mboost-dp1

Facebook

Facebook sletter ikke falske profiler

- Via Politiken - , indsendt af Orange

Med over 400 millioner profiler står der rigtig meget om mange mennesker på Facebook, men en del af profilerne er ikke oprettet af den person, den omhandler.

Det er især profiler af kendte personer, der eksisterer i flere eksemplarer, oprettet af andre, ofte for at misbruge navnet til egen fordel. Det kan være irriterende for personen, som profilen omhandler, men et større problem er, at Facebook ikke sletter falske profiler.

Flere danske kendisser har op til flere profiler, heriblandt Caroline Wozniacki, Niklas Bendtner og Mads Gleager. Sidstnævnte er kendt fra Paradise Hotel, og de falske profiler af ham er bl.a. brugt til at opnå kontakt med piger.

En henvendelse til Facebook resulterer ofte i, at man ikke hører mere fra dem, hvilket ifølge Politiken kan skyldes selve Facebooks organisation. Med 400 millioner profiler og kun omkring 1.000 ansatte har de ganske enkelt ikke ressourcerne til at servicere så mange mennesker. Til det danske marked, med over 2 millioner profiler, er der ansat én person, og han varetager salg af reklamer.

Flickr - Jacob Bøtter

Danmark imod åbenhed om ACTA

- Via Michael Geist - , indsendt af makob

Lækkede dokumenter fra Hollands repræsentanter fra de lukkede ACTA-forhandlinger i Mexico afslører, at Danmark er et af de få lande, som aktivt forhindrer mere åbenhed om forhandlingerne.

ACTA står for Anti-Counterfeiting Trade Agreement og er en handelsaftale der, som navnet antyder, skal forhindre udbredelsen af kopiprodukter, heriblandt også software, film og musik.

Der har flere gange været rejst kritik over, at forhandlingerne er for hemmelige og ugennemsigtig. Dette har fået flere lande til at kæmpe for, at procedurerne skulle laves om, men især USA og Danmark har været imod.

Skal der skabes mere gennemsigtighed, kræver det enighed blandt alle deltagende parter, hvilket derfor ser ud til ikke at vil ske foreløbig.

Ud over Danmark og USA er også Singapore og Sydkorea imod for stor åbenhed.

Google

Lettere tilgængelighed til musik online mindsker ulovlige downloads

- Via Ars Technica - , indsendt af Orange

Analysevirksomheden NPD Group har taget et nærmere kig på musiksalget fra 2007 til 2009, og de kan konstatere, at der er kommet færre kunder, men også færre, der henter musik via fildelingstjenester.

Fra 2007 til 2009 har musikbranchen oplevet et fald på 24 millioner kunder, men set på cd-markedet alene har faldet været på 33 millioner. Det betyder, antallet af kunder på det digitale marked er steget.

Af de kunder, som har købt musik, har de sammenlagt brugt 2 % mere på musik i 2009 end i 2007. Ser man specifikt på kunder, der har købt musik online, er tallet steget med hele 52 % i perioden.

Tendensen er ikke overraskende, men undersøgelsen viser også, at de, som køber musik online, er begyndt at købe flere hele albums. Alene fra 2008 til 2009 steg antallet af solgte albums med 16,1 %, hvor salget af enkelte numre “kun” steg med 8,3 %.

Alt i alt har den nemmere adgang til musik via online-butikker været godt for det digitale salg, og har også sænket mængden af musik hentet via p2p.

DR

DR skifter til H.264

- Via Comon - , redigeret af Pernicious , indsendt af Emilsen

DR har følt sig nødsaget til at skifte til videoformatet H.264, som ellers kun var i prøvestadiet, og sende Microsofts Windows Media-standard ud i kulden for live tv-udsendelser.

Skiftet sker fordi at nogle udlandske personer omgik den geo-ip-spærring som DR er forpligtiget til at sætte på udsendelser hvor licensen kun gælder Danmark. Det drejer sig om Vinter OL, hvor der sidste fredag (12/2) dukkede links op på TV streaming sider.

Nicolai Porsbo, kanalchef for DR.dk til ComON skrev:
Vi blev opmærksomme på, at en udenlandsk bruger have haft held til at omgå spærringen på Windows Media-signalet og få adgang i udlandet, hvorfra vedkommende havde redirected til sites med live tv. Vi valgte derfor at slukke midlertidigt for at undersøge sikkerheden. I forlængelse af den proces har vi valgt at slukke for Windows Media-signalet på DR Live permanent.

Episoden førte til, at DR nu kun sender live-tv i H.264 formatet, mens de arkiverede udsendelser stadig sendes i Windows Media Player-format nogle måneder endnu.

Flickr - biologyfishman

Island vil være fristed for ytringsfrihed

- Via Comon - , redigeret af Pernicious

Efter den globale finanskrise, som især ramte hårdt på Island, har de islandske politikere gang i en ny plan, som de håber kan skaffe kapitalstærke virksomheder til øen.

Idéen er at vedtage en ændring i landets medielovgivning, der skal sikre bedre beskyttelse til medie- og internetvirksomheder, der vælger at bosætte sig på øen.

Forslaget er en del af Icelandic Modern Media Initiative (IMMI) hvis hovedformål er at beskytte ytringsfriheden. Således vil det f.eks. være svært at kræve kilder udleveret eller sagsøge for injurier.

Forslagene stammer fra love som allerede indført i flere lande verden over, men målet er at samle de bedste af disse i Island.

Den første version af forslaget har allerede fundet en del støtte i parlamentet, hvor 19 medlemmer har skrevet under på den.

Yderligere informationer om forslaget kan læses her.

TradeShift

Dansk firma satser globalt på e-fakturering

- Via TechCrunch - , indsendt af hmn

Efter at have været undervejs i flere måneder under navnet Porta, lancerer Christian Lanng, tidligere medarbejder i It- og Telestyrelsen, sammen med Mikkel Hippe Bruun og Gert Sylvest, nu e-faktureringstjenesten TradeShift.

Tjenesten gør det muligt for virksomheder nemt at sende elektroniske faturaer til hinanden, for på den måde at spare store udgifter til manuel fakturering.

Det store amerikanske techsite TechCrunch har kigget nærmere på tjenesten og de ser store muligheder i den, hvis den kan komme godt fra land.

Blandt personkredsen i firmaet finder man også Morten Lund, der er kendt fra sit engagement i Skype og senest sin konkurs med Nyhedsavisen. Lund er med som rådgiver under titlen Chief Visionary.

En video som forklarer TradeShifts system kan ses herunder.

Nvidia

GPU-mangel først ovre til maj

- Via DigiTimes - , redigeret af Net_Srak

Det går fremad for grafikchip producenterne, men det kunne have gået endnu bedre, hvis ellers produktionen af selve GPU’erne gik efter planen, men det gør det ikke.

Vi har flere gange berettet om problemer hos bl.a. TSMC med deres 40 nm produktionsproces, og det er også her kilden til den største flaskehals ligger.

TSMC har på det seneste opnået bedre resultater i deres produktion, men eksperter i Taiwan vurderer, at flaskehalsen først vil være væk en gang i maj.

På baggrund af manglen på GPU’er, og også på stigende priser for DRAM, så forventes grafikkort at stige med op til 5-10% i den kommende tid.

Microsoft Corporation

Microsoft advarer mod falsk antivirussoftware

- Via Neowin.net - , redigeret af Net_Srak

Microsofts gratis antivirus/malware-software, Microsoft Security Essentials (MSE), har fået meget ros i diverse medier, men nu prøver svindlere at misbruge softwaren.

Det er ikke selve softwaren svindlerne har taget fat i, men navnet, idet de har udgivet et program ved navn Security Essentials 2010. Programmet ser ud til at have funktionalitet til at scanne efter infektioner, men i virkeligheden er der tale om malware.

I stedet for at øge sikkerheden så sænkes sikkerhede på ens computer, ligesom softwaren kommer med falske resultater om infektioner.

Hos Microsoft advarer man naturligvis mod brugen af softwaren og oplyser yderligere, at den rigtige MSE genkender programmet og sletter det.

Microsoft Corporation

Windows Phone 7 ud til september?

- Via engadget - , redigeret af Net_Srak

Hos den kinesiske udgave af hjemmesiden Engadget, har man haft en snak med folkene fra LG Electronics om kommende mobiltelefoner.

I den forbindelse kom det frem, at LG agter at lancere en mobiltelefon med Windows Phone 7, og at det måske allerede sker til september, uden dog at komme nærmere ind på en specifik dato.

Det blev heller ikke til nogle detaljer om selve telefonen, men tidspunktet for lanceringen stemmer overens med tidligere forlydender fra LG.

Microsoft har ikke kommenteret oplysningerne, hvor man blot tidligere har oplyst, at det nye operativsystem vil være ude inden julesæsonen.

newz.dk

Arkiverne: Uge 8

- Via newz.dk - , redigeret af Pernicious

For 10 år siden:
En harddisk går i stykker på newz.dk’s server, hvilket får siden til at gå ned i to dage. Da hverken RAID eller automatisk daglig backup var noget, der blev anvendt på siden, røg de foregående to dages nyheder med i købet. En ny harddisk blev dog sponsoreret af af KP Data A/S, så siden atter kunne komme op at køre. På den positive side blev nedbruddet anvendt til at implementere det nye design, der ti år senere stadig savnes af nogle brugere.

For 5 år siden:
En deltager fra computerpartyet Connect #12 i Esbjerg får sin endelige dom, en bøde på 32.000 kr., i en sag om piratkopiering. Landsretten vurderede et halvt år tidligere, at skærmdumps er tilstrækkeligt bevismateriale til at dømme den anklagede. I februar 2005 afviste procesbevillingsnævnet at lade sagen køre hele vejen til Højesteret, hvorfor landsretsdommen endte med at stå ved magt.

For 1 år siden:
Et ægtepar i USA har sagsøgt Google pga. deres Street View-funktion, da de ikke mener, det er lovligt systematisk at fotografere folks huse og lægge dem ud på nettet. Sagen endte for et år siden med, at Google vandt. Siden da har Google sendt deres fotovogne ud i de fleste europæiske lande også, hvilket har resulteret i lignende søgsmål – bl.a. herhjemme i Danmark. Endnu er der ikke faldet afgørelse, men den daværende justitsminister Brian Mikkelsen udtalte tidligere på måneden, at han mente, Google Street View holder sig inden for lovens rammer – i Danmark i hvert fald.