mboost-dp1

Sun

Multiverse-skaber forklarer Multiverse

- Via DZone - , redigeret af Avenger- , indsendt af arne_v

Er man programmør og f.eks. ønsker at have styr på, at to operationer ikke går i konflikt med hinanden, så kan “Software Transactional Memory” (STM) være en løsning, og udvikleren Peter Veentjer har gennem de seneste 18 måneder arbejdet på en løsning til Java-platformen.

Det er blevet til projektet Multiverse, hvor målet er at gøre det så nemt at benytte, at flere programmører vil benytte sig af STM.

Veentjer nævner i et interview til hjemmesiden DZone et eksempel med en bankkonto, hvor STM er godt at bruge. Er der 10 euro på en konto, og to processer vil hæve 5 euro på samme tid, så skal resultatet give 0, men det kan ende med 5, hvis ikke de to forespørgsler håndteres korrekt.

P.t. er projektet nået til version 0.4, og version 0.5 er på vej med flere nyheder og forbedringer samt en del optimeringer. Følg linket til kilden for at læse hele interviewet med Veentjer. Du kan læse mere om projektet på dets hjemmeside.

Dell

Ekspert giver Dell-direktør dumpekarakter

- Via Bureaubiz - , indsendt af ktg

Da Dell i sidste uge blev kørt igennem vridemaskinen hos DR’s forbrugerprogram Kontant, var det bl.a. med et interview af den danske direktør. Interviewet gik, set fra Dells side, ikke særlig godt, faktisk gik det ifølge en pr-ekspert helt forfærdeligt.

Direktør Jens Kofoed fra pr-bureauet Hill & Knowlton, der har kigget på udsendelsen, mener, at der var tale om en meget pinlig optræden, en optræden man kunne have forventet af en sidegade-fusker, ikke en direktør fra et stort firma.

Jens Kofoed, direktør for Hill & Knowlton til bureaubiz.dk skrev:
Jeg har set mange pinlige optrædener i Kontant – som f.eks. da Totempo’s direktør kun ville lade sig interviewe, hvis han havde sin advokat ved sin side – men Dell’s optræden kvalificerer sig til noget af det mest pinlige. Det var katastrofalt og helt surrealistisk.

Kofoed vurderer yderligere, at den dårlige håndtering af sagen utvivlsomt vil betyde tab af kunder og måske blive dyrt for Dell.

newz.dk

Arkiverne: Uge 10

- Via newz.dk - , redigeret af Avenger-

For 10 år siden:
Counter-Strike Beta 6 frigives, hvor nye våben som Mac 10 og Steyr AUG bliver introduceret. Ligeledes bliver de nye banetyper Escape og Assassination indført. Begge spiltyper når dog aldrig samme popularitet som defuse-banerne. En ændring i Beta 6 får dog meget ringe ord med på vejen, eftersom den indfører ens bevægelseshastighed for spillerne, uanset hvilket våben der er trukket, hvilket får snipervåbnet AWP til at være meget attraktivt.

For 5 år siden
Samsung lancerer den første telefon i verden med indbygget 7 megapixel kamera, Samsung SCH-V770. Dengang fik telefonen en forholdsvis kølig modtagelse, da man ikke mente, private havde behov for at kunne tage så store billeder, eftersom de fleste rigtige digitalkameraer end ikke tog billeder i så høj en opløsning. I dag, 5 år efter, er den nuværende øvre grænse for kameratelefoner på 12 mpixel.

For 1 år siden:
Facebook anvendes nu af over 2 mio. danskere, et tal der bringer Danmark til tops i verden blandt facebook-brugere i forhold til indbyggere. Det lader dog til, at stigningen i antallet af brugere har stagneret det sidste års tid, eftersom der i dag “blot” er 2,2 mio. aktive danske facebookprofiler.

Kulturministeriet

Ministerium overvejer skat på brug af internettet

- Via EPN.dk - , indsendt af Fugmann

I Kulturministeriets antipiratudvalg har man kigget nærmere på, hvordan man skal bekæmpe danskernes trang til at hente ulovlig kopier af film og musik fra nettet. Et forslag er at lægge en afgift på brugen af nettet.

Forslaget er kommet ud fra den betragtning, at når så mange bliver ved med at forbryde sig mod ophavsretloven, så vil det være den nemmeste måde at sikre indtjeningen til de, det går ud over.

Den holdning møder dog kritik fra flere sider, også internt blandt medlemmerne i udvalget.

Peter Schønning, advokat for IFPI til Politiken skrev:
Det største problem er, at hvis alle skal betale sådan en afgift, kommer fru Jensen på 70 år til at betale for, at Jonathan på 18 år gør noget ulovligt.

Hos Kulturministeriet understreger man, at der kun er tale om et forslag og ikke om optakten til en internetskat.

Google

Googles søgetjeneste lukker snart i Kina

- , redigeret af Pernicious

Forhandlingssammenbrud mellem Kina og Google gør, at Google er mere end tæt på at trække sig ud af Kina og lukke for den kinesiske version af deres søgetjeneste. Denne sag har været oppe og vende før, bl.a. her på newz.dk, og er derfor ikke ny.

Grunden er stadig, at den kinesiske regering ikke vil stoppe censuren af internettet og søgemaskinerne, og det er Google grundlæggende modstandere af.

Derfor ser Google sig nødsaget til at trække sig ud af det kinesiske marked, men dog ikke helt, for Google har flere andre projekter kørende i Kina, som de håber at kunne fortsætte. Folkene bag søgemaskinen udtaler dog ifølge Financial Times, at de er “99,9 % sikre” på at lukke deres søgetjeneste i Kina, www.google.cn.

Googles adm. direktør, Eric Schmidt skrev:
Vi har en god forretning i Kina. Det her handler om censurreglerne og ikke noget andet

Det er ikke kun Google, der er imod den kinesiske internetcensur. Den amerikanske udenrigsminister, Hillary Clinton, har ligeledes rettet kritik mod landet og dets politik på området ifølge BBC News og det amerikanske udenrigsministerium.

Flickr - tao_zhyn

Piratkopiering koster hardwarefabrikanter dyrt

- Via BusinessWeek - , redigeret af Pernicious

Kopier af kendte fabrikanters produkter, såsom routere, mikrochips og andre elektroniske varer, koster producenterne flere og flere penge i tabt fortjeneste.

Således steg antallet af fundne piratprodukter, alene i forsvarsindustrien, med over 100 % mellem 2005 og 2008. Samlet set estimeres det at it-industrien taber $100 mia. om året.

Piratprodukterne er som regel af ringere kvalitet end de originale, hvilket en defekt router hos de amerikanske toldmyndigheder i Los Angeles’ Internationale Lufthavn blev et eksempel på, da den i 2007 var skyld i at forsinke 17.000 passagerer.

Problemet blev forårsaget af en illegal kopi af et komponent, der er designet til at hjælpe med kommunikationen over et netværk, fortæller Peter Hlavnicka, der er økonimichef for “Alliance for Gray Market and Counterfeit Abatement”, en organisation, der blev stiftet af 3Com, Cisco Systems, Hewlett-Packard, Nortel og Xerox tilbage i 2001.

Kina er kilden til en stor del af de piratkopierede komponenter, da kinesiske pirater har adgang til store mængder kasseret elektronik, der sendes til landet for at blive genbrugt.

Piraterne bjærger de brugte komponenter, forfalsker datoer, mærkenavne og produktionskoder, hvorefter varerene sendes til mellemhandlere for videre distribution.

Khronos Group

OpenGL 4.0 specifikationer klar

- Via Ars Technica -

I forbindelse med GDC (Game Developers Conference), der afvikles disse dage i San Francisco, har Khronos Group netop udgivet specifikationerne for OpenGL 4.0.

Den nye version indeholder en lang række forbedringer og nyheder, hvor en af de større er understøttelse for tesselation, der også er kendt fra DirectX 11.

Generelt er den nye version lavet med henblik på at indhente DirectX 11 og tilbyde samme funktionalitet som Microsofts 3D-API. Det betyder også, at DirectX 11’s fordel med understøttelse af Computer Shadere er indhentet. Det er sket i forbindelse med en bedre integration med OpenCL (Open Computing Language).

Udover frigivelsen af specifikationerne for OpenGL 4.0, så er det også blevet til en opdatering af OpenGL 3, der nu er nået op på version 3.3.

Yderligere informationer om både OpenGL 4.0 og 3.3 kan hentes her.

Opera Software ASA

Opera klar med betaversion af browser til Android

- Via PC World - , redigeret af Pernicious

Opera har frigivet en betaversion af af Opera Mini 5-browseren, der er tiltænkt mobiltelefoner og andre håndholdte Android-baserede apparater.

I lighed med Apples Mobile Safari-browser understøtter Opera Mini 5 “tabbed browsing” og bogmærker, men man får også Operas velkendte “Speed Dial”-funktion, der giver overblik over de sider, som brugeren oftest besøger, og tilbyder en genvej til disse.

Derudover indeholder den nye browser en download-manager, så brugeren kan pause og genoptage nedhentningen af en fil.

Vil du prøve Opera Mini 5, kan den downloades direkte til telefonen via m.opera.com.

SpaceX

Test af Falcon 9 raket afbrudt 2 sekunder før start

- Via The Register -

Der var blot to sekunder tilbage før affyringen af alle ni motorer på raketten Falcon 9 skulle starte, da man valgte at afbryde testen, på grund af en fejl.

Fejlen betyder en mindre forsinkelse for planen om at få den privatejede raket i luften. Hos SpaceX, firmaet der har udviklet raketten, vurderer man, at et nyt forsøg kan foretages allerede om tre til fire dage.

Falcon 9 er storebror til Falcon 1, som SpaceX sendte ud i rummet med succes i september 2008, og sidenhen har brugt til at opsende en satellit i rummet midt i juli sidste år.

Når de første succesfulde test af Falcon 9 er gennemført, så skal raketten testes med opsendelse af rumkapslen Dragon, der kan bruges til at fragte gods op til den internationale rumstation (ISS). Senere håber SpaceX at få rumkapslen godkendt til bemandet rumfart, således de kan flyve astronauter til ISS.

IT-Branchen

Udbudsregler for offentlige it-opgaver er håbløse

- Via Version2 - , redigeret af Emil , indsendt af Magten

Igennem de seneste år har der løbende været skrevet om offentlige it-opgaver, der er løbet løbsk pga. budgetter, der er overskredet flere gange, samt pga. manglende funktionalitet.

I en rapport, som Version2 har kigget på, udarbejdet af IT-Branchen, undrer man sig ikke over, at det flere gange er gået helt galt med projekterne, idet reglerne bag projekterne ikke fungerer.

Jep Loft, formand for arbejdsgruppen til Version2 skrev:
Der var rørende enighed. Alle var enige om, at systemet ikke virker hensigtsmæssigt i dag.

Der er flere problemstillinger ifølge rapporten, blandt andet at der skal gives tilbud efter meget specifikke ønsker, ønsker der nogle gange er urealistiske eller meget dyre, og at tilbudsgivningen ofte er envejs-kommunikation.
Jep Loft til Version2 skrev:
Normalt vil man tale sammen om løsningen og de muligheder, der er. Den debat har du ikke i et tilbudssystem. Der kan være dele, som er enormt dyre i forhold til den gavn, de giver kunden, men det får kunden ikke at vide, for det må man ikke skrive noget om.

IT-Branchen foreslår, at man deler et udbud op i mindre portioner og gennemfører dem i en given rækkefølge.