mboost-dp1

Adaptive Path

Ajax fylder fem år

- Via searchSOA - , indsendt af arne_v

Arbejder man med JavaScript, så kender man også til Ajax (Asynchronous JavaScript and XML), der i dag netop er blevet fem år gammel.

Det hele startede den 18. februar 2005 hvor udvikler og UI-ekspert Jesse James Garrett for første gang omtalte Ajax på sin blog. Flere af de bagvedliggende teknologier er dog ældre, men det var første gang der var sat navn på det som en helhed.

Siden er det gået stærkt, anvendelsen af Ajax er blevet meget udbredt og kan i dag findes på et utal af hjemmesider verden over, inklusiv her på newz.dk.

Ajax har siden 2005 været under konstant udvikling og funktionaliteten er blevet ved med at vokse. I dag er det et af hjørnestenene i udviklingen af web-applikationer, ligesom det også bruges til at lave dynamiske opdateringer på hjemmesider.

Google Inc.

Google udvider Goggles funktionalitet

- Via Google Translate Blog - , redigeret af Pernicious

I slutningen af 2009 frigav Google en tidlig betaudgave at et program kaldet Google Goggles, der gør det muligt at foretage visuelle søgninger. Til MWC 2010 har Googles Hartmut Neven demonstreret hvordan Goggles også kan bruges til at oversætte f.eks. et menukort.

I forvejen fungerer Goggles ved at den sender billeddata tilbage til Google, der løber billedet igennem deres databaser for at genkende det og så sende informationer tilbage omkring det, der er taget et billede af.

Ved at kombinere denne funktion med tekstgenkending og deres oversættelsessoftware, er det nu muligt at tage et billede af en tekst man ønsker at få oversat fra et sprog til et andet.

Google påpegede ved introduktionen af Google Goggles, at de kun er ved at kradse i overfladen for hvad der er muligt med visuel søgning og forventer meget af teknologien i fremtiden.

Du kan se en demonstration af en oversættelse i videoen herunder.

Google Inc.

Google får patent på geografisk dokumenthåndtering

- Via Ars Technica - , redigeret af Net_Srak , indsendt af froksen

Google har netop fået patent på en teknologi, der gør, at man kan have en “variabel brugergrænseflade baseret på dokument adgangsprivilegier”.

Omsat til almindelig dansk betyder det, at Google kan pålægge restriktioner for hvem der må læse et dokument, afhængigt af hvor i verden de befinder sig.

Det kan umiddelbart relateres til censurmuligheder for borgere i andre lande, som f.eks. Kina, men det er ikke det patentet er tiltænkt. Derimod er det meningen metoden skal benyttes i forbindelse med Googles bogtjeneste Google Books.

Google har haft store problemer med tjenesten idet der findes forskellige ophavrettigheder for den samme bog i forskellige lande. Med teknologien i patentet vil det være muligt at differentiere udgivelser i forhold til hvilket land køberen kommer fra.

SXC - nighthawk7

800 computere ramt af tidsindstillet “bombe”

- Via KrebsonSecurity - , redigeret af Pernicious

I USA, i byen Norfolk, oplevede man i sidste uge, at op mod 800 offentlige windows-pc’ere blev taget ud af drift, som følge af hvad man mener er en tidsindstillet computer-bombe.

Selvom det er over en uge siden computerne begyndte at gå ned, arbejder myndighederne stadig på at finde ud hvad der er sket. Den mest udbredte teori er, at det er et insiderjob lavet af en ansat. Man har siden d. 9 februar arbejdet på at få de 784 pc’ere og laptops som blev ramt til at køre igen.

Indtil videre har undersøgelsen vist, at den brugte malware har fjernet omkring 2/3 af WindowsSystem32-mappen og det er derfor ikke muligt at boote maskinerne. Man har ligeledes sporet udbruddet til en printserver. Denne har man dog reinstalleret inden de nødvendige undersøgelser blev lavet og man har derfor ikke de store forhåbninger om at finde det oprindelige skadelige software.

De lokale myndigheder anser hændelsen som kriminel og har bl.a. anmeldt den til FBI.

Forthehack

Ny internettjeneste for indbrudstyve

- Via Mashable.com - , redigeret af Net_Srak

Flere og flere mennesker har en profil på en social netværkstjeneste, og mange skriver statusopdateringer om hvad de laver. Ofte skriver folk hvor de er henne og det er en rigtig dårlig idé.

Årsagen er, at de mange informationer om hvor man befinder sig, måske nok kan virke som en smart detalje, kan misbruges til f.eks. at se hvornår en person ikke er hjemme.

Det har de tre gutter Barry Borsboom, Frank Groeneveld og Boy van Amstel valgt at sætte fokus på, ved at oprette hjemmesiden pleaserobme.com, hvor de indsamler lokationsoplysninger fra Twitter og angive hvem, der ikke er hjemme.

Listen på siden opdateres løbende med op over hundrede nye “ofre” i minuttet og det er tilmed kun informationer fra de, der benytter Foursquare-tjenesten, der gør det nemt at indberette hvor man er til sin Twitter-profil.

Med hjemmesiden håber de tre skabere, at folk bliver mere opmærksomme på, at det kan få negative konsekvenser konstant at oplyse hvor man befinder sig.

newz.dk

Det går godt for Microsoft i Danmark

- Via Comon - , redigeret af Net_Srak

Det seneste kvartalsregnskab for Microsoft blev offentliggjort for nyligt, og det viste at der er gode penge i Windows 7. Det er dog ikke kun Microsoft USA, der kan fremvise gode tal, det kan den danske afdeling også.

Ifølge tal som ComON har fået fat i, omsatte Microsoft Danmark i seneste regnskabsår for 847 millioner kroner, hvilket er en stigning på 8,7 % i forhold til året før.

Overskuddet voksede endnu mere, med 18 % i forhold til samme periode året før, til 182 millioner kroner.

Det er primært på softwarelicenser at Microsoft Danmark har tjent sine penge, efterfulgt af konsulentindtægter, hvor de henholdvis har omsat for 659 millioner kroner og 188 millioner kroner.

Microsoft anser selv resultatet som tilfredsstillende.

Microsoft Corporation

Microsoft undersøger Hotmail-fejl

- Via Ars Technica - , redigeret af Net_Srak

Det er ikke kun Google der har haft problemer med deres e-mail-tjeneste på det seneste. Efter lanceringen af Buzz har også Microsoft haft bøvl med deres system, Hotmail.

For nyligt kom det frem at flere brugere af Windows Live Hotmail fik adgang til andre brugeres konti, når de prøvede at logge på deres egen.

Det har fået Microsoft til omgående at starte en undersøgelse, for at finde ud af hvad der er gået galt. Hele Live-tjenesten var en overgang nede i en times tid, så det ikke var muligt at logge på hverken Hotmail eller Messenger.

Om nedetiden har sammenhæng med fejlen har Microsoft ikke oplyst noget om, men påpeger, at de tager deres brugeres privatliv meget seriøst.

Microsoft talsmand skrev:
Microsoft takes customers’ privacy seriously, and immediately upon learning of these reports, we started an investigation. We will take appropriate action once we have completed the investigation.

Brugerne der oplevede fejlen, fik fat i en ny konto for hver gang de loggede af og på deres Live-konto.

Flickr - dweekly

Buzz ramt af første fælles søgsmål

- Via CNET News - , redigeret af Net_Srak

Med de mange problemer omkring lanceringen af Google Buzz, kan det næppe undre, at der nu er kommet det første fælles søgsmål mod internetkæmpen.

Søgsmålet stammer ikke overraksende fra USA og håndteres af to advokatfirmaer, et fra Washington D.C. og et fra San Francisco, på vegne af Eva Hibnick, der stammer fra Florida.

Advokaterne har gravet flere paragraffer frem som de mener Google har forbrudt sig imod, især den såkaldte “Computer Fraud and Abuse Act” indeholder angiveligt punkter Buzz har overtrådt.

Advokaterne er ude efter en erstatning fra Google, men har ikke oplyst et beløb. Dog vil de kræve erstatning på vegne af alle 32,5 millioner Gmail-brugere i USA, hvorfor det må antages at være et betragteligt beløb.

Google har endnu ikke nogen kommentar til anklagen, da de ifølge en talsmand endnu ikke har modtaget den.

engadget.com

Android-computer i et SIM-kort

- Via engadget - , redigeret af Net_Srak

Flere af telefonerne fremvist på MWC 2010 anvender Android som operativsystem, og også hos SK Telecom har man et android-produkt med, tilmed konferencens mindst, idet det er lykkedes dem at placere en android-baseret computer i et SIM-kort.

SIM-kortet indeholdet en unavngiven SoC (System on a Chip) der med processor, 1 GB RAM og flashhukommelse til Android, er tænkt til brug i en ny type mobiltelefoner.

Idéen er at man ved at udskifte SIM-kortet tager alle funktioner, software og informationer med sig, når man skifter mobiltelefon. Der er endnu tale om en prototype og der er endnu ikke planlagt nogen masseproduktion af kortet.

Det er der til gengæld for en række andre SIM-kort fra SK Telecom som gør, blandt andet en version, som kommer med video og musik præinstalleret på kortet. Du kan se en video af Android SIM-kortet i aktion herunder.

remora.ca

Tusinde virksomheder kompromiteret af botnet

- Via The Register -

Der findes mange af de såkaldte botnet på internettet, der består af computere, som er kommet under kriminelles kontrol via vira eller andet malware. Et af disse net hedder Zeus og det har sikkerhedsfirmaet NetWitness kigget nærmere på.

Undersøgelsen viser at Zeus består af omkring 74.000 computere, og mange af den disse står i virksomheder og hos myndigheder.

NetWitness vurderer at de inficerede computere har sendt fortrolige informationer ud fra mindst ti offentlige institutioner samt mindst 2.400 virksomheder. Flere af virksomhederne er blandt top 500 i USA.

Inficeringerne startede tilbage i slutningen af 2008 og tallet for hvor mange institutioner og virksomheder, der er indblandet, stammer fra data indsamlet i løbet af en enkelt måned. Det reelle antal påvirkede virksomheder og institutioner frygtes derfor at være markant højere.

Ifølge NetWitness så stammer bagmændene for Zeus fra Asien, hvor det ser ud til at de samarbejder, eller selv står bag hvad forskerne troede var konkurrerende botnet.