “Trojan.FakeAlert.5”. Filerne blev flyttet til programmets karantæne område eller slettet, afhængig af indstillingerne, hvorefter bl.a. Windows og Bullguard 9 (BG9) i nogle tilfælde stoppede med at virke.

BullGuard opdagede hurtigt fejlen og udsendte en ny signaturopdatering kl. 18:18, men for flere personer var skaden sket. På BullGuards forum er der meldinger fra flere personer, som har måtte reinstallere deres computer.

Løsningsforslaget fra BullGuard er at flytte alle karantæneramt filer tilbage, men flere brugere har nået at slettet filerne og i nogle tilfælde har BullGuard savet grenen over den selv sidder på. Der er således kommet flere meldinger om, at BG9 har slettet flere af sine egne filer.

Hos BullGuard undskylder man mange gange for den uheldige opdatering og tilbyder gratis 12 måneders forlængelse af kundernes licens. Samme fejl har ramt antivirusprogrammet BitDefender, der står bag signaturfilen, som BullGuard anvender.

newz.dk

Arkiverne: Uge 11

- Via newz.dk - , redigeret af Mandalae

For 10 år siden:
Open source-styresystemet FreeBSD udkommer endelig i version 4.0, ca. 1½ år efter 3.0-udgaven. Den nye udgave byder på en lang række nye funktioner, heraf mange der gør styresystemet attraktivt for folk, som skal køre filservere og webhoteller.
FreeBSD 4.0 blev forholdsvis hurtigt et meget respekteret og benyttet styresystem, og er i sin nuværende version 8.0 fortsat et utrolig populært system til serverbrug.

For 5 år siden:
To danske udviklere forsøger at gøre op med de mange knap så troværdige online underskriftsindsamlinger ved at lancere deres egen side, Skrivunder.nu, hvor man skal skrive under med sin digitale signatur. I dag, 5 år efter, kan man dog konstatere, at projektet ikke har været helt så populært, som udviklerne formentlig havde håbet på. Den underskriftsindsamling, der har tredjeflest tilhængere er således “Protest mod Cliche.dk A/S for at true newz.dk til tavshed” med 37 underskrifter.

For 1 år siden:
Den store danske internetudbyder, Fullrate, bliver solgt til TDC. En af grundene til salget skal bl.a. findes i, at investeringsselskabet JMI Invest, der ejede 27,5 % af Fullrate, kom i pludselig pengenød efter at have tabt mange hundrede millioner på IT Factory-skandalen. TDC overtog med købet 76.000 kunder og en omsætning på 180 mio. kr.

Microsoft Corporation

Clippys afløser fundet. Gør plads til Ribbon Hero

- Via OfficeLabs - , redigeret af Pernicious

Kender man noget til Microsofts Office produkter, har man sikkert på et tidspunkt stødt på Clippy. Den kendte papirklips, der dukkede op i tide og utide for at fortælle, at nu havde man brug for hjælp, men i sidste ende var mere irriterende end hjælpsom og derfor forsvandt.

Der er nu fundet en afløser, som dog virker på en helt anden måde. Navnet er Ribbon Hero og idéen er at gøre indlæring til en leg, hvor man opnår point ved at udføre indlærende opgaver i Office produkterne. Via f.eks. Facebook har man en pointtavle, hvor man kan se hvor godt man klarer sig i forhold til ens venner.

Efter installation af Ribbon Hero aktiveres den ved en knap oppe i højre hjørne af sit Office-program. Her kan man kan se hvilke udfordringer der venter. Ribbon Hero vil så guide dig igennem hvad du skal gøre for at løse problemet/udfordringen.

Du kan prøve Ribbon Hero ved at følge linket i nyheden, eller se en video af hvordan det virker herunder.

QCon

Artikel: QCon London 2010

- Via newz.dk - , redigeret af Pernicious

Udviklerkonferencen QCon er et årligt event i både San Fransisco og London.

I år var newz.dk inviteret med til London eventet, af Trifork, som også står for JAOO konferencen i bl.a. Århus.

Det gennemgående fokus for de events som newz.dk deltog i var, webudvikling i fremtiden og opbygningen af store eksisterende systemer som Facebook og Skype.

Det blev bl.a. til foredrag af Aditya Agarwal, chefudvikler hos Facebook, Andres Kütt, chefarkitekt hos Skype, og Dylan Shiemann, medstifter af JavaScript-frameworket Dojo

Det har resulteret i en artikel, som kan læses ved at følge kilden.

CERN

LHC genererer 3,5 TeV partikelstråler

- Via The Register - , redigeret af Net_Srak

I alperne har CERN i nat haft skruet godt op for energien da de har skabt den hidtil mest kraftige partikelstråle i LHC (Large Hadron Collider), der nåede op på 3,5 TeV.

Den kraftige partikelstråle blev ikke brugt til en kollision med en anden tilsvarende stråle, men blev skabt for at teste LHC ved den store energimængde.

Da energien ikke skulle bruges i en kollision, blev strålen ledt ud i en såkaldt “Beam dump” der består af en hule indeholdende bus-store kasser, der består af bl.a. grafit og vand, der igen er omringet af 750 tons beton.

Når disse “bremser” er så store, så skyldes det mængden af energi, der skal håndteres. En partikelstråle i LHC, der bevæger sig ved 0,999999991 gange lysets hastighed ved 3,5 TeV indeholder 181 MJ energi. Det svarer til at stoppe et skib på 20.000 tons, der sejler 14,8 km/t.

Der er ikke forlydender om hvornår forskerne vil foretage en egentlig kollision ved 2 x 3,5 TeV, men da de tidligere opnåede rekorden 1,18 TeV, fuldførte de en kollision på 2,36 TeV få dage senere.